• 4 Μαΐου 2024,

«Έρχονται χειρότερα για τους συνταξιούχους»

 «Έρχονται χειρότερα για τους συνταξιούχους»

Πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα συνελεύσεων του εργατικού κέντρου, γενική συνέλευση του σωματείου συνταξιούχων ΙΚΑ και κοπή της βασιλόπιτας. Ήταν τέτοια η φύση της συνάντησης που κυριάρχησε η συζήτηση επί των προβλημάτων των συνταξιούχων. Στο τελος κόπηκε κι η βασιλόπιτα παρουσία εκπροσώπων άλλων συνταξιουχικών σωματείων, του νομαρχιακού συλλόγου ατόμων με ειδικές ανάγκες και του ΚΚΕ, Δήμου Ζαχαριάδη.

Τη διαδικασία που ακολουθήθηκε ανακοίνωσε στους παρευρισκόμενους ο Παντελής Μακρίδης. Ευχήθηκε καλή χρονιά και καλούς αγώνες στους συνταξιούχους. Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο πρόεδρος του σωματείου Πέτρος Ταχματζίδης.

Ο Π. Ταχματζίδης μεταξύ των άλλων είπε στην ομιλία του: «Υπάρχουν ανοιχτά προβλήματα. Δεχόμαστε επίθεση από την πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση. Αυτή η πολιτική επιδεινώνει τη ζωή μας. ΄Ερχονται αδιέξοδα. Όλοι οι συνταξιούχοι ζούνε σε συνθήκες φτώχειας. Η πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση είναι εχθρική για τις λαϊκές ανάγκες. Η υγεία οδηγείται στους ιδιώτες. Πρέπει να πάρουμε πλώρη για την ανατροπή του συστήματος. Οι αγώνες που κάναμε το 2013 είχαν αποτέλεσμα. Φέρνω ως παράδειγμα τη διάσωση του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι», αλλά και την κατάργηση μέσα σε λίγες ημέρες του χαρατσιού 25 ευρώ στα δημόσια νοσοκομεία. Δυστυχώς όμως έρχονται και χειρότερα. Προετοιμάζουμε συλλαλητήριο για την υγεία και το φορολογικό, ενώ ειδικότερα για την υγεία θα κάνουμε συναντήσεις με γιατρούς κι άλλους εμπλεκόμενους στο θέμα».

Ο Π. Ταχματζίδης, παρουσία των μελών του σωματείου, έκανε αναλυτικό απολογισμό της δράσης του 2013, αναφέρθηκε σε κάθε τι που έκανε, είτε το σωματείο με τα μέλη του, είτε η διοίκηση μόνο. Παρατήρησε ότι στους αγώνες του 2013 η συμμετοχή δεν ήταν ικανοποιητική. Ευχήθηκε να αυξηθεί το 2014».

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης