• 2 Ιουνίου 2024,

Έως και 30 μεταθέσεις προσωπικού στο λιμεναρχείο!

 Έως και 30 μεταθέσεις προσωπικού στο λιμεναρχείο!

Αναστάτωση επικρατεί μεταξύ του προσωπικού του κεντρικού λιμεναρχείου Καβάλας εξαιτίας του ότι με τη διαδικασία των μεταθέσεων είναι πολύ πιθανό να αποχωρήσουν από τις υπηρεσίες του Νομού Καβάλας έως και τριάντα άνδρες και γυναίκες του Λιμενικού Σώματος. Έχουν γνωστοποιηθεί οι μεταθέσεις που φτάνουν τον αριθμό που ήδη αναφέραμε. Πολλοί έχουνε καταθέσει προσφυγή κατά των μεταθέσεών τους, την εκδίκαση των οποίων αναμένουν.

Θεωρείται δύσκολο να ματαιωθούν πολλές μεταθέσεις καθώς για να γίνει κάτι τέτοιο πρέπει να υπάρχει ένας σοβαρός λόγος, σοβαρός λόγος υγείας στις περισσότερες περιπτώσεις. Το προσωπικό του Λιμεναρχείου Καβάλας που μετατίθεται μετακινείται κυρίως σε νησιά του Αιγαίου, κάποιοι μετατίθενται στο λιμεναρχείο της Ιερισσού. Το λιμεναρχείο Καβάλας θεωρείται υπεράριθμο γι΄ αυτό και στην θέση των τριάντα που αποχωρούν έρχονται με μετάθεση μόνο τρία άτομα.

Δεν αποδυναμώνεται μόνο η κεντρική υπηρεσία του λιμεναρχείου, αλλά και τα παραρτήματα της ίδιας υπηρεσίας στη Θάσο (και στον Πρίνο και στον Λιμένα), στην Κεραμωτή, αλλά και στη Νέα Πέραμο, από την οποία λέγεται ότι αποχωρούν τρεις από τους δέκα εργαζόμενους.

Όλα αυτά συμβαίνουν σε μία περίοδο που το λιμεναρχείο Καβάλας κινητοποιείται τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα, με τριάντα και σαράντα άτομα στους δρόμους για την εξυπηρέτηση της κίνησης της ακτοπλοϊκής γραμμής απ΄ τα νησιά του Βορείου Αιγαίου στο κεντρικό λιμάνι της Καβάλας, πλοία που μεταφέρουν όπως είναι γνωστό μεγάλο αριθμό προσφύγων.

 

Διαβάστε επίσης