• 16 Μαΐου 2024,

Άρχισε το παιχνίδι των επιλογών

 Άρχισε το παιχνίδι των επιλογών

Και έτσι που λέτε άρχισε το παιχνίδι των επιλογών αφού σύμφωνα με τους ξένους δημοσιογράφους ο έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είναι και πάλι στριμωγμένος και παίζει με τις τρείς επιλογές που έχει και είναι οι εξής : 1)ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ 2)ΕΚΛΟΓΕΣ 3) ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΑΝΕΥ ΟΡΩΝ.

Αυτό το έργο θέλω να σας πω οτι το έχουμε ξαναδεί.

Είναι ΘΡΙΛΕΡ και ξέρουμε σε ποιό ακριβώς σημείο του έργου γίνονται οι δολοφονίες και ποιός θα είναι το τέλος.

Το ερώτημα είναι γιατί να έρθουμε και πάλι σε αυτό το σημείο μετά απο έξι χρόνια στάχτη και μπούρμπερι τσιμέντο και λάσπη.

Μήπως ήρθε η ώρα να το δούμε το έργο αλλιώς ;

Μήπως και ο Τσίπρας πρέπει να την δεί αλλιώς την δουλειά και επιτέλους να πάμε παρακάτω ;

Πάντως για να προλάβουμε το έκτακτο EUROGROUP της Μεγάλης Πέμπτης θα πρέπει απο χτες να τα έχουν  βρεί και το κείμενο της συμφωνίας να είναι έτοιμο για υπογραφές.

Αν δεν γίνει τίποτα το σενάριο του έκτακτου Eurogroup για σήμερα Μεγάλη Πέμπτη θα ναυαγήσει όπως ναυάγησε στο Λιμάνι του Πειραιά το παροπλισμένο επιβατικό πλοίο “Παναγιά Τήνου” το οποίο μια και το έφερε η κουβέντα μπορεί να τον γλυτώσει τον πάτο της ΄θαάλσσας αφού οι δύτες δίνουν μάχη για να κρατήσουν στην επιφάνεια.

Ο μόνος που είναι αισιόδοξος για συμφωνία και έκτακτο Eurogroup σήμερα είναι ο Ντάϊσεμπλουμ που βγαίνει και κάνει δηλώσεις.

Για να κάνει αυτός δηλώσει σημαίνει οτι είμαστε κοντά.

Αν δεν υπήρχε περίπτωση συμφωνίας θα ήταν εξαφανισμένος.

Όσο αφορά τον καιρό φαίνεται πως τα επόμενα 24άωρα σταθεροποιείται και πάμε για ένα ΠΑΣΧΑ άκρως ανοιξιάτικο με τον ήλιο να κυριαρχεί στον ουρανό της πόλης και το θερμόμετρο να αγγίζει τους 22 βαθμούς.

Σε όλη την Ελλάδα ο καιρός θα είναι καλός και στην Νότια Ελλάδα θα έχει δυό – τρείς βαθμούς παραπάνω.

Εδώ και μέρες σας έχω γράψει μέσα απο αυτή την σελίδα οτι τα προληπτικά μέτρα που ζητάει το ΔΝΤ να νομοθετήσουμε σε περίπτωση που δεν πάει καλά το πρόγραμμα είναι ο λόγος που έχουν σταματήσει οι διαπραγματεύσεις με τους δανειστές και φαίνεται να είναι όλα στον αέρα είναι το αντίτιμο της μαγκιάς τον διαρροών.

Ο Τσίπρας έχει δίκιο , πέρα απο την μαγκιά των διαρροών που καλείται σήμερα να πληρώσει με τα προληπτικά μέτρα και φαίνεται οτι θα την γλυτώσει και χωρίς σύνοδο Κορυφής αφού μετά τον Γιούνκερ και άλλοι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι θεωρούν υπερβολικές τις απαιτήσεις του ΔΝΤ και παίρνουν την μέρος της Ελλάδας.

Απλά φαίνεται οτι χάσαμε την ευκαιρία για ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων πριν το ΠΑΣΧΑ και πάμε για έκτακτο Eurogroup την Τρίτη του ΠΑΣΧΑ.

Φαίνεται οτι σε γενικές γραμμές το ΠΑΣΧΑ θα είναι καλό αφού θα είναι καλός ο καιρός.

Η θερμοκρασία ανεβαίνει και σύμφωνα με την πρόβλεψη της ΕΜΥ ο καιρός θα είναι καλοκαιρινός σε όλη την Ελλάδα.

Αυτά και για σήμερα.

Να είστε καλά και να έχετε το νού σας γιατί οι καιροί εκτός απο δύσκολοι και ύποπτοι είναι και  ύπουλοι.

με το 1 με το 2 με το 3 :

ΑΛΟΡΑ !

 

 

 

Διαβάστε επίσης