• 19 Μαΐου 2024,

Έκτακτη κινητοποίηση του ΠΑΜΕ

 Έκτακτη κινητοποίηση του ΠΑΜΕ

Έκτακτη κινητοποίηση πραγματοποίησε για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο χθες το ΠΑΜΕ, που ουσιαστικά πέρασε όλη την  ημέρα στην πλατεία Καπνεργάτη. Στις 11.00 το πρωί, 100 και πλέον διαδηλωτές ξεκίνησαν πορεία διαμαρτυρίας, με αφετηρία την πλατεία Καπνεργάτη, διέσχισαν τους κεντρικούς δρόμους της πόλης, επιστρέφοντας στην πλατεία Καπνεργάτη. Ήταν εκεί και το απόγευμα.

Σήμερα το μεσημέρι λεωφορεία με μέλη του ΠΑΜΕ αναχωρούν από την Καβάλα για τη Θεσσαλονίκη, για να συμμετάσχουν σ΄ ένα μεγάλο Παμβορειολλαδικό συλλαλητήριο, που γίνεται στην συμπρωτεύουσα.

Για λογαριασμό του ΠΑΜΕ ως μέλος της Διοίκησης της ΑΔΕΔΥ Καβάλας, μίλησε στους δημοσιογράφους ο Βασίλης Ποιμενίδης. Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι είναι δήθεν αριστερή και φιλεργατική, είπε μάλιστα ότι επέλεξε σκόπιμα τις μέρες του Μάη, που έπρεπε να είναι μέρες εκδηλώσεως τιμής για τα γεγονότα της Πρωτομαγιάς και τα γεγονότα του 1936, προκειμένου αυτές τις μέρες να περάσει από τη βουλή το ασφαλιστικό νομοσχέδιο. Ο Β. Ποιμενίδης κάλεσε τους εργαζόμενους να βγούνε στους δρόμους. Είπε ότι ακόμα κι αν ψηφισθεί το ασφαλιστικό νομοσχέδιο οι προσπάθειες θα συνεχιστούν με κινητοποιήσεις για την κατάργησή του. Κάλεσε τους εργαζόμενους να βρίσκονται την Κυριακή το πρωί στις 10.00 στην κεντρική πλατεία Ελευθερίας, Κατήγγειλε την ΑΔΕΔΥ Καβάλας που ενώ το ασφαλιστικό ψηφίζεται αυτή δεν αντιδρά, αλλά και τον σύλλογο εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Καβάλας, που ενώ χθες ψηφίζονταν νομοσχέδιο στη βουλή, με το οποίο κλείνουν νηπιαγωγεία, δεν αντέδρασε και δεν έκανε την παραμικρή διαμαρτυρία.

Διαβάστε επίσης