• 9 Μαΐου 2024,

Άρχισαν οι έλεγχοι σήκω απο την θέση σου …

 Άρχισαν οι έλεγχοι σήκω απο την θέση σου …

Η ελληνική κυβέρνηση πάντως δηλώνει ευχαριστημένη απο την συνεδρίαση του Εurogroup την Δευτέρα που μας πέρασε αφού οι δανειστές με τους δανειζόμενους συμφώνησαν να αρχίσουν άμεσα οι έλεγχοι στα ταμείου του κράτους προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία της αξιολόγησης αφού βέβαια καταγραφούν οι ανάγκες της χώρας σε χρήμα.

Αυτή και μόνο η συμφωνία άναψε το πράσινο φως απο τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμός Σταθερότητας (ESM)  έτσι ώστε να μεταφερθούν στα ταμεία του κράτους απο το το Ταμείο  Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) τα 555 εκατ. ευρώ.

Αυτό είναι ενδεικτικό των προθέσεων των δανειστών που θα ανοιγοκλείνουν την στρόφιγγα της ρευστότητας ανάλογα με την πρόοδο των διαπραγματεύσεων.

Πηγαίνεις καλά παίρνεις λεφτά , δεν πηγαίνεις καλά παίρνεις …. αυγά !

Είναι γεγονός οτι οι εταίροι μας θέλουν στην παρέα τους αλλα δεν μπορούν να κάνουν άλλη υπομονή.

Η διαφωνία που υπάρχει για το αν θα πάμε εμείς στα τεχνικά κλιμάκια ή θα έρθουν αυτά σε εμάς θα πρέπει να ξεπεραστεί αφού πραγματικά είναι λεπτομέρεια μπροστά σε αυτά που ζούμε και έχουμε να αντιμετωπίσουμε και πολύ περισσότερο μπροστά σε αυτά που θα ζήσουμε απο εδώ και στο εξής.

Βιαζόμαστε και εμείς για τους δικούς μας λόγους και θα πρέπει να σπρώξουμε την διαδικασία του ελέγχου να ξεκινήσει για να μπορέσουμε να πάμε παρακάτω.

Όπως λέει και ο λαός ο σοφός κάτι που δεν μπορείς να το αποφύγεις κοίταξε τουλάχιστον να το χαρείς.

Επειδή είναι αδύνατον να συνεχιστεί το πάρε – δώσε με τους ευρωπαίους χωρίς ελέγχους και αξιολογήσεις καλά θα κάνουμε να το χωνέψουμε και να περάσουμε στην επόμενη φάση της διαπραγμάτευσης που απαιτεί και ελέγχους.

Απο την στιγμή που οι εταίροι δέχονται το πρόγραμμα να γίνει πιο ευέλικτο δεν μας ενδιαφέρουν οι έλεγχοι και πολύ περισσότερο αν την τρόϊκα απο εδώ και στο εξής θα την αποκαλούμε τεχνικό κλιμάκιο ή θεσμό.

Να γίνει δουλειά λεβέντες και να πάμε παρακάτω.

Ετσι και αλλιώς έλεγχοι στα ταμεία του κράτους με τα χαιρετίσματα δεν γίνεται.

Ας έρθουν τα τεχνικά κλιμάκια ας δούνε αυτά που θέλουν να δούν και οι συζητήσεις μπορούν να συνεχιστούν στο Παρίσι που είναι τρέλα αυτή την εποχή.

Πάντως έχει σημασία να γίνουν όλοι πολύ γρήγορα για να κλείσουμε την ομπρέλα που έχει ανοίξει πάνω απο την Ελλάδα σε μια εποχή που η ΕΚΤ μοιράζει φθηνό χρήμα με σκοπό να μπεί όλη η Ευρώπη σε τροχιά ανάπτυξης.

Αν όλα πάνε καλά μας είπε ο Ντράγκι πρίν απο μερικές εβδομάδες οτι  σε αυτό το πρόγραμμα θα μπορεί να συμμετέχει απο  Ιούνιο – Ιούλιο  και η Ελλάδα.

Σε κανα δίμηνο να έχετε το νού σας γιατί θα κυκλοφορήσει και το πρώτο ρολόϊ της Apple που θα κάνει απο αυγά μάτια μέχρι θα παίρνει email και fax.

Το ρολόι θα ξεκινάει απο 300 δολλάρια και θα φτάνει μέχρι τις 10.000 αν είναι έκδοση edition.

Αυτή θα πάρουμε εμείς , την edition έκδοση που είναι ΄μπίμπα στο μπιγιάντι για είμαστε και έξτρα λάρτζ.

Δηλαδή ρε παιδιά τι είναι δέκα χιλιάρικα για ένα ρολόι;

Ρολοϊ που θα μπορείς απο εκεί που είσαι να βάζεις πλυντήριο και στο καπάκι και στεγνωτήριο έχετε ξαναφορέσει ;

Για να μην λέμε και οτι θέλουμε …

Αυτό δεν είναι ρολόι αλλα ο Μαγκάϊβερ με λουράκι.

Ο Σλοβάκος πρωθυπουργός σύμφωνα με το ρεπορτάζ προσέλαβε για στενή συνεργάτιδα του ένα μοντέλο άκρως σέξι που έχει στο βιογραφικό της εκτός απο πολλά σούρτα φέρτα σε διάφορες πασαρέλες εντός και εκτός Σλοβακίας και σπουδές στην διοίκηση επιχειρήσεων.

Είναι το κορίτσι με πολλές εμπειρίες που μπορεί σίγουρα να ανταπεξέλθει και στον ρόλο αυτό.

ΑΛΟΡΑ !

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης