• 17 Μαΐου 2024,

Έφερε πολύ κόσμο το Riviera

 Έφερε πολύ κόσμο το Riviera

Χθες το πρωί κατέπλευσε στο λιμάνι της Καβάλας το εντυπωσιακό, μεγαλοπρεπές κρουαζιερόπλοιο Riviera. Έφερε στην πόλη μας 1.141 επιβάτες. Ο αριθμός του πληρώματος είναι 766 άτομα. Το διαφορετικό στην χθεσινή άφιξη του Riviera είχε να κάνει με την καθαίρεση σωστικών μία άσκηση δηλαδή που πραγματοποίησε μέσα στο λιμάνι το πλήρωμα του πλοίου. Τουλάχιστον πέντε σωστικές λέμβοι βρέθηκαν για λίγο στη θάλασσα, πολύ κοντά στο κρουαζιερόπλοιο, σαν να υπήρχε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Το γεγονός προκάλεσε την περιέργεια των καβαλιωτών, που έτσι κι αλλιώς πλησίασαν την περιοχή του λιμανιού για να δουν το πλοίο Riviera.

Αισθητή έκαναν την παρουσία τους στο κέντρο της πόλης οι επιβάτες του πλοίου. Οι περισσότεροι ήταν Αμερικάνοι. Κινούνταν με καλοκαιρινή περιβολή, σαν να είμαστε στον Αύγουστο, κρατούσαν χάρτες της Καβάλας, ορισμένοι είχαν φωτογραφικές μηχανές.  Πολλοί κινήθηκαν στη συνοικία της Παναγίας, άλλοι βρήκαν ενδιαφέρον στο μνημείο του Αποστόλου Παύλου στην εκκλησία του Αγίου Νικολάου. Κάποιοι με τη βοήθεια των χαρτών ανακάλυψαν κι επισκέφθηκαν και το μουσείο καπνού.

Ένδεκα λεωφορεία με επιβάτες του πλοίου αναχώρησαν από το κεντρικό λιμάνι. Έξι από αυτά με προορισμό την πόλη της Ξάνθης, ενώ πέντε κατευθύνθηκαν στον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων.

Οι περισσότεροι επιβάτες ήταν ηλικιωμένοι. Νωρίς το απόγευμα το πλοίο αναχώρησε για τον επόμενο του προορισμό.

Το μεσημέρι το λιμάνι της Καβάλας παρουσίασε αυξημένη κίνηση, αφού εκτός από το Riviera έφθασαν εκείνη την ώρα κι έμειναν για λίγο στο λιμάνι, το πλοίο «Ταξιάρχης» και το φέρυ μπωτ «Θάσος VI».

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης