cialis Online φαρμακείο Farmakeio Trikala με τις καλύτερες τιμές στην Ελλάδα.

Συζήτηση για τους πεζόδρομους και την οδό Ομονοίας

 Συζήτηση για τους πεζόδρομους και την οδό Ομονοίας

Χθες το μεσημέρι στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με αφορμή το ζήτημα που ανέκυψε προ ημερών για το εάν μπορούν ή δε μπορούν να βγάζουν προϊόντα των καταστημάτων τους στο πεζοδρόμιο όσοι διατηρούν τις επιχειρήσεις τους στην οδό Ομονοίας.

Ουσιαστικά χθες άρχισε μία καινούρια περίοδος διαβούλευσης για το τι θα ισχύει στα πεζοδρόμια της Ομόνοιας, διαβούλευση που θα συνεχισθεί με πρωτοβουλία του Δήμου Καβάλας.

Με τον υφιστάμενο κανονισμό απαγορεύεται να βγαίνουν προϊόντα στα πεζοδρόμια της Ομόνοιας. Πρόσφατα μάλιστα η δημοτική αστυνομία μετά από ελέγχους έβαλε πρόστιμα μέχρι και 500 ευρώ. Ο εμπορικός σύλλογος Καβάλας θορυβήθηκε, παρενέβη και τώρα επίσημα ζητά αυτός ο κανονισμός που ουσιαστικά είναι ο προηγούμενος και ο προπροηγούμενος όσον αφορά τα πεζοδρόμια της οδού Ομονοίας, να αλλάξει. Ο Κωστής Σιμιτσής καθησύχασε τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Χρήστο Ηλιάδη, λέγοντάς του ότι τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν δεν εισπραχθούν, καθώς ακόμη δεν έχει οριστικοποιηθεί τι θα περιλαμβάνει ο νέος κανονισμός χρήσης πεζοδρομίων στην οδό Ομονοίας.

Είπε πάντως ότι δεν πρέπει να αλλοιωθεί η τουριστική εικόνα της πόλης, δείχνοντας και την πρόθεσή του να μην υπάρχουν εμπορεύματα στα πεζοδρόμια της οδού Ομονοίας.

Από την άλλη φαίνεται ανοιχτός για κάθε συζήτηση.

Στο σημείο αυτό παρενέβη ο γενικός γραμματέας του επιμελητηρίου Καβάλας Παναγιώτης Αγγελίδης που ήταν παρών στη σύσκεψη. Έθεσε θέμα χρήσης πεζόδρομων. Διαμαρτυρήθηκε γιατί οι κανονισμοί για τη λειτουργία των πεζόδρομων δεν τηρούνται, αναγνωρίζοντας ότι πολλές φορές αυτό οφείλεται σε ιδιώτες καταστηματάρχες και μη. Χρησιμοποίησε συγκεκριμένα παραδείγματα για να αποδείξει ότι η δημοτική αστυνομία πρέπει να ενδιαφερθεί περισσότερο, αν και αναγνώρισε ότι με τα δεδομένα που υπάρχουνε σήμερα κάνει ότι μπορεί.

Στο θέμα τώρα των πεζοδρομίων στην οδό Ομονοίας ο Χρ. Ηλιάδης είπε ότι τα πεζοδρόμια πρέπει να χωριστούν σε δύο κατηγορίες. Από το παλιό δικαστήριο μέχρι την οδό Δοϊράνης προτείνει να ισχύει ότι ισχύει και στα υπόλοιπα πεζοδρόμια της αγοράς. Από τη Δοϊράνης μέχρι και τον Άγιο Παύλο ο Εμπορικός Σύλλογος προτείνει κάθε καταστηματάρχης να μπορεί να χρησιμοποιεί ένα τετραγωνικό μέτρο μπροστά από το κατάστημά του.

Με την πρόταση αυτή συμφωνεί το επιμελητήριο. Φαίνεται ότι συμφωνεί κι ο αντιπεριφερειάρχης τουρισμού και πολιτισμού Κώστας Παπακοσμάς.

Η συζήτηση έληξε χωρίς συγκεκριμένη απόφαση, αφού όπως είπε ο δήμαρχος η διαβούλευση θα συνεχισθεί. Σε αυτή έλαβε μερος και ο Μπάμπης Πετανίδης ως εκπρόσωπος του τεχνικού επιμελητηρίου Καβάλας. Προσκλήθηκαν αλλά δεν παραβρέθηκαν εκπρόσωποι των δημοτικών παρατάξεων, Β. Λιόγκα, Στ. Εριφυλλίδη, Άρη Βέρρου. Ήταν στο ραντεβού κανονικά ο Θ. Καλλιοντζής, αλλά αποχώρησε αφού η συζήτηση άρχισε με μισή ώρα καθυστέρηση λόγω του ότι ο δήμαρχος απουσίαζε από το δημαρχείο.

 

Διαβάστε επίσης