Άφαντη η Σ. Μπουδακίδου – Δεν παρέστη στη εκδίκαση εναντίον του Α. Σμυρλόγλου

 Άφαντη η Σ. Μπουδακίδου – Δεν παρέστη στη εκδίκαση εναντίον του Α. Σμυρλόγλου

Είναι γνωστή πλέον λόγω της δημοσιότητας που έλαβε η υπόθεση της Σοφίας Μπουδακίδου, η συνεργασίας της οποίας με την πρώην νομαρχιακή αυτοδιοίκηση Καβάλας είχε καταγγελθεί από τον πρώην νομαρχιακό σύμβουλο Άγγελο Σμυρλόγλου, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα την παρέμβαση του οικονομικού επιθεωρητή και τη σύνταξη σχετικού πορίσματος. Σε πρότερο χρόνο η κ. Μπουδακίδου είχε στραφεί νομικά εναντίον του κ. Σμυρλόγλου και η υπόθεση είχε οδηγηθεί στις δικαστικές αίθουσες την περασμένη Δευτέρα.

Η εκδίκαση της υποθέσεως σε πρώτο βαθμό αφορούσε στη μήνυση της κ. Μπουδακίδου εις βάρος του κ. Σμυρλόγλου και εις βάρος της κ. Τσέτογλου, προϊσταμένης του διοικητικού πρωτοδικείου Καβάλας. Η κ. Τσέτογλου βρέθηκε μπλεγμένη στην υπόθεση επειδή κατόπιν αιτήσεως του κ. Σμυρλόγλου, του παρέδωσε στοιχεία σχετικά με την εμπλοκή της κ. Μπουδακίδου με την εφορία Δράμας. Ο κ. Σμυρλόγλου ζήτησε τα στοιχεία τον Ιανουάριο του 2010 ως έχων έννομο συμφέρον προκειμένου να υπερασπισθεί εαυτόν.

Η Σοφία Μπουδακίδου μήνυσε τους δύο προαναφερόμενους για διασπορά προσωπικών της δεδομένων και για συκοφαντική δυσφήμιση. Η εκδίκαση της υποθέσεως από το πρωτοβάθμιο πλημμελειοδικείο Καβάλας είχε ορισθεί για τη Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου ωστόσο η δίκη δεν πραγματοποιήθηκε λόγω παρέλευσης ωραρίου αλλά και εξαιτίας του γεγονότος ότι δεν παρέστη ούτε η μηνύτρια αλλά ούτε κι εκπρόσωπός της δικηγόρος.

Αν και η νέα δίκη επρόκειτο να ορισθεί για τον ερχόμενο Οκτώβριο, ωστόσο ο κ. Σμυρλόγλου και η κ. Τσέτογλου ζήτησαν την ταχύτερη εκδίκαση ώστε η υπόθεση να κλείσει. Έτσι η νέα δικάσιμος ορίστηκε για τη 10η Απριλίου. Πλην της προαναφερόμενης μηνύσεως, η Σοφία Μπουδακίδου κατέθεσε και αγωγή εις βάρος του κ. Σμυρλόγλου που εκδικάστηκε, με αποτέλεσμα να τιμωρηθεί με ποινή φυλάκισης τριών μηνών και χρηματικό πρόστιμο 30.000 ευρώ. Με νέα αίτηση επί της αποφάσεως η κ. Μπουδακίδου ζήτησε ποινή έξι μηνών και πρόστιμο ύψους 150.000 ευρώ, υπόθεση που θα εκδικαστεί στις 18 Απριλίου.

Πριν η δικαιοσύνη ερευνήσει το περιεχόμενο του πορίσματος Αδαμακόπουλου, κατηγορούμενος βρίσκεται ο καταγγέλλων Άγγελος Σμυρλόγλου. Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες που έχει ο κ. Σμυρλόγλου, η κ. Μπουδακίδου έχει εξαφανισθεί.

 

Διαβάστε επίσης