• 27 Ιουλίου 2024,
cialis Online φαρμακείο Farmakeio Trikala με τις καλύτερες τιμές στην Ελλάδα.

Στέλεχος του ΚΚΕ προσήχθη στην Α.Δ. Καβάλας

 Στέλεχος του ΚΚΕ προσήχθη στην Α.Δ. Καβάλας

Το βράδυ της περασμένης Δευτέρας εκπρόσωποι του ΚΚΕ Καβάλας έκαναν αφισοκόλληση, έγραφαν και συνθήματα σε τοίχους στην περιοχή του ΟΑΕΔ στο Περιγιάλι. Στόχο είχαν να προπαγανδίσουν την πανελλαδική απεργία που έγινε χθες. Οι αστυνομία παρενέβη όταν τα μέλη του ΚΚΕ έγραψαν συνθήματα σε τοίχο στην πίσω πλευρά του στρατοπέδου Ασημακοπούλου.

Ο Βασίλης Κατωπόδης προσήχθη στην αστυνομική διεύθυνση Καβάλας, κατεγράφη το περιστατικό και στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος. Για όλα αυτά εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση από τη νομαρχιακή επιτροπή Καβάλας του ΚΚΕ:

 

«Ακόμα μια προσπάθεια περιορισμού της ελεύθερης πολιτικής δράσης του ΚΚΕ έλαβε χώρα τη Δευτέρα 18/02 το βράδυ στην Καβάλα, όταν αστυνομικοί προέβησαν σε προσαγωγή του στελέχους του ΚΚΕ Καταπόδη Βασίλη με το πρόσχημα της “παράνομης” αναγραφής συνθήματος σε δημόσιο τοίχο, επικαλούμενοι μάλιστα “τηλεφωνική καταγγελία πολίτη”. Πιο συγκεκριμένα τη Δευτέρα το βράδυ κλιμάκιο μελών της ΚΝΕ και του ΚΚΕ, στο πλαίσιο της προετοιμασίας ενόψει της Απεργίας της Τετάρτης 20/02, έγραψαν συνθήματα σε τοίχο απέναντι από τις σχολές μαθητείας του ΟΑΕΔ. Από ότι φαίνεται κάποιοι ενοχλούνται από την προσπάθεια των Κομμουνιστών να προπαγανδίσουν τις Θέσεις και την πολιτική πρόταση του ΚΚΕ, ιδιαίτερα μάλιστα όταν οι αποδέκτες είναι τα εργατόπαιδα των σχολών μαθητείας και της κατάρτισης.

Το εν λόγω περιστατικό δεν είναι μεμονωμένο, εντάσσεται στην συνολική προσπάθεια της τρικομματικής συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ να εφαρμόσει το δόγμα “νόμος και τάξη”, ποινικοποιώντας την πολιτική δράση που αντιστρατεύεται την πολιτική εξυπηρέτησης των συμφερόντων των μονοπωλίων. Παράλληλα με το χτύπημα κάθε εργατικής και λαϊκής διεκδίκησης, εντείνουν την αστυνομοκρατία, το χαφιεδισμό και την περιστολή των δημοκρατικών δικαιωμάτων του λαού. Όσο εύκολα η ταξική “δικαιοσύνη” τους βγάζει παράνομες και καταχρηστικές τις 99 στις 100 απεργίες, άλλο τόσο εύκολα βαφτίζουν “παράνομη” την οποιαδήποτε προσπάθεια προπαγάνδισης και ενημέρωσης από τις ταξικές δυνάμεις, από πρωτοπόρους αγωνιστές και τους κομμουνιστές. Αυτή η δράση τους ενοχλεί και προσπαθούν να την περιορίσουν με κάθε τρόπο. Η στάση τους αυτή είναι ταξικά αναμενόμενη και δεν μας προκαλεί καμία έκπληξη. Δεν περιμένουμε να τους “ενοχλήσουν” τα συνθήματα και η τραμπούκικη δράση των Χρυσαυγιτών και άλλων παρακρατικών μηχανισμών που άλλωστε τους ελέγχουν και τους καθοδηγούν, καθώς εξυπηρετούν τη δική τους τάξη, τα δικά τους αφεντικά.

Αν δεν το κατάλαβαν τους κάνουμε για μια ακόμα φορά καθαρό πως τέτοιες ενέργειες που στρέφονται ενάντια στο ΚΚΕ και την ΚΝΕ και έχουν ως βασικό στόχο να τρομοκρατήσουν το λαϊκό κίνημα, θα πέσουν στο κενό. Εργατική τάξη, λαός και νεολαία θα αποτινάξουν το φόβο και αργά ή γρήγορα θα σηκώσουν το ανάστημά τους πριν από όλα στους τόπους δουλειάς, στα σύγχρονα κάτεργα της καπιταλιστικής βαρβαρότητας, αλλά και απέναντι σε κάθε λογής κατασταλτικό μηχανισμό. Για αυτό σήμερα περισσότερο από ποτέ έχει σημασία η αλύγιστη πρωτοπόρα και άφοβη στάση και δράση σε κάθε χώρο δουλειάς, παντού.

Μια πρώτη απάντηση απέναντι στο κλίμα κρατικής βίας και καταστολής είναι δυνατό και πρέπει να δώσει ο εργαζόμενος λαός στην πανελλαδική πανεργατική απεργία την Τετάρτη 20 Φλεβάρη. Να πυκνώσει τις γραμμές του ταξικού κινήματος στις απεργιακές φρουρές και στις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ, προτάσσοντας τα δίκαια αιτήματά του για υπογραφή Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, για κλαδικές συμβάσεις, για μέτρα προστασίας των ανέργων, ενάντια στη φοροληστεία.

19/02/2013

Ν.Ε. ΚΑΒΑΛΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ»

 

 

Διαβάστε επίσης