«Έφοδος» του Υγειονομικού:ΤΕΑΥΚΕ – Καρνάγιο – Παιδικός Σταθμός

 «Έφοδος» του Υγειονομικού:ΤΕΑΥΚΕ – Καρνάγιο – Παιδικός Σταθμός

Έφοδο έκαναν εκπρόσωποι της Διεύθυνσης Υγείας της περιφερειακής ενότητας Καβάλας στην ευρύτερη περιοχή του Καρνάγιου, με έλεγχο που έγινε σχεδόν ταυτόχρονα στο καρνάγιο, στο κτήριο ΤΕΑΥΚΕ και στο ημιτελή παιδικό σταθμό του Δήμου Καβάλας επί της οδού Εκάβης.

Όλα αυτά έγιναν την προηγούμενη εβδομάδα. Είχε προηγηθεί καταγγελία των κατοίκων της περιοχής, προς τον εισαγγελέα, σχετική εισαγγελική παραγγελία προς την υπηρεσία. Οι εκπρόσωποι της διεύθυνσης υγείας έψαξαν να βρουν σε τι κατάσταση βρίσκεται ένα δημοτικό έργο που έμεινε στη μέση, αυτό της κατασκευής του παιδικού σταθμού, ένα καρνάγιο που λειτουργεί κανονικά, μια παλιά καπναποθήκη που είναι εγκαταλελειμένη κι ανήκει στο ΙΚΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες ήδη συντάχθηκε έκθεση που στάλθηκε στο αστυνομικό τμήμα Καβάλας, στην εισαγγελία, το δήμο Καβάλας, τον οργανισμό λιμένα και το ΙΚΑ. Η έκθεση επιβεβαιώνει τις καταγγελίες των κατοίκων της περιοχής. Διαπιστώνει δηλαδή και στις τρεις περιπτώσεις κατάσταση επιβαρυντική για το περιβάλλον.

Ειδικότερα οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στην περιοχή του Καρνάγιου, δυτικά προς τη συνοικία της Παναγίας, βρέθηκαν πολλά σκουπίδια, παλιές βάρκες εγκατελειμένες για 10ετίες. Μία εξ αυτών μάλιστα βρίσκεται πάνω σε ένα δέντρο, μία συκιά, η οποία καθώς μεγαλώνει σηκώνει τη βάρκα στον αέρα.

Στο ημιτελές έργο του παιδικού σταθμού, δεν υπάρχει περίφραξη. Αυτή έχει παραβιασθεί . Ενώ άγνωστοι μπαίνουν μέσα στο γιαπί όπου όπως φαίνεται κάνουν ακόμη και χρήση ναρκωτικών.

Σε ακόμη χειρότερη κατάσταση είναι η καπναποθήκη του ΤΕΑΥΚΕ. Κι αυτή έχει ξεχασθεί από το ΙΚΑ για πολλές δεκαετίες.

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης