Ο Γιώργος Καλαντζής στο Φανάρι – Αισιοδοξία στην επετειακή εκδήλωση της ΝΟΔΕ

 Ο Γιώργος Καλαντζής στο Φανάρι – Αισιοδοξία στην επετειακή εκδήλωση της ΝΟΔΕ

Μια ιστορική συνάντηση έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου στην Κωνσταντινούπολη, όπου τον Πάπα Φραγκίσκο υποδέχθηκε ο Oικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος. Την Ελλάδα εκπροσώπησαν στην ιστορική αυτή συνάντηση ο υπουργός εξωτερικών Βαγγέλης Βενιζέλος και ο αντιπρόεδρος της βουλής Γιώργος Καλαντζής. Απευθυνόμενος στον Πάπα Φραγκίσκο ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος τόνισε ότι τον υποδέχεται «με χαρά, τιμή και ευγνωμοσύνη» διότι ήρθε από την Παλαιά, στη Νέα Ρώμη «γεφυρώνοντας συμβολικώς την Δύσιν και την Ανατολήν, κομιστής της αγάπης του Πρωτοκορυφαίου προς τον Πρωτόκλητο αυτάδελφο αυτού».

Σύμφωνα με την άποψη του Γιώργου Καλαντζή, εκείνο που φάνηκε ότι έχει ξεπεραστεί πλέον είναι το ζήτημα των πρωτείων μεταξύ των δύο κορυφαίων θρησκευτικών ηγετών, υπό τον κίνδυνο να εκλείψει η χριστιανική παρουσία στη Μέση Ανατολή.

Ενόσω ο αντιπρόεδρος της βουλής παρίσταντο στη σημαντικότατη θρησκευτική συνάντηση του Φαναρίου, η γενέτειρά του υποδεχόταν το βουλευτή Ροδόπης Ευριπίδη Στυλιανίδη στην επετειακή εκδήλωση συμπλήρωσης 40 ετών για το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας. Στο περιθώριο της εκδηλώσεως που οργάνωσε η ΝΟΔΕ, ο κ. Στυλιανίδης ισχυρίστηκε ότι όχι μόνο δεν αδίκησε την Καβάλα αλλά την βοήθησε κιόλας στα διάφορα μεγάλα της έργα και διεκδικήσεις. Απαντώντας στη δήλωση, ο κ. Καλαντζής διατύπωσε την άποψη ότι στο παρελθόν ο βουλευτής Κομοτηνής δε στήριξε τα καβαλιώτικα αιτήματα. Παράλληλα όμως εξέφρασε και την πεποίθησή του ότι μελλοντικά η στάση του κ. Στυλιανίδη θα είναι θετικότερη υπέρ της Καβάλας.

Ευκαιρίας δοθείσης, ο Γιώργος Καλαντζής ευχαρίστησε τη ΝΟΔΕ και την παράταξή του για την τιμή που του επιφύλαξε και για τη βράβευσή του έστω κι αν απουσίαζε λόγω υποχρεώσεων. Πολλά χρόνια έχουν κυλήσει από το 1980, όταν ο κ. Καλαντζής είχε αναλάβει προεδρικά καθήκοντα στην καβαλιώτικη νεολαία του κόμματος. Στο μεσοδιάστημα από πολλές θέσεις κλήθηκε να υπηρετήσει τη ΝΔ. Αυτή η μακροχρόνια θητεία οφείλεται κατά πρώτον στη βούληση του καβαλιώτικου λαού και φυσικά στη μεγάλη παράταξη της Νέας Δημοκρατίας.

 

ΕΝΑ ΚΟΜΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ

Ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Κώστας Ευθυμιάδης, στο πλαίσιο της επετειακής εκδήλωσης που διοργανώθηκε την Κυριακή, αναφέρθηκε στην ένδοξη έως σήμερα πορεία της Νέας Δημοκρατίας για την οποία και νιώθουν υπερηφάνεια όλα τα μέλη του κόμματος. Πανηγυρικός ήταν ο τόνος που δόθηκε στην εκδήλωση, κάτι που ίσχυσε σε πανελλήνιο επίπεδο κατόπιν αποφάσεων των κεντρικών οργάνων της ΝΔ. Ικανοποίηση δημιούργησε η ανταπόκριση των προσκεκλημένων.

Η κομματική συνέχεια, επεσήμανε ο Κώστας Ευθυμιάδης, πρέπει να τονίζεται με τους ιδιαίτερους τρόπους σύνδεσης του παρελθόντος με το μέλλον και φυσικά με τους στόχους. «Πιστεύουμε ότι η ΝΔ είναι ένα κόμμα που έρχεται δυνατό από το παρελθόν και συνεχίζει ομοίως υπεύθυνο και σοβαρό για το μέλλον. Ελπίζουμε ότι αυτό θα το εκτιμήσουν οι καβαλιώτες όταν θα κληθούν να το αξιολογήσουν», παρατήρησε με νόημα ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Καβάλας.

Αναφερόμενος στα σαράντα χρόνια από την ίδρυση της ΝΔ, ο βουλευτής του κόμματος Ντίνος Κλειτσιώτης έκανε λόγο για την παράταξη που στερέωσε τη δημοκρατία στη χώρα, για την παράταξη που ήταν πάντοτε παρούσα στις δύσκολες στιγμές του έθνους. Σήμερα το κόμμα προσπαθεί να διαχειριστεί αποτελεσματικά την επόμενη ημέρα της Ελλάδας, ενώ ο μήνας που διανύουμε είναι άκρως κρίσιμος για το μέλλον της χώρας.

Ο Ντίνος Κλειτσιώτης ζήτησε από τον κόσμο να επιδείξει για μία ακόμη φορά υπομονή, διότι η λήψη ορισμένων διαρθρωτικών μέτρων είναι επιβεβλημένη. Εξέφρασε την υπερηφάνεια του για το γεγονός ότι υπηρέτησε την παράταξη της Νέας Δημοκρατίας, πολύ περισσότερο σήμερα υπό τις δύσκολες συνθήκες που αντιμετωπίζει η χώρα. Ο κ. Κλειτσιώτης εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι η ΝΔ θα τα καταφέρει και πάλι, έχοντας ως «φάρο» και ως παράδειγμα, τον ιδρυτή του κόμματος Κωνσταντίνο Καραμανλή.

Διαβάστε επίσης