Έσπασε η νύχτα δυό κομμάτια !

 Έσπασε η νύχτα δυό κομμάτια !

Και ενώ ο Σαμαράς προσπαθεί με κάθε τρόπο να βάλει ένα ορατό τέλος στις περιπέτεις των ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ και της επιτήρησης απο την τρόϊκα το ΔΝΤ βγαίνει με ανακοίνωση του και υποστηρίζει οτι δεν έχει καμμία απολύτως ενημέρωση για ενδεχόμενη πρόωρη λήξη του προγράμματος βοήθεια προς την Ελλάδα στο τέλος του 2014.
Καταλαβαίνετε οτι ο Σαμαράς μετά την Μέρκελ θα έπρεπε να κανονίσει και ένα ταξίδι στην έδρα της Λαγκάρντ γιατί οι νταβατζήδες σε αυτήν την ιστορία της περιβόητης διάσωσης της χώρας είναι δύο.
Για αυτό σας γράφω οτι η νύχτα έσπασε δυό κομμάτια.
Νομίζω οτι η Ελλάδα απο την πρώτη μέρα που απευθύνθηκε στο μηχανισμό στήριξης ζεί έναν εφιάλτη που όσο και να προσπαθούν κάποιοι δεν μπορούν να μετατρέψουν σε όνειρο.
Η Ελλάδα ουσιαστικά έχει χρεωκοπήσει, οι έλληνες οι περισσότεροι είναι για φυλακή η ανεργία καλπάζει και η ανάπτυξη απουσιάζει
Υπο αυτές τις συνθήκες πως είναι δυνατόν να πιστεύουμε οτι είμαστε στην έξοδο του τούνελ είναι απορίας άξιο.
Οτι ζούμε στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια είναι ψεύτικο.
Το σκηνικό είναι στημένο απο τους Ευρωπαίους δανειστές μας και εμείς είμαστε οι μαριονιέτες.
Μπορεί η χώρα να χρωστάει και τον κώλο της αλλα δεν τρέχει τίποτα.
Οσο πληρώνουμε ολα πάνε καλά.
Και στις αγορές αμά λάχει βγαίνουμε και το χρέος μας βιώσιμο το βλέπουμε.
Αν σταματήσουμε να πληρώνουμε θα δείτε για πότε θα αλλάξουν οι όροι του παιχνιδιού.
Φοβάμαι οτι έτσι που την πάνε την δουλειά ο Τσίπρας θα είναι αναπόφευκτoς.
Ο Σαμαράς θέλει να πάει στην εκλογή του προέδρου της Δημοκρατίας απαλλαγμένος απο την ομηρία της τρόϊκας και των ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ κατεβαίνοντας με τον αέρα του μεγάλου νικητή.
Ετσι τα έχει στο μυαλό του ο Αντουάν αλλά δεν βλέπω να του βγαίνουν γιατί οι δανειστές μας έχουν τους δικούς τους ρυθμούς απο τους οποίους δεν βγαίνουν και τόσο εύκολα.
Και τέταρτη θύρα βρήκανε στην Αμφίπολη και αυτό που σας έχω γράψει εγώ απο την προηγούμενη εβδομάδα το λένε σήμερα οι αρχαιολόγοι που παίρνουν μέρος στις ανασκαφές.
Οτι δηλαδή θα έρθουν τα Χριστούγεννα και θα είμαστε με τα φτυάρια στα χέρια.
Υπάρχει και αυτό το ενδεχόμενο δήλωσε προχθές η Μενδώνη βλέποντας οτι το μνημείο κρύβει όντως πολλές εκπλήξεις.
Κάθε θύρα που βρίσκουν σημαίνει ένα μήνα σκαψίματος το λιγότερο.
Ο καιρός χάλασε αλλα μην σας παίρνει απο κάτω αφού απο την Κυριακή σύμφωνα και πάλι με την ΕΜΥ επιστρέφει η ηλιοφάνεια και ανεβαίνει ελαφρώς και η θερμοκρασίας.
Πάντως σύμφωνα με το δελτίο καιρού οι βροχές που θα μας συνοδεύσουν μέχρι και το μεσημέρι της Κυριακής θα είναι ήπιες χωρίς εντάσεις.
Το ΔΝΤ και η ΕΕ δεν έχουν κανένα πρόβλημα να αποχωρήσουν απο την Ελλάδα αρκεί να τους πεί και να τους πείσει ο Χαρδούβέλης πως θα καλύψει η χώρα το δημοσιονομικό κενό των 2 δις στα μέσα του 2015.
Για τον λόγο αυτό η τρόϊκα λέει οτι οχι ΄μόνο δεν πρέπει να κάνουμε σκέψεις αποχώρησης τους απο την χώρα αλλα θα πρέπει να εγκαταλείψουμε και το σενάριο της χαλάρωσης του προγράμματος.
Η δική μας βέβαια απάντηση σε όλα αυτά είναι το βαρέλι με τα λεφτά που έχει αρχίσει και μαζεύει εδώ και μερικούς μήνες ο Σαμαράς αφού αυτά κάνανε και άλλες χώρες που βρέθηκαν στην θέση μας τα προηγούμενα χρόνια.
Αυτο το απόθεμα θα μπορέσει να καλύψει οποιοδήποτε κενό δημιουργηθεί χωρίς να χρειαστεί η εκ νέου παρέμβαση των δανειστών.
Καλο Σαββατοκύριακο !
ΑΛΟΡΑ !

 

 

Διαβάστε επίσης