• 18 Μαΐου 2024,

Έως τις 30 Ιουνίου η υποβολή δηλώσεων για το εξώδικο προς ΟΑΕΕ

 Έως τις 30 Ιουνίου η υποβολή δηλώσεων για το εξώδικο προς ΟΑΕΕ

Ειδική εκδήλωση είχαν διοργανώσει το Επιμελητήριο και η Ομοσπονδία Επαγγελματοβιοτεχνών Καβάλας προκειμένου να ενημερώσουν τους ασφαλισμένου του ΟΑΕΕ για το εξώδικο που θα κατατεθεί ώστε να διεκδικηθούν τα αυτονόητα. Οι εκπρόσωποι της ΟΕΒΕ είχαν δώσει προθεσμία στους επαγγελματίες έως το τέλος του Ιουνίου ώστε να συνυπογράψουν τις δηλώσεις και να ετοιμαστεί το εξώδικο εις βάρος του ασφαλιστικού φορέα.
Αν και η ανταπόκριση δεν είναι ικανοποιητική, παρόλα αυτά οι δύο πρόεδροι κ.κ. Τσατσούλη και Αρσονιάδης συνεχίζουν την ενημέρωση των επαγγελματιών. Συγκεκριμένα μίλησαν ήδη στους επαγγελματίες της Θάσου και της Ελευθερουπόλεως, ενώ προετοιμάζουν ενημερωτική εκδήλωση και στη Χρυσούπολη, επιδιώκοντας να είναι πλήρως ενήμεροι οι πάντες σε όλη την έκταση της περιφερειακής ενότητας Καβάλας. Μπορεί η υπογραφή των δηλώσεων να μην ικανοποιεί απόλυτα, παρόλα αυτά αυξημένο εμφανίζεται το ενδιαφέρον των επαγγελματιών είτε μέσω τηλεφωνικών επαφών είτε στη διάρκεια προσωπικών συνομιλιών.
Επειδή ο υπουργός εργασίας έκανε λόγο για θεώρηση βιβλιαρίων ασθενείας, εκ μέρους της ΟΕΒΕ ο Μάκης Δημητριάδης διευκρίνισε ότι ακόμη και αν ισχύσουν τα λεγόμενα, καμία μέριμνα δεν προδικάζεται εκ μέρους της κυβέρνησης για τις προηγούμενες οφειλές. Γι’ αυτό ο κ. Δημητριάδης συστήνει στους συναδέλφους του να είναι προσεκτικοί κι επιφυλακτικοί έναντι των υπουργικών εξαγγελιών. Εάν δεν αποδειχθεί δικαστικά ότι κάποιες οφειλές είναι άδικες τότε ποτέ οι επαγγελματίες δε θα δικαιωθούν.
Έως τις 30 Ιουνίου οι επαγγελματίες θα πρέπει να προσέρχονται είτε στο Επιμελητήριο Καβάλας είτε στην Ομοσπονδία Επαγγελματοβιοτεχνών ώστε να υπογράψουν τις δηλώσεις. Εάν δε συγκεντρωθεί ο αριθμός των εκατό δηλώσεων τότε δε θα προχωρήσει ο σχεδιασμός του ομαδικού εξώδικου κι επομένως καθένας θα πρέπει να φροντίσει προσωπικά για την περίπτωσή του.

ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ
Με παρέμβασή του στη χθεσινή ραδιοφωνική εκπομπή της ΠΡΩΙΝΗΣ, φίλος ακροατής σημείωσε ότι πρωτοβουλία θα πρέπει να εκδηλωθεί και για τους επαγγελματίες οι οποίοι δεν οφείλουν μεν στο ΟΑΕΕ αλλά καλούνται να καταβάλλουν αδικαιολόγητα υψηλές εισφορές. Ο ακροατής υπογράμμισε ότι ο μόνος τρόπος πίεσης των επαγγελματιών προς την κυβέρνηση είναι η στάση πληρωμών.

 

Διαβάστε επίσης