Ένα αφιέρωμα στη ζωή και τα τραγούδια της Σοφίας Βέμπο

 Ένα αφιέρωμα στη ζωή και τα τραγούδια της Σοφίας Βέμπο

Η γνωστή Ελληνίδα τραγουδίστρια και ηθοποιός Μελίνα Μποτέλη, συνάντησε χθες το πρωί στο δημαρχείο της Ελευθεροιύπολης τους δημοσιογράφους με την ευκαιρία δύο εμφανίσεών της στην πρωτεύουσα του Δήμου Παγγαίου, το Σάββατο 9 και την Κυριακή 10 Φεβρουαρίου.

Εκεί θα παρουσιάσει μία σημαντική δουλειά που προετοίμασε η οποία αναφέρεται στη ζωή και στο μουσικό έργο της Σοφίας Βέμπο.

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα με τριάντα περίπου τραγούδια, που διαρκεί δύο ώρες. Μία δουλειά που παρουσιάζεται κάθε Τετάρτη με ιδιαίτερη επιτυχία στη Θεσσαλονίκη, η οποία πρωτοπαρουσιάστηκε πριν από ένα περίπου μήνα στη Δράμα, κερδίζοντας παντού θετικά σχόλια.

Την κα Μποτέλη παρουσίασε στους δημοσιογράφους ο αντιδήμαρχος Παγγαίου Σταμάτης Ματσάγκος, ο οποίος είπε ότι όλο το Φεβρουάριο θα γίνουν στην Ελευθερούπολη εκδηλώσεις σχετικές με τον πολιτισμό.

Η Μελίνα Μποτέλη είπε στους δημοσιογράφους, ότι ο χώρος στον οποίο θα γίνει η εκδήλωση, στο δημοτικό θέατρο Ελευθερούπολης, είναι πανέμορφος και δίνει την ευκαιρία για να αναπτυχθεί μία ωραία σχέση ανάμεσα στον καλλιτέχνη και το κοινό.

Για τη δουλειά που έκανε, μαζί με τη Γιάννα Λύκοβα, που είναι στο πιάνο, δουλειά γύρω από τη ζωή και το έργο της Σοφίας Βέμπο η Μελίνα Μποτέλη είπε στους δημοσιογράφους: «Με τη Σοφία Βέμπο ασχολούμαι δεκαπέντε χρόνια τώρα. Πέρσι κάναμε εκδήλωση στη Δράμα, αφιέρωμα στο Χατζηδάκη και στη Σοφία Βέμπο. Φέτος ασχολήθηκα αποκλειστικά με τη Σοφία Βέμπο. Έχει κατατεθεί μάλιστα πρόταση στην κρατική τηλεόραση, για να υπάρξει αφιέρωμα σχετικά με τη ζωή της. Στη παράσταση που ετοιμάσαμε δεν υπάρχει αναφορά μόνο στα τραγούδια της, αλλά και σε όλη της τη ζωή και την προσφορά της. Η Σοφία Βέμπο έκανε πραγματικότητα αυτό που λέμε αλληλεγγύη. Εκφράζει απόλυτα ότι συμβαίνει σήμερα στη ζωή των Ελλήνων. Το Μάρτιο συμπληρώνονται τριαντάπεντε χρόνια από το θάνατό της, αλλά τώρα 80 χρόνια από την έναρξη της καριέρας της στη Θεσσαλονίκη από όπου κατάγονταν. Στόχος μου είναι στην εκδήλωση αυτή να εμψυχώσω τον ελληνικό λαό».

Η κα Μ. Μποτέλη είπε στους δημοσιογράφους ότι είχε την τύχη να διαμένει στην Αθήνα στα νεανικά της χρόνια πολύ κοντά στο πατρικό σπίτι της Σοφίας Βέμπο, μαθαίνοντας έτσι λεπτομέρειες για τη ζωή της, ενώ μελέτησε γενικότερα και το βίο της αλλά και τη δουλειά της.

Οι εκδηλώσεις το Σάββατο και την Κυριακή 9 και 10 Φεβρουαρίου αρχίζουν στις 7.00 το απόγευμα κι έχουν εισιτήριο 5 και 10 ευρώ.

 

 

Διαβάστε επίσης