• 18 Μαΐου 2024,

Έκθεση αισιοδοξίας

 Έκθεση αισιοδοξίας

Ο Υπουργός Εργασίας Νίκος Παναγιωτόπουλος μαζί με όλους τους άλλους εκπροσώπους των τοπικών φορέων, εγκαινίασαν χθες βράδυ την 20η Έκθεση της Καβάλας, έκθεση του Επιμελητηρίου ή κατά το επισημότερο KavalaExpo 2012. Η διαδικασία των εγκαινίων καθυστέρησε λόγω της αργοπορίας του κ. Παναγιωτόπουλου. Τα αυξημένα του καθήκοντα και υποχρεώσεις στην Αθήνα τον εμπόδισαν να είναι στην πόλη εγκαίρως. Έφθασε στην έκθεση με καθυστέρηση 30 λεπτών. Ακολούθησε αγιασμός από τον Μητροπολίτη. Μίλησαν ο Άγγελος Τσατσούλης, ο Νίκος Παναγιωτόπουλος και ο Άρης Γιαννακίδης.

Ο Άγγελος Τσατσούλης θυμήθηκε πως όλα άρχισαν. Το 1992 με αφορμή πρόγραμμα Ίντερεκ. Τότε έγινε η πρώτη έκθεση στο Διοικητήριο. Από τότε ως τώρα η έκθεση δυνάμωσε και κυρίως βρήκε τον χώρο της. Το Εκθεσιακό Κέντρο στην Νέα Καρβάλη. Ο κ. Τσατσούλης είπε μεταξύ των άλλων: «Αυτό το διάστημα θα παρθούν οι κρισιμότερες αποφάσεις για την χώρα. Ή θα μείνουμε στο ευρώ ή θα γυρίσουμε στο χάος της δραχμής. Το δημόσιο χρέος δεν είναι βιώσιμο. Όμως εκτός από Μνημόνιο χρειάζεται και ανάπτυξη. Χρειάζεται προοπτική». Για τα τοπικά θέματα ο κ. Τσατσούλης ανέφερε τα δάνεια που εκκρεμούν και έχουν την εγγύηση του ελληνικού δημοσίου. Το 12% που πρέπει να επεκταθεί και στην ΑΜ, τις ΕΟΖ και την ανάγκη το λιμάνι να δοθεί σε ιδιώτη.

Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος περιέγραψε τα επόμενα βήματα: Λήψη των μέτρων. Λήψη της επόμενης δόσης των 31 δις ευρώ, διοχέτευση αυτών στην αγορά. Αλλαγή τακτικής από τις τράπεζες. «Διαπιστώνουμε ότι το κλίμα στο εξωτερικό αλλάζει αν και εσωτερικά υπάρχει κόπωση από την συνεχόμενη λιτότητα» είπε ο κ. Παναγιωτόπουλος.

 

 

 

Διαβάστε επίσης