• 7 Μαΐου 2024,

Έψαξαν λύση στο 1ο Γυμνάσιο και στον παιδικό Σφαγείων

 Έψαξαν λύση στο 1ο Γυμνάσιο και στον παιδικό Σφαγείων

Την Παρασκευή το μεσημέρι έγινε νέα προσπάθεια προκειμένου να βρεθεί λύση για τη μετακόμιση του 5ου και του 6ου Νηπιαγωγείου. Η μετακόμιση από το κτήριο πρώην Πειραματικό Γυμνάσιο, επιβάλλεται να γίνει, ισχυρίζεται ο Δήμος Καβάλας, καθώς συνομιλεί με τους εκπαιδευτικούς και τον σύλλογο γονέων και κηδεμόνων των δύο νηπιαγωγείων.

Απερρίφθη η πρόταση να χρησιμοποιηθεί το κτήριο που στεγάζει την πρώην ΝΕΛΕ, σήμερα Κέντρο επαγγελματικής κατάρτισης της περιφερειακής ενότητας Καβάλας. Μάλιστα ο χειρισμός στη συγκεκριμένη πρόταση από την πλευρά του Δήμου Καβάλας, δημιούργησε προβλήματα στις σχέσεις του με τον αντιπεριφερειάρχη Θόδωρο Μαρκόπουλο. Όλα λοιπόν ξεκίνησαν από την αρχή, με βάση προτάσεις του δημοτικού συμβούλου, προέδρου των σχολικών επιτροπών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Νίκου Ξανθόπουλου.

Ο κ. Ξανθόπουλος μαζί με τους εκπαιδευτικούς Βασίλη Ποιμενίδη, Νίκη Θεοδοσίου, τον αντιδήμαρχο Φίλιππα Φιλιππίδη και τον προϊστάμενο της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Γιώργο Κουράκο, επισκέφθηκαν την Παρασκευή το μεσημέρι τους χώρους του 1ου Γυμνασίου και του δημοτικού παιδικού σταθμού των Σφαγείων.

Η λύση του 1ου γυμνασίου απερρίφθη για πολλούς και διάφορους λόγους. Αντίθετα θα εξετασθεί πιο αναλυτικά το ενδεχόμενο το 5ο και το 6ο νηπιαγωγείο να μεταφερθούν και να στεγασθούν στον παιδικό σταθμό των Σφαγείων.

Επί της πρότασης αυτής η οποία εξετάζεται θα εκφρασθεί και η γενική συνέλευση του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων των νηπιαγωγείων αυτών. Στην περιήγηση που έγινε την Παρασκευή παραβρέθηκε ο αντιπρόεδρος του συλλόγου. Κατά πάσα πιθανότητα τα νηπιαγωγεία θα μετακομίσουν μαζί. Δηλαδή το ένα λειτουργεί δίπλα στο άλλο. Υπάρχει ενδιαφέρον να βρεθεί καλύτερη δυνατή λύση κι από το δήμο και από την πρωτοβάθμια εκπαίδευση, η οποία εξετάζει και ένα άλλο σενάριο , μήπως οι χώροι από τους οποίους προέρχονταν τα δύο νηπιαγωγεία πριν λειτουργήσουν στο πρώην πειραματικό γυμνάσιο, μπορούν να φιλοξενήσουν, έστω το ένα από αυτά. Δηλαδή είτε το 5ο νηπιαγωγείο είτε το 6ο να επιστρέψει εκεί που λειτουργούσε μέχρι το Σεπτέμβριο του 2014.

Στο σημείο αυτό για την εξέλιξη αυτή, παίζει ρόλο ο αριθμός των νηπίων, καθενός νηπιαγωγείου και η δυνατότητα των παλαιών αυτών χώρων να επαναλειτουργήσουν ως νηπιαγωγεία με περιορισμένο αριθμό νηπίων.

Όλοι οι εμπλεκόμενοι στο θέμα δεν βιάζονται. Έχουνε χρόνο στη διάθεσή τους, υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις και αισιοδοξία ότι αν ο Δήμος Καβάλας και η πρωτοβάθμια συνεχίζουν και δείχνουν το ίδιο ενδιαφέρον θα βρεθεί η καλύτερη δυνατή λύση, ώστε να συνεχίσουν να λειτουργούν χωριστά τα δύο νηπιαγωγεία, το 5ο χωριστά από το 6ο, να μην υπάρχουν ζητήματα για τη φιλοξενία και απασχόληση των παιδιών, ούτε φυσικά για την εργασία του προσωπικού των δύο νηπιαγωγείων.

 

Διαβάστε επίσης