• 12 Μαΐου 2024,

Ήρθαν τα δώρα της Νυρεμβέργης

 Ήρθαν τα δώρα της Νυρεμβέργης

Στο γκαράζ του Δήμου Καβάλας βρίσκονται από χθες το μεσημέρι τα δύο πυροσβεστικά αυτοκίνητα που έκανε δώρο ο Δήμος Νυρεμβέργης στην αδελφοποιημένη πόλη της Καβάλας.

Τα δύο αυτοκίνητα φορτωμένα σε νταλίκα ήρθαν στην Καβάλα χθες το μεσημέρι. Για την εκφόρτωσή τους έγιναν ειδικές εργασίες καθώς αυτή η διαδικασία αποδείχθηκε πολύ πιο δύσκολη από ότι όλοι ανέμεναν.

Τα δύο αυτοκίνητα με μια πρώτη ματιά είναι σε άριστη κατάσταση, έχουν δε ιδιαίτερα χρήσιμο εξοπλισμό, ειδικότερα για περιπτώσεις όπου πρέπει να γίνει απεγκλωβισμός ανθρώπων.

Γι’ αυτό και ο Δήμος Καβάλας, προβληματίζεται έντονα, αφού κατά γενική ομολογία δεν διαθέτει το εξειδικευμένο προσωπικό για την χρήση των δύο αυτοκινήτων.

Το πρώτο από τα δύο είναι πυροσβεστικό, το δεύτερο όμως διαθέτει τέτοιο εξοπλισμό που είναι κάτι περισσότερο από πυροσβεστικό αυτοκίνητο. Υπάρχει μάλιστα σκέψη τα αυτοκίνητα αυτά να δοθούν σε συνταξιούχους πυροσβέστες, εφόσον αυτοί συμφωνήσουν να δημιουργήσουν μια εθελοντική ομάδα και να χρησιμοποιούν αυτοί τα αυτοκίνητα, καθώς γνωρίζουν από τέτοιο εξοπλισμό έχουν εμπειρία στην υπόθεση της δασικής και άλλης πυρόσβεσης.

Τα δύο αυτοκίνητα θα μείνουν στο γκαράζ του Δήμου Καβάλας, μέχρι να αποφασιστεί πως θα χρησιμοποιηθούν. Επειδή όμως πρόκειται για σπουδαία πραγματικά δώρα, ο Δήμος Καβάλας δεν θα βιαστεί να αποφασίσει πως θα τα χρησιμοποιήσει και με ποιο προσωπικό.

 

Διαβάστε επίσης