• 19 Απριλίου 2024,

Άγγελος Κορωνιός: « Βασική προτεραιότητα στην άμυνα»

 Άγγελος Κορωνιός: « Βασική προτεραιότητα στην άμυνα»

Ο προπονητής της Ενωσης Άγγελος Κορωνιός μίλησε  το πρωί στο ραδιόφωνο της Πρωινής για την πρώτη νίκη της ομάδας στο φετινό πρωτάθλημα της Α1 κατηγορίας. Παράλληλα έδωσε το στίγμα για τη συνέχεια για το πώς θέλει να παίζει η ομάδα.

Τόνισε ότι η βελτίωση στην άμυνα, είναι αυτό που θα ζητήσει σε καθημερινή βάση. Αναλυτικά οι δηλώσεις του.

Ερώτηση: Πείτε μας τις λεπτομέρειες για τη νίκη της Ενωσης, τι άλλαξε μέσα σε λίγες. Αυτή η νίκη θα έχει συνέχεια;

Απάντηση: Θεωρώ ότι είναι μια νίκη ψυχολογίας. Δεν έγιναν τίποτα μαγικά. Απλά θέλω να πω ότι από τη μέρα που ήρθα, ήθελα να τονώσω το ψυχολογικό κομμάτι των παικτών.

Μετά από 7 ήττες το κλίμα δεν ήταν και το καλύτερο. Αυτό το καταλαβαίνει οποιοσδήποτε. Από εκεί και πέρα να βάλω κάποιους κανόνες στην άμυνα. Να ξεκινήσω για την άμυνα, γιατί πιστεύω ότι είναι ένα βασικό κομμάτι αν θες να κερδίσεις παιχνίδια.

Πρέπει επίσης να μάθουμε να παλεύουμε από το 1`λεπτό μέχρι το 40`. Κανένα παιχνίδι δεν τελειώνει ούτε στο 20`, ούτε στο 30`, ανεξαρτήτως από το ποιο είναι το σκορ. Μπορεί να είσαι μπροστά, μπορεί να είσαι πίσω. Αυτό έγινε στο ματς με τον ΚΑΟΔ. Δείξαμε ηρεμία, δείξαμε υπομονή. Δεν παρατήσαμε το παιχνίδι, όταν βρεθήκαμε πίσω. Όταν έπρεπε βγάλαμε κάποια καλά σουτ. Πήραμε δίκαια τη νίκη. Τώρα όσον αφορά τη συνέχεια, δε σημαίνει ότι τελείωσε και κάναμε το στόχο μας. Σίγουρα είναι μια πολύ μεγάλη νίκη απέναντι σε έναν πολύ καλό αντίπαλο, μια πολύ καλή ομάδα, μέσα στην έδρα της.

Από εκεί και πέρα αυτό για μένα είναι μια τόνωση ψυχολογική για τη συνέχεια. Μας περιμένει σκληρή δουλειά. Το χω πει στα παιδιά, ότι πρέπει να δουλέψουμε πολύ σκληρά για να βάλω κάποια πράγματα που θέλω, στην άμυνα και στην επίθεση. Πρέπει να τα αφομοιώσουμε όσο πιο γρήγορα για να δουλεύουμε καλύτερα σαν ομάδα.

Περιμένουμε τον τραυματία που είναι ο Γιάννης ο Γκαγκαλούδης, περιμένουμε τον πρόεδρο για την φορολογική ενημερότητα για να δούμε τι θα γίνει με τον Πρόδρομο Νικολαΐδη. Αναμένουμε να κάνουμε και μια προσθήκη, στην ομάδα. Θα είναι ψηλός, μάλλον στη θέση 4. Απλά περιμένουμε να δούμε τι επιλογές έχουμε, για να βρούμε την καλύτερη λύση. Θέλουμε να έρθει ένας ψηλός έτοιμος, για να βοηθήσει αμέσως την ομάδα.

Ερώτηση: Δίνεται μεγάλη βαρύτητα στην άμυνα. Στα προηγούμενα παιχνίδια η Ενωση είχε χτυπητές αδυναμίες. Δε μπορούσε να πάρει αυτό που ήθελε αν και ήταν μπροστά στο σκορ.

Απάντηση: Αυτό είναι ο στόχος μου. Το χω πει στα παιδιά, ότι από εκεί θα ξεκινήσουμε να χτίσουμε την ομάδα. Ο στόχος μας είναι να μην τρώμε παραπάνω από 65 πόντους.

Αυτός είναι ο στόχος της ομάδας, αυτόν το στόχο θα βάλει. Ετσι ώστε να μπορεί να πάρουμε νίκες σημαντικές, που δε θα μας δημιουργήσουν πρόβλημα, όσον αφορά την παραμονή μας στην κατηγορία. Από εκεί πρέπει να ξεκινήσουμε.

Με τον ΚΑΟΔ υπήρχε αυτό το πράγμα. Υπήρχε διάθεση. Δε μπορώ να πω, ότι ήταν αυτό που περιμένω, απλά τα παιδιά ως ένα κομμάτι το κάνανε πράξη.

Αυτό βέβαια χρειάζεται υπομονή, επιμονή, σκληρή δουλειά και αυτοσυγκέντρωση. Θέλουμε απο προπόνηση σε προπόνηση και από παιχνίδι σε παιχνίδι να γινόμαστε καλύτεροι.

Ερώτηση: Θέλετε να στείλετε ένα μήνυμα στους φιλάθλους της Ενωσης, που βοήθησαν την ομάδα και στη Δράμα.

Απάντηση: Τους ευχαριστούμε πάρα πολύ για τη συμπαράσταση με τον ΚΑΟΔ. Ηταν κοντά μας, παρόλο που η ομάδα είχε 7 συνεχόμενες ήττες. Νομίζω ότι αυτό λέει πολλά. Δείχνουν πραγματικά ότι αγαπούν την ομάδα. Θέλω να ζητήσω να παραμείνουν κοντά στην ομάδα και να έρθουν ακόμα πιο κοντά και να γεμίσουν το γήπεδο σε κάθε παιχνίδι.

Ο φίλαθλος κόσμος είναι ο 6ος παίκτης και τον έχουμε ανάγκη εδώ στην πόλη μας.

Θέλουμε να κάνουμε περήφανη την ομάδα και να είναι και αυτοί περήφανοι για την ομάδα.

Ερώτηση: Το Σάββατο τελικός με μια ομάδα, που ζήσατε τα καλύτερα σας μπασκετικά χρόνια. Πως τα φέρνει η μοίρα.

Απάντηση: Κοιτάξτε να δείτε είμαστε επαγγελματίες και η μοίρα όλα τα φέρνει, απλά εμείς πρέπει να κάνουμε τη δουλειά μας. Αυτό εμένα δε με επηρεάζει ψυχολογικά.

Αυτό που είναι ο στόχος μου, είναι να ξεκινήσω την ομάδα απ` αύριο(σήμερα) να δουλεύει. Ετσι ώστε να μπορέσουμε να κερδίσουμε αυτό το παιχνίδι που είναι σημαντικό για μας.

 

Διαβάστε επίσης