΄Οπως πάνε τα πράγματα βλέπω κουπί και το 2017

 ΄Οπως πάνε τα πράγματα βλέπω κουπί  και το 2017

Καταλαβαίνετε οτι για άλλη μια φορά υπάρχει διαφορετική ερμηνεία της κατάστασης απο την ελληνική κυβέρνηση και τους δανειστές.

Η ελληνική κυβέρνηση δια στόματος Αλέξη Τσίπρα υποστηρίζει οτι το πλεόνασμα είναι δική μας υπόθεση και μπορούμε  να το κάνουμε οτι θέλουμε και απο την άλλη οι δανειστές λένε οτι για όλα θα πρέπει να μας ενημερώνετε.

Η ελληνική κυβέρνηση υποστηρίζει οτι η απόφαση παροχής του πακέτου βοήθειας προς τους χαμηλοσυνταξιούχους είναι εντός ορίων της συμφωνίας και οι δανειστές λένε οτι είναι υπερβολική μια τέτοια απόφαση στην παρούσα φάση και είναι πολύ πιθανό να επηρεάσει την εξέλιξη της διαπραγμάτευσης , το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης αλλά και τα μέτρα για την ελάφρυνση του χρέους.

Είναι άλλα μια περίπτωση διαφωνίας στην εκτίμηση της κατάστασης.

Είναι γνωστό απο τότε που μπλέξαμε με αυτές τις ιστορίες και αυτούς τους μηχανισμούς οτι αλλιώς βλέπουμε και εκτιμούμε την κατάσταση εμείς και αλλιώς οι Ευρωπαίοι , δανειστές και πιστωτές μας.

Οι συναντήσεις του Τσίπρα με Μέρκελ και Ολάντ δεν βλέπω οτι μπορεί να επηρεάσει και πολύτην πορεία των διαπραγματεύσεων απο εδω και μετά αφού κυρίως η Μέρκελ που μετράει ο λόγος της μας στέλνει , όπως κάνει συνήθως , στην συνεδρίαση του Eurogroup αφού εκεί λαμβάνονται οι αποφάσεις και οχι στο Βερολίνο.

Ο Τσίπρας επιμένει και βγαίνει στην επίθεση υποστηρίζοντας οτι δεν πρόκειται να αφήσει στο έλεος της λιτότητας τους έλληνες και ελπίζει οτι θα πέσει στα μαλακά.

Το σίγουρο είναι οτι η επόμενη συνεδρίαση του Eurogroup θα είναι για άλλη μια φορά πολύ δύσκολη για την Ελλάδα και το δεύτερο οτι πάμε σίγουρα για Γενάρη του 2017.

Μέχρι τότε και οι δυο πλευρές μπορούν να κάνουν τον απολογισμό της χρονιάς που φεύγει αλλα και να υπολογίσουν ζημιές και οφέλη σε περίπτωση μακελειού.

‘Ασχετα με το ποιό θα είναι το αποτέλεσμα της αξιολόγησης του πακέτου απο τους δανειστές και άσχετα απο τις προβλέψεις για επιστροφή της ελληνικής οικονομίας το έτος που έρχεται σε ρυθμούς ανάπτυξης το σίγουρο είναι οτι το κουπί για τους έλληνες φορολογούμενους πολίτες θα συνεχιστεί και το 2017.

Αυτό το άτιμο το κουπί έχει γίνει προέκταση του χεριού μας και δεν μπορούμε να το αφήσουμε ούτε για να κάνουμε ένα διάλλειμα.

Πάντως σύμφωνα με τα δημοσιεύματα και τους αναλυτές αν το πακέτο Τσίπρα δεν πάρει την έγκριση του Εurogroup τα δύο πιθανά σενάρια είναι εκλογές ή δημοψήφισμα.

Προχθές έβλεπα την εκπομπή του ΑLPHA στην “Υγειά μας ρε παιδιά” που είχε αφιέρωμα στον Ρασούλη και κάποια στιφμή που αρχίσανε τα τσιφτετέλια του στυλ : “Έλα στην παρέα μας φαντάρε” και κάτι τέτοια απο την εποχή της Χαρούλας της Αλεξίου απο τα πίσω καθίσματα πετάχτηκαν στην πίστα του πλατό τρία  θανατηφόρα κορμιά με τα δερμάτινα βγαλμένα απο την ελληνική ταινία “Τα τσακάλια” με πρωταγωνιστή Σταμάτη Γαρδέλη ,Πανο Μιχαλόπουλο και Σοφία Αλιμπέρτη.

Αυτά τα κορίτσια σε καμμία περίπτωση δεν κολούσανε στην συγκεκριμένη βραδιά και απορώ με τον σκηνοθέτη που τις έβαλε στο πρόγραμμα.

Αυτές ήταν μάλλον για Σάκη Ρουβά και απο λάθος βρέθηκαν στην εκπομπή αφιέρωμα για τον μεγάλο Μανόλη Ρασούλη.

Σύμφωνα με την πρόβλεψη της ΕΜΥ τα Χριστούγεννα στην Καβάλα θα έχουμε πολύ κρύο αλλα με ηλιοφάνειες και χωρίς φαινόμενα.

Ξεχάστε τις βροχές τις χιονοπτώσεις αλλά το κρύο ήρθε για να μείνει και θα είναι τσουχτερό.

Η ερχόμενη Τετάρτη αλλά και Πέμπτη θα είναι σύμφωνα με την πρόβλεψη οι πιο κρύες ημέρες του χειμώνα μέχρι σήμερα αφού το ανθρώπινο σώμα θα αισθάνεται οτι έχει ακόμα και -5 στο ξημέρωμα.

Οι αγρότες αποφάσισαν να επανέλθουν στα μπόκα αλλά τον Γενάρη.

Το ραντεβού μάλιστα που κλείστηκε στους δρόμους είναι για τις 23/1/2017.

Όλα τα είχαμε οι αγρότες μας λείπανε.

Είναι αυτό που λέμε οτι όταν αρχίζει να βαράει ένας παίρνουν φόρα και οι υπόλοιποι.

Δεν είναι ακόμα ικανοποιητική η κίνηση της αγοράς αφού το καταναλωτικό κοινό δεν έχει δυναμική.

Οι καταστηματάρχες φαίνεται οτι το έχουν απόφασει και περιμένουν να δουλέψουν δύο μέρες.

Παραμονή Χριστουγέννων και παραμονή Πρωτοχρονιάς.

Ειδικά αν συνεχιστεί αυτό το κλίμα αβεβαιότητα μετά τις παροχές Τσίπρας αναμένεται το μούδιασμα να ενταθεί το επόμενο διάστημα.

Παρόλα αυτά εμείς δεν χάνουμε την αισοδοξία και τον αυθορμητισμό μας και αναμένουμε τα καλύτερα.

Θα τα πούμε και πάλι αύριο το πρωί πρώτα ο θεός.

Σίγουρα τα καλύτερα είναι αυτά που έρχονται και σίγουρα τα καλύτερα είναι αυτά που ακόμα δεν έχουμε ζήσει.

Με το 1 με το 2 με το 3 :

 

ΑΛΟΡΑ !

 

Διαβάστε επίσης