• 9 Μαΐου 2024,

Άρχισαν τις “κλωτσιές” οι συνιστώσες !

 Άρχισαν τις “κλωτσιές” οι συνιστώσες !

Πρίν προλάβει να στεγνώσει το μελάνι απο τις υπογραφές της κυβέρνησης στην συμφωνία της Παρασκευής με τους δανειστές αρχίσανε οι συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ την κριτική και τις “κλωτσιές”.

Το είχαμε γράψει προεκλογικά και το γράφουμε και σήμερα οτι ένα απο τα μεγαλύτερα προβλήματα του Τσίπρα θα είναι να κρατήσει όλες αυτές τις διαφορετικές φωνές που υπάρχουν στο ΣΥΡΙΖΑ σε μια κοινή γραμμή.

Αυτοί που φωνάζουν σήμερα στο εσωτερικό του κόμματος για συμβιβασμό μάλλον δεν έχουν καμμία σχέση με την πραγματικότητα και μάλλον θέλουν την Ελλάδα απομονωμένη και εκτός ευρώ.

Πιο κόντρα απο την κόντρα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ προς τους Ευρωπαίους σημαίνει δραχμή.

Αυτό θέλουν οι συνιστώσες που σήμερα φωνάζουν ;

Γιατί ο λαός και αυτοί που ψηφίσανε τον ΣΥΡΙΖΑ θέλουν Ευρώπη.

Σίγουρα η ελληνική κυβέρνηση σε αυτή την πρώτη διαπραγμάτευση έχασε πράγματα αλλα κέρδισε πολύ περισσότερα απο ότι οι προηγούμενοι που όπως αποδείχθηκε προσερχόταν στις διαπραγματεύσεις αυτές με σκυμμένο το κεφάλι.

Θα πρέπει να είμασταν πολύ αφελείς αν περιμέναμε να γίνουν όλα τα ελληνικά αιτήματα δεκτά απο τους εταίρους και έτσι να συνεχίσουμε στην επόμενη μέρα.

Η πλειοψηφία των ελλήνων πολιτών ακόμα και αυτών που δεν ψηφίσανε τον ΣΥΡΙΖΑ στις πρόσφατες εκλογές είναι απόλυτα ευχαριστημένοι απο τα αποτελέσματα της διαπραγμάτευσης και θεωρούν υπερβολικές τις φωνές διαμαρτυρίας που ακούγονται στο εσωτερικό του κόμματος.

Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ προσπάθησε και πέτυχε το καλύτερο δυνατό αποτελέσμα εντός Ευρωπαϊκή Ένωσης.

Θα μπορούσε να τα σπάσει σε όλα με τους εταίρους, να διαφωνήσει με τους δανειστές και να τραβήξει τον δρόμο της απομόνωσης που θα μας οδηγούσε σε ακόμα πιο δύσκολες καταστάσεις απο αυτές που ζήσαμε στο πρόσφατο παρελθόν.

Θα πρέπει όλοι αυτοί που φωνάζουν σήμερα γιατί είχανε στο μυαλό τους το σενάριο της μετωπικής σύγκρουσης με τους πιστωτές μας οτι οι πολίτες αυτής της χώρας θέλουν την Ελλάδα εντός της Ευρωζώνης.

Ας γίνουν όλοι αυτοί που σήμερα φωνάζουν για την συμφωνία της κυβέρνησης πιο ρεαλιστές γιατί η Ευρωπαϊκή προοπτική και πορεία της χώρας είναι αδιαπραγμάτευτη.

Το ερώτημα είναι για πόσο καιρό ακόμα θα μπορεί ο Τσίπρας να απορροφά αυτούς του κραδασμούς απο τους ακραίους που θέλουν την Ελλάδα ακόμα και εκτός Ευρωζώνης , ακόμα και εκτός ευρώ.

Κατα τα άλλα πάμε καλά και συνεχίζουμε αφού τα δύσκολα δεν τελειώσανε.

Οι Ευρωπαίοι δείξανε οτι μας θέλουν στην παρέα τους και αυτό είναι κάτι αλλα δεν είναι ΄το πάν !

Έχουν ακόμα πολλά να γίνουν απο την μεριά τους και πολλά περισσότερα απο την μεριά μας.

Κερδίσαμε μια μάχη , όχι τον πόλεμο.

Άκρως εντυπωσιακό το σκηνικό της φετεινής απονομής των ΟΣΚΑΡ και βέβαια η έναρξη με αποσπάσματα απο παλιές μεγάλες ταινίες αλλά και τις υποψήφιες ταινίες.

Μακράν η καλύτερη έναρξη των τελευταίων ετών.

Η ταινία που νομίζω οτι πρέπει να δούμε είναι η ταινία “ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΣΚΟΠΕΥΤΗΣ” που μας λέει την ιστορία ενός Αμερικάνου ελεύθερου σκοπευτή στον πόλεμο του ΙΡΑΚ.

Κατα τα άλλα πάμε καλά και όπως φαίνεται θα συνεχίσουμε με βροχές αυτή την εβδομάδα αλλα το καλό της υπόθεσης είναι οτι ανέβηκε η θερμοκρασία.

Πάντως παρά τις βροχές τα πρώτα σημάδια της άνοιξης είναι εμφανή.

ΑΛΟΡΑ !

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης