• 17 Μαΐου 2024,

Μικρή συμμετοχή στην απεργία – Ικανοποιητική η συγκέντρωση

 Μικρή συμμετοχή στην απεργία – Ικανοποιητική η συγκέντρωση

Χίλιοι περίπου εργαζόμενοι, οι περισσότεροι από την Καβάλα Οil, συγκεντρώθηκαν χθες το πρωί στην πλατεία Καπνεργάτη, στην πετυχημένη απεργιακή συγκέντρωση που οργάνωσε η ΑΔΕΔΥ.

Η συμμετοχή των δημοσίων υπαλλήλων στη χθεσινή απεργία στο Νομό μας, δεν ήταν μεγάλη. Παρόλα αυτά η απεργιακή συγκέντρωση ήταν πετυχημένη, λόγω και της παρουσίας των εργαζόμενων στα πετρέλαια, είχε δυναμισμό και παλμό.

Ας δούμε κατ΄ αρχήν τα ποσοστά συμμετοχής στην χθεσινή απεργία. Οι καθηγητές μέσης εκπαίδευσης απήργησαν χθες σε ποσοστό, το πολύ 15%. Μικρή ήταν η συμμετοχή και των εργαζόμενων στην περιφερειακή ενότητα Καβάλας. Μικρή ήταν η συμμετοχή των εφοριακών. Λιγότεροι σε σχέση με προηγούμενες απεργιακές κινητοποιήσεις ήταν αυτοί που εργάζονταν στις δημοτικές υπηρεσίες.

Στην πλατεία του Καπνεργάτη συγκεντρώθηκαν 200 και πλέον εργαζόμενοι στα πετρέλαια, συνδικαλιστές, σπουδαστές του ΤΕΙ, μηχανικοί, δικηγόροι, συνταξιούχοι, ιδιωτικοί εργαζόμενοι, 50 περίπου εργαζόμενοι στη βιομηχανία φωσφορικών λιπασμάτων. Ήρθαν επίσης κι αγρότες κι από τη Χρυσούπολη κι από τον πρώην Δήμο Φιλίππων. Τρία τρακτέρ ήταν μπροστά στην κεφαλή της πορείας, που διέσχισε τους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Ομιλητές ήταν: Ο πρόεδρος του νομαρχιακού τμήματος της ΑΔΕΔΥ Τάσος Ιωαννίδης, ο Παναγιώτης Αρσονιάδης εκ μέρους της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών και Βιοτεχνών Καβάλας, ο Μανόλης Κελαϊδάκης των εργαζόμενων στα πετρέλαια, η Σοφία Φιλιππίδου της ΕΛΜΕ Καβάλας.

Στη συγκέντρωση παραβρέθηκαν πολλά μέλη της ομοσπονδίας επαγγελματιών και βιοτεχνών, αλλά κι αντιπροσωπεία του εμπορικού συλλόγου και ειδικότερα του διοικητικού του συμβουλίου.

Στις ομιλίες τους οι προαναφερθέντες κατηγόρησαν την κυβέρνηση για την οικονομική πολιτική που ασκεί, λέγοντας ότι μεγαλώνει τα αδιέξοδα, μεγαλώνει την κρίση, οδηγεί τους εργαζόμενους σε μία λιτότητα η οποία δεν έχει προηγούμενο.

Ο Μ. Κελαϊδάκης συνδέοντας τα πρόσφατα γεγονότα στα πετρέλαια με τη χθεσινή απεργία είπε ότι υπάρχουν προσπάθειες πονηρών συμφερόντων, όσον αφορά την εκμετάλλευση του πετρελαίου στον κόλπο της Καβάλας, αυτή να εμποδιστεί. Εμείς θα είμαστε αντίθετοι σε κάτι τέτοιο, είπε χαρακτηριστικά.

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης