• 19 Μαΐου 2024,

Ήταν για ώρες σήμερα η Καβάλα – Μία πόλη γεμάτη αστυνομικούς

 Ήταν για ώρες σήμερα η Καβάλα – Μία πόλη γεμάτη αστυνομικούς

Τριακόσιοι περίπου αστυνομικοί από διάφορα σημεία της Βόρειας Ελλάδας, ακόμη κι από την Καστοριά, τα Γιάννενα και την Ηγουμενίτσα ήταν παραταγμένοι από το πρωί της Κυριακής σε συγκεκριμένα σημεία στο κέντρο της πόλης.

Επικεφαλής της δυναμικής αυτής αστυνομικής επιχείρησης ο γενικός αστυνομικός διευθυντής Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης Νίκος Σαλαμάγκας. Τα μέτρα ασφαλείας δεν απέτρεψαν τα επεισόδια, που έγιναν το βράδυ του Σαββάτου προς Κυριακή, στην περιοχή του Δημοτικού Κήπου.

Όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές εκεί σημειώθηκε συμπλοκή ανάμεσα σε ομάδα φίλων και μελών της πατριωτικής κίνησης κι ομάδας αντιεξουσιαστών.

Οι αντιεξουσιαστές κινήθηκαν στις 2.30 το πρωί της Κυριακής στο δημοτικό κήπο, όπου έκαναν περιφρούρηση της εκδήλωσης που έγινε χθες Κυριακή. Από τη συμπλοκή τραυματίστηκαν δύο μέλη της πατριωτικής κίνησης τα οποία μετέβησαν στο νοσοκομείο όπου τους προσφέρθηκαν οι πρώτες βοήθειες, καθώς είχανε χτυπήματα στο κεφάλι.

Το πρωί της Κυριακής οι αστυνομικοί συνέλαβαν νεαρό – φέρεται ως αντιεξουσιαστής από την Καβάλα – τον οποίο κατηγορούν για συμμετοχή στα επεισόδια. Ο ίδιος πάντως αρνείται αυτή την εμπλοκή του. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί σήμερα το πρωί στον εισαγγελέα, όπου τα μέτρα ασφαλείας πάλι θα είναι δρακόντεια. Ας μην ξεχνάμε ότι σήμερα το πρωί δικάζεται στο δικαστικό μέγαρο Καβάλας, υπόθεση των ναυτεργατών, για τους οποίους θα γίνει προς συμπαράσταση έξω από το δικαστήριο, συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Δεδομένου της υποστήριξης που θα παρέχουν στον συλληφθέντα αντιεξουσιαστή φίλοι και συνάδελφοι του, δεν αποκλείεται να έχουμε και δεύτερη συγκέντρωση σήμερα το πρωί στο δικαστήριο.

Χθες τα μέτρα ασφαλείας στο κέντρο της πόλης – που ξάφνιασαν τους καβαλιώτες οι οποίοι προσπαθούσαν να μάθουν τι συμβαίνει – ενεπλάκησαν επτά διμοιρίες ΜΑΤ. Αστυνομικές δυνάμεις από τη Θράκη, δεν ήταν δυνατόν να βρίσκονται χθες στην Καβάλα, καθώς στη Ξάνθη υπήρχε άλλη αστυνομική επιχείρηση, λόγω της ποδοσφαιρικής αναμέτρησης του Ολυμπιακού με τη Σκόντα Ξάνθη.

Στη 1.00 χθες το μεσημέρι η συγκέντρωση των αντιεξουσιαστών κι άλλων πολιτών της Καβάλας στο πάρκο Φαλήρου, συγκέντρωση κατά του φασισμού, ήταν περικυκλωμένη από αστυνομικές δυνάμεις. Στο πάγκο Φαλήρου συγκεντρώθηκαν περίπου 200 άνθρωποι. Η αστυνομία εκτιμάει ότι οι αντιεξουσιαστές ήταν η μεγάλη τους πλειοψηφία, ορισμένοι από τους οποίους ήρθαν στην Καβάλα από όμορες πόλεις.

Στο δημοτικό κήπου όπου πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση της πατριωτικής κίνησης πάλι εκτιμάται ότι ήταν 200 άνθρωποι, πολλοί από τους οποίους βρέθηκαν στην εκδήλωση προερχόμενοι από άλλες πόλεις.

Δεν αποκλείεται τα μέτρα ασφαλείας, για να μην υπάρξουν νέα επεισόδια ανάμεσα σε εκπροσώπους της πατριωτικής κίνησης κι αντιεξουσιαστές, να συνεχιστούν και σήμερα, με σημείο αναφοράς, είτε το δικαστήριο, είτε την κατάληψη στην οδό Βύρωνος στη συνοικία του Άη Γιάννη. Άλλωστε χθες το πρωί οι αστυνομικές δυνάμεις ήταν πολλές και στη συνοικία του Αγίου Ιωάννη.

 

-=-

 

Διαβάστε επίσης