• 18 Μαΐου 2024,

Άρεσε κι έτσι συνεχίζεται στο Διαδίκτυο

 Άρεσε κι έτσι συνεχίζεται στο Διαδίκτυο

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε το Σάββατο το απόγευμα το 4ο Αεροπορικό Show χρονική περίοδος κατά την οποία τα γεγονότα στον αέρα κορυφώθηκαν. Οι εκδηλώσεις φέτος άρχισαν την Παρασκευή όπου η κακοκαιρία τις επηρέασε καθώς στη διάρκειά τους έβρεχε, συνεχίστηκαν και κορυφώθηκαν το Σάββατο όπου οι καιρικές συνθήκες ήταν σαφώς βελτιωμένες, ενώ χθες το μεσημέρι για μια περίπου ώρα έγιναν πάλι πτήσεις πάνω από την πόλη.

Το φετινό χαρακτηριστικό των εκδηλώσεων αφορά στην ημέρα του Σαββάτου και την προσέλευση του κόσμου. Ο κόσμος γέμισε ασφυκτικά την προνομιούχο περιοχή της παραλίας, ήταν πολύς ακόμη και στον Άγιο Σίλα, στη Ραψάνη και στη συνοικία της Παναγίας. Πρώτη φορά και οι διοργανωτές είδαν τόσο πολύ κόσμο να συμμετέχει στο Show, να χειροκροτεί και να επιβραβεύει τις κινήσεις των πιλότων. Από αυτά που είδαμε στον αέρα, ξεχώρισε το ελικόπτερο Απάτσι. Ο πιλότος, που και πέρυσι είχε συμμετάσχει με το ίδιο ελικόπτερο στο Show ήταν φέτος περισσότερο εντυπωσιακός, πέταξε πιο σιγά για να μπορεί να γίνεται καλύτερα αντιληπτός αλλά και πιο χαμηλά. Καταχειροκροτήθηκε από τους θεατές, πολλοί από τους οποίους παρακολούθησαν το Show και από το πάρκο Φαλήρου.

Το Αεροπορικό Show της Καβάλας συνεχίζεται από χθες το βράδυ και θα συνεχιστεί για ακόμα πολλές ημέρες στο Διαδίκτυο. Πέρα από την ιστοσελίδα του Show όπου ξεχωρίζουν οι όμορφες φωτογραφίες του Αχιλλέα Σαββόπουλου υπάρχουν πάρα πολλές φωτογραφίες μόνιμων κατοίκων της Καβάλας αλλά και επισκεπτών που διαφημίζουν τη διοργάνωση. Φωτογραφίες των αεροπλάνων με φόντο το λιμάνι, με φόντο το κάστρο, βίντεο που τράβηξαν ερασιτεχνικά αλλά και ουσιαστικά οι θεατές. Λόγω της μικρής καθυστέρησης που είχε το πρόγραμμα το Σάββατο, οι τελευταίες πτήσεις έγιναν ενώ νύχτωνε, ήταν όμως εξίσου εντυπωσιακές.

Αμέσως μετά το τέλος των εκδηλώσεων, οι πιλότοι έκαναν αισθητή την παρουσία τους στην παραλία, βρέθηκαν στα περίπτερα του Αεροπορικού Show. Έλληνες και ξένοι πιλότοι που νωρίτερα είχαν δημιουργήσει το όμορφο αυτό θέαμα έτυχαν θερμής υποδοχής από επώνυμους και ανώνυμους Καβαλιώτες, πολλοί από τους οποίους φωτογραφήθηκαν μαζί τους. Κάνοντας έναν πρώτο μικρό απολογισμό μίλησε στην εφημερίδα μας ο διευθυντής της διοργάνωσης Πάνος Γεωργιάδης. Είπε τα εξής:

«Έγινε και την τελευταία στιγμή πολύ καλή διαφήμιση από δημοσιογράφο ο οποίος μας βοήθησε από τη Θεσσαλονίκη, συν το γεγονός ότι όλη η δημοσιογραφική οικογένεια και της Καβάλας τουλάχιστον τον τελευταίο μήνα έπεσε πάνω στο γεγονός. Αυτό σημαίνει ότι ο κόσμος ανταποκρίθηκε, γρήγορα πήρε τα αυτοκίνητά του, ακόμη κι αν δεν βρήκε ξενοδοχείο που δε θα έβρισκε φυσικά, γύρισε την ίδια μέρα στην πόλη του κυρίως από τη Θεσσαλονίκη. Νομίζουμε, και από τις πρώτες εικόνες μπορούμε να το πούμε πλέον και σίγουρα ότι η πόλη σχεδόν γέμισε κάθε γωνιά της και σε κάθε οπτική της».

Ο κ. Γεωργιάδης για το ελικόπτερο Απάτσι είπε: «Είναι γεγονός ότι ο χειριστής του ελικοπτέρου με 20χρονη εμπειρία στον τύπο αυτό και βάσει και των δυνατοτήτων αυτού του επιθετικού μέσου, είχε μια πολύ καλή «σχέση» με το ίδιο το πλήθος. Οι αντιδράσεις ήταν αμφίδρομες. Ήταν και προσχεδιασμένο σε πολύ μεγάλο βαθμό δηλαδή, δεν τα κάνεις αυτά τελευταία στιγμή και γενικά δεν θα πρέπει να αυτοσχεδιάζεις σε ένα τέτοιο περιβάλλον».

Τέλος, για το αν είναι νωρίς να μιλήσουμε για τον επόμενο στόχο της διοργάνωσης είπε: «Όχι μόνο είναι νωρίς αλλά, ακόμη δεν έχει τελειώσει αυτός. Πρέπει να ολοκληρώσουμε την αποτίμηση και να δούμε το μέλλον».

Συμμετέχοντας στην οργανωτική Επιτροπή του Show μίλησε για τις φετινές εκδηλώσεις σε σχέση με τις προηγούμενες η Ναυσικά Χατζηθεοδώρου. Είπε τα εξής:

«Νομίζω ότι το Σάββατο ήταν το πιο δυνατό μέχρι στιγμής Air Show κι αυτό έχει να κάνει και με τη συμμετοχή της Σαουδικής Αραβίας αλλά και με τη συμμετοχή των πολεμικών δυνάμεων της Ελληνικής Αεροπορίας. Το Show νομίζω ήταν πάρα πολύ δυνατό, τουλάχιστον έτσι ακούσαμε κι από τον κόσμο, τα σχόλια είναι πάρα πολύ θετικά και συνεχίζουμε για το επόμενο. Μακάρι να μπορέσουμε να συνεχίσουμε και να διοργανώσουμε και το επόμενο Air Sea Show. Αυτά που έχουμε ακούσει είναι πάρα πολύ θετικά κι ο κόσμος έχει έρθει από Γιαννιτσά, Ιωάννινα, Αθήνα, Βόλο, από όλη την Ελλάδα μόνο και μόνο για το Show».

 

 

Διαβάστε επίσης