Άρχισε το φλέρτ με τους καύσωνες …

 Άρχισε το φλέρτ με τους καύσωνες …

Καλή εβδομάδα και καλό καλοκαίρι.

Αν δεν το έχετε καταλάβει το καλοκαίρι στην Καβάλα καιρικά ξεκίνησε το Σάββατο που μας πέρασε αφού απο το Σάββατο και μετά ξεκινάει ένα σερί καλοκαιρίας με υψηλές – νορμάλ θερμοκρασίες αλλά και ηλιοφάνεια χωρίς παρεμβολές και παρενθέσεις.

Οτι χειρότερο για την χώρα και τους έλληνες οι εκλογές

Δεν είναι όμως ο καιρός το πρώτο θέμα της επικαιρότητας.

Την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές το ραντε ού των τριών δεν έχει ακόμα γίνει και οτι δια΄βάζετε εσείς σήμερα είναι υπο το πρίσμα της υποθετικής εξεύρεσης λύσης χωρίς η ΄χώρα να οδηγηθεί σε εκλογική αναμέτρηση αφού ο λαός έχει πρόσφατα δηλώσει μέσω της κάλπης οτι θέλει λύση Ευρωπαϊκή και εντός ευρωζώνης.

Δηλαδή τώρα να πάμε σε εκλογές γιατί ;

Ετσι για να δημιουργήσουμε πάλι πρόβλημα σταθερότητας στην χώρα στην καλύτερη περίοδο ;

Τα ξεχάσατε τα περσυνά με τις διπλές εκλογές ;

Κατά την διάρκεια και των δύο προεκλογικών αναμετρήσεων στην Ελλάδα δεν κουνιότανε φύλλο και όλοι περιμένανε να βγεί πρώτα κευβέρνηση και μετά να αρχίσει να τσουλάει το πράμα.

Και είναι αλήθεια οτι με τον Σαμαρά κουτσά – στραβά τσουλούσε το πράμα.

Οχι με τους ρυθμούς που θέλαμε αλλα τσουλούσε ρε παιδιά.

Εαν οδηγήσουν την χώρα σε εκλογές λόγω της ΕΡΤ θα είναι και οι τρείς υπεύθυνοι για την εξέλιξη αυτή και ανεύθυνοι απέναντι στον ελληνικό λαό.

Υπεύθυνοι και αφελείς γιατί το τελευταίο που χρεάζεται αυτήν την στιγμή η Ελλάδα είναι εκλογές.

Δεν είναι λόγος η ΕΡΤ να πάμε σε εκλογές.

Αν όντως υπάρχει διάθεση για συμβιβαστική λύση θα βρεθεί η χρυσή τομή και θα αποφύγουμε τις εκλογές γιατί και οι τρείς που κάτσανε χθές στο ίδιο τραπέζι θέλουν μια διαφορετική ΕΡΤ.

Θέλουν έναν καινούργιο φορέα που θα αντικαταστήσει την ΕΡΤ και θα είναι απαλλαγμένος απο βαρύδια και αδιαφάνεια.

Το αγκάθι στις συζητήσεις των τριών είναι η λειτουργία της ΕΡΤ στην διάρκεια της προετοιμασίας του νέου φορέα αλλα και το μαύρο που έπεσε στις συχνότητες των κρατικών καναλιών λίγο μετά την απόφαση του Σαμαρά για να κλείσει την ΕΡΤ.

Σίγουρα η ΕΡΤ πρέπει να δημιουργηθεί απο την αρχή σε γερά θεμέλια με αξιοκρατικές προσλήψεις και προσωπικό σαφώς λιγότερο απο τους 2.700 που αποτέλουσαν το έμψυχο υλικό του φορέα μέχρι σήμερα.

Τώρα στο ερώτημα αν θα μπορέσουν αυτοί οι ίδιοι που μετατρέψανε το Μέγαρο της ΕΡΤ σε κάστρο της αδιαφάνειας και της διαφθοράς με τις χιλιάδες προσλήψεις απο το παράθυρο σε έναν υγιές φορέα δεν μπορώ να σας το απαντήσω.

Θα φανεί στο χειροκρότημα.

Εγώ θέλω ανοιχτή ΕΡΤ αλλα απαλλαγμένη απο βαρύδια΄ και σκιές.

Το έχω γράψει και το ξαναγράφω οτι υπάρχουν υπάλληλοι της ΕΡΤ που δουλεύουν , παίρνουν λίγα και αξίζουν να προσληφθούνε και στον νέαο φορέα και υπάρχουν και κάποιοι , δυστυχώς αρκετοί που παίρνανε πολλά και δεν κάνανε τίποτα.

Βέβαια οτι το ο Σαμαράς αποφάσισε να φτιάξει την ΕΡΤ απο την αρχή με νέες προσλήψεις δεν σημαίνει οτι θα διώξουμε του ΠΑΣΟΚΟΥΣ για να βάλουμε μέσα τους Νεοδημοκράτες.

Είναι μια ευκαιρία στην Ελλάδα του αύριο να δημιουργήσουμε έναν φορέα με αξιοκρατικές προσλήψεις.

Ας το δούμε και ώς ευκαιρία.

Ξαναφτιάχνουμε την ΕΡΤ για να την καθαρίσουμε και οχι για της αλλάξουμε απλά χρώμα.

Το Σαββατοκύριακο που πέρασε ήτανε το πρώτο Σαββατοκύριακο που ο κόσμος αμολύθηκε και μοιράστηκε στις παραλίες απο Καλαμίτσα μέχρι Αμμολόφους.

Μέχρι αργά το βράδυ είχαμε την επιστροφή των Καβαλιωτών που φύγανε απο την πόλη για να περάσουν μερικές ώρες ξενοιασιάς και χαλάρωσης.

Επαιξε ταπεράκι ντοματούλα στα τέσσερα κα.τ.λ.π.

Μπορεί τα οικονομικά των ελλήνων να είναι δύσκολα αλλα το μπάνιο δεν το χάνουμε.

Λοιπόν λεβέντες αυτά και για σήμερα.

Να είστε καλά μέχρι αύριο που θα τα ξαναπούμε και να προσέχετε τον ευατό σας και τους γύρω σας.

με το 1 με το 2 με το 3 :

ΑΛΟΡΑ !

 

Διαβάστε επίσης