«Ήταν επιστολή συμπαράστασης στον πρωθυπουργό»

 «Ήταν επιστολή συμπαράστασης στον πρωθυπουργό»

H εφημερίδα «Παραπολιγικά» που εκδίδεται στην Αθήνα, αλλά κυκλοφορεί σε όλη την Ελλάδα, με πρόσφατο δημοσίευμά της εμφάνισε ως αντάρτη της Νέας Δημοκρατίας και το βουλευτή Καβάλας Ντίνο Κλειτσιώτη. Σύμφωνα με το δημοσίευμα βουλευτές της Ν.Δ. μεταξύ και ο Ντ. Κλειτσιώτης προειδοποίησαν τον πρωθυπουργό ότι δε θα ψηφίσουν στη βουλή τα καινούρια μέτρα, δηλώνοντας σε υψηλούς τόνους διαφωνία με την κυβερνητική πολιτική.

Ο καβαλιώτης βουλευτής βέβαια ψήφισε τα μέτρα όπως και τον προϋπολογισμό, αλλά η εφημερίδα σημειώνει ότι τελικά οι βουλευτές που έστειλαν αυτή την επιστολή στον πρωθυπουργό, δεν το έκαναν για να τον προειδοποιήσουν.

Ο Ντ. Κλειτσιώτης δίνει μία διαφορετική εικόνα. Όπως είπε χθες στην εφημερίδα μας, η επιστολή στάλθηκε όντως αλλά ήταν επιστολή – όπως λέει – συμπαράστασης στον πρωθυπουργό και όχι έτσι όπως παρουσιάζεται από την εφημερίδα. Επίσης αναφέρει ότι οι βουλευτές που υπογράφουν την επιστολή δεν είναι ομάδα. Κατέθεσαν σε αυτή την επιστολή τις σκέψεις τους προς τον επικεφαλής του κόμματος. Το δημοσίευμα αναφέρει τα ακόλουθα:

 

«Λίγες ώρες πριν την ψήφιση του «Μνημονίου 3» στη Βουλή, 7 βουλευτές της ΝΔ έστειλαν επιστολή προς τον Αντώνη Σαμαρά, εκφράζοντας την πρόθεσή τους να καταψηφίσουν τα μέτρα. Από αυτούς, οι κύριοι Νίκος Σταυρογιάννης και Γιώργος Κασαπίδης το έκαναν πράξη, ενώ οι υπόλοιποι πέντε δίστασαν και είπαν σε όλα «ΝΑΙ» .Ο λόγος για τους βουλευτές Δημήτρη Κυριαζίδη από τη Δράμα, Κωνσταντίνο Κλειτσιώτη από την Καβάλα, Ασημίνα Σκόνδρα από την Καρδίτσα και Ανδρέα Μαρίνο από το νομό Ηλείας. Αυτή η πεντάδα ήταν που κράτησε όρθια την κυβέρνηση Σαμαρά, καθώς τα μέτρα στη Βουλή πέρασαν τελικά με 153 ψήφους.

Στην επιστολή τους οι βουλευτές έκρουαν τον κώδωνα του κινδύνου για την περαιτέρω συρρίκνωση του κόμματος στην κοινωνία, η οποία, όπως ανέφεραν, «βράζει». Στην ίδια επιστολή έθιγαν το ζήτημα της αναντιστοιχίας ανάμεσα στις προεκλογικές δεσμεύσεις της Ν.Δ. και στην πολιτική που ακολουθήθηκε όταν έγινε κυβέρνηση. Οι βουλευτές, ζητούσαν από τον κ. Σαμαρά να εξαντλήσει τα περιθώρια της πολιτικής διαπραγμάτευσης, ώστε να μη θεσμοθετηθούν οι περικοπές σε μισθούς και συντάξεις. «Ελπίζουμε ότι η τρόικα θα κατανοήσει εν τέλει ότι η κοινωνία δεν μπορεί να αντέξει περαιτέρω περικοπές, που θα κλονίσουν τα ήδη δυσχερώς διαβιούντα νοικοκυριά των χαμηλόμισθων και συνταξιούχων», ήταν η ευχή που έδιναν τέλος στον πρωθυπουργό. (Πηγή: Εφημερίδα Παραπολιτικά)».

 

 

 

Διαβάστε επίσης