Έτοιμοι για κινητοποιήσεις οι αγρότες του Νέστου

 Έτοιμοι για κινητοποιήσεις οι αγρότες του Νέστου

Μαζική ήταν η συνέλευση των αγροτών Νέστου, το Σάββατο το απόγευμα, στη Γραβούνα, που αποφάσισαν να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους, μεταφέροντας από αύριο Τρίτη τα τρακτέρ τους, υπολογίζεται περισσότερα από 300, στη διασταύρωση της Χρυσούπολης, πολύ κοντά στην Εγνατία οδό.

Είναι σε πλήρη συνεννόηση και ταύτιση απόψεων με τους υπόλοιπους αγρότες, ζητούν από τον πρωθυπουργό να εφαρμόσει εδώ και τώρα ότι ανακοίνωσε στη βουλή πριν από ένα χρόνο, μαζί με τις απαραίτητες φορολογικές διορθώσεις.

Όπως ισχυρίζονται οι αγρότες του Νέστου δεν έχουν πρόθεση να κλείσουν εφορίες. Αντίθετα θα προβούνε – ανάλογα και με τις καινούριες συνελεύσεις που θα κάνουν – σε κλείσιμο δρόμων. Δε θέλουν να ταλαιπωρήσουν – όπως λένε – τους υπόλοιπους πολίτες.

Γι΄ αυτά μίλησε στην εφημερίδα μας, ο εκπρόσωπος των αγροτών του Νέστου, Γιάννης Πασαλίδης, που είπε τα εξής: «Μετά τη συνέλευση που έγινε και μετά τις προτάσεις που είχαμε κι από τους υπόλοιπους αγρότες σε όλη την Ελλάδα, η απόφαση είναι η κλιμάκωση του αγώνα και την Τρίτη τα τρακτέρ θα παραταχθούνε στην παλιά εθνική οδό, στο ύψος της διασταύρωσης Χρυσούπολης, στα φανάρια και θα συγκεντρωθούν όλοι οι αγρότες, γιατί μέχρι στιγμής τα τρακτέρ ήταν σε πλατείες των χωριών. Από κει και πέρα ζητάμε και θα ζητήσουμε κι από τους τοπικούς βουλευτές, αλλά και σ΄ όλη την Ελλάδα, θα ζητούμε – τονίζω – από τους βουλευτές να δεσμευτούνε ότι μες στην εβδομάδα θα πιέσουν τον πρωθυπουργό να κάνει πράξη αυτά που είπε πέρσι μες στη βουλή. Δε ζητάμε τίποτε περισσότερο, τίποτε λιγότερο, μόνο τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού πέρσι το Μάρτιο μες στη βουλή, να γίνουν πράξη, να είναι γραπτός νόμος του κράτους. Όπως μας βάλανε στα βιβλία εσόδων – εξόδων, όπως σ΄ ένα βράδυ το πετρέλαιο από 50 λεπτά πήρε στο 1,50 ευρώ, σ΄ ένα βράδυ θέλουμε πλέον να οριστούν κι όλα αυτά που υποσχέθηκε ο πρωθυπουργός της χώρας».

ΕΡ: Από πλευράς συμμετοχής είτε ικανοποιημένοι; Για πόσα τρακτέρ κι αγρότες μιλάμε;

ΑΠ: «Η συμμετοχή ήταν μαζική και το ίδιο πιστεύω πως θα είναι μαζική και η συμμετοχή με τα τρακτέρ. Θεωρούμε ότι θα δούμε παλιές εποχές – όπως λένε οι παλαιότεροι – με πάρα πολύ μεγάλη συμμετοχή κι αυτό θα γίνει πράξη πιστεύουμε. Ήδη οι συμμετοχές μέσα στην εβδομάδα στις πλατείες των χωριών ήταν πάρα πολύ μεγάλη».

 

 

Διαβάστε επίσης