• 21 Μαΐου 2024,

Το Αστικό ΚΤΕΛ στέλνει επιστολές : Πληρώστε αλλιώς…

 Το Αστικό ΚΤΕΛ στέλνει επιστολές : Πληρώστε αλλιώς…

Επιστολή προς κάθε αρμόδιο στέλνει σήμερα η διοίκηση του Αστικού ΚΤΕΛ Καβάλας. Ζητά να πληρωθεί ως τις αρχές Σεπτέμβρη το ποσό των 160.000 ευρώ που του οφείλει το κράτος για τις περσινές δωρεάν μαθητικές μετακινήσεις. Σε διαφορετική περίπτωση δηλώνει ότι στην έναρξη της σχολικής περιόδου οι μαθητές θα μετακινούνται μεν με τα λεωφορεία, θα πληρώνουν δε εισιτήριο κανονικά! Το Αστικό ΚΤΕΛ για τις μαθητικές μετακινήσεις του σχολικού έτους 2011-2012 πληρώθηκε ελάχιστα χρήματα κι αυτά την 1η Νοέμβρη του 2011. Από τότε ζητά χρήματα αλλά δεν έχει εισπράξει ούτε ένα ευρώ. Σε ίδια κατάσταση είναι και το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Καβάλας.

Στο μεταξύ χθες στην Αθήνα υπήρξε μια σχετική εξέλιξη. Ο Περιφερειάρχης Αθηνών συνάντησε τον Υπουργό Παιδείας. Το ρεπορτάζ αναφέρει τα ακόλουθα:

Τη δέσμευση ότι θα αναλάβει όλες τις όλες τις απαραίτητες πρωτοβουλίες με αποδέκτη το υπουργείο Εσωτερικών, ώστε να υπάρξει άμεσα αποδέσμευση πιστώσεων προς την Περιφέρεια Αττικής, για τη μέγιστη δυνατή κάλυψη των λειτουργικών δαπανών της εκπαίδευσης, έλαβε από τον υπουργό Παιδείας, Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, κατά τη συνάντηση που είχαν στην έδρα της Περιφέρειας, έπειτα από πρωτοβουλία του τελευταίου. Ανάμεσα στα θέματα που συζητήθηκαν ήταν το οξυμένο πρόβλημα της μεταφοράς των μαθητών, καθώς κάποιοι δήμοι έχουν προχωρήσει σε περικοπές και κατάργηση των δρομολογίων. Είναι χαρακτηριστικό, ότι ο δήμος της Παλλήνης κατήργησε πλήρως τα δρομολόγια του μουσικού σχολείου, ενώ αποφάσισε τα δύο τρίτα των μαθητών του καλλιτεχνικού σχολείου να μετακινούνται με τις αστικές συγκοινωνίες.«Το πρόβλημα της Αττικής είναι το μεγαλύτερο. Τα οφειλόμενα προς την Περιφέρεια είναι 22 εκατ. και ξεκινάει μια καινούργια χρονιά. Ναι μεν, η αρμοδιότητα έχει μεταφερθεί στους δήμους, αλλά πρέπει όλοι να βοηθήσουμε για να λυθούν αυτά τα προβλήματα» τόνισε ο κ. Σγουρός.«Καταρχήν, η συζήτηση στόχευσε στο να έχουμε το Σεπτέμβριο σχολεία ανοιχτά και ασφαλή, χωρίς προβλήματα λειτουργίας, όπως η διευκόλυνση της μεταφοράς των μαθητών», τόνισε από την πλευρά του ο κ.Αρβανιτόπουλος, ενώ δήλωσε αποφασισμένος να συνεργαστεί τόσο με την Περιφερειακή όσο και την Τοπική Αυτοδιοίκηση, για την επίλυση προβλημάτων και την καλύτερη απόδοση των υπηρεσιών του υπουργείου.

 

Διαβάστε επίσης