• 19 Μαΐου 2024,

Άρχισε το έργο στην οροφή της δημοτικής αγοράς

 Άρχισε το έργο στην οροφή της δημοτικής αγοράς

Με καθυστέρηση μιας ημέρας, χθες Τρίτη, αντί το πρωί της περασμένης Δευτέρας, άρχισαν χθες οι προβλεπόμενες και ήδη γνωστές από ανακοίνωση της Δημωφέλειας εργασίες συντήρησης στην ταράτσα της δημοτικής αγοράς όπου ο χώρος λειτουργεί ως υπαίθριος χώρος στάθμευσης αυτοκινήτων.

Τα έργα που άρχισαν και θα εκτελούνται για χρονικό διάστημα δύο περίπου μηνών, ήταν από καιρό απαραίτητα, προγραμματίστηκαν κι από την προηγούμενη διοίκηση της Δημωφέλειας, πλην όμως το αρχικό σχέδιο δεν υλοποιήθηκε ποτέ. Η διαδικασία ξεκίνησε πρόσφατα με σχετική εντολή της προέδρου Αναστασίας Ιωσηφίδου. Μετά το διαγωνισμό κι όλη την υπόλοιπη γραφειοκρατία, ο εργολάβος εγκαταστάθηκε χθες με πρόθεση να τελειώσει το έργο όσο πιο γρήγορα γίνεται. Οι εργασίες άρχισαν, με αφαίρεση των σαθρών, εργασία που γίνεται άλλοτε με κομπρεσέρ, άλλοτε και με σπάτουλα, γίνεται αποκατάσταση στα σημεία όπου αφαιρούνται τα σαθρά υλικά, κυρίως τσιμέντο, στη συνέχεια θα γίνει και στεγάνωση της οροφής του κτηρίου, της δημοτικής αγοράς.

Πρόκειται για μία έκταση τριών περίπου στρεμμάτων, στο νότιο τμήμα της οποίας υπάρχει το μεγαλύτερο πρόβλημα. Θα χρησιμοποιηθούν ειδικά υλικά, κατάλληλα για χώρο στάθμευσης, δηλαδή θα γίνει στεγάνωση της οροφής από υλικά που θ΄ αντέξουν τη συχνή κίνηση πάνω σε αυτά, αυτοκινήτων. Οι εργασίες επειδή γίνονται στην ταράτσα του κτηρίου, είναι εκτεθειμένες στα καιρικά φαινόμενα. Αναφέρεται χρονοδιάγραμμα δύο μηνών, που αν βοηθήσει ο καιρός, μπορεί να συντομευθεί. Αντίθετα αν οι καιρικές συνθήκες δεν ευνοήσουν, ίσως χρειασθεί μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Για όλο αυτόν τον καιρό που οι εργασίες θα γίνονται καθημερινά στην οροφή του κτηρίου της δημοτικής αγοράς, ο χώρος θα είναι κλειστός για τ΄ αυτοκίνητα. Δηλαδή δεν θα λειτουργεί ως πάρκινγκ. Σχετικές πινακίδες ενημερωτικού χαρακτήρα υπάρχουν στην είσοδο του κτηρίου της δημοτικής αγοράς, από την πλευρά που χρησιμοποιούν οι οδηγοί, που τώρα θα σταθμεύουν μόνο στους στεγασμένους χώρους.

Διαβάστε επίσης