• 18 Μαΐου 2024,

Αγκαλιά με τον φετεινό χειμώνα …

 Αγκαλιά με τον φετεινό χειμώνα …

Το σοβαρότερο γεγόνος των τελευταίων ημερών είναι η πτώση της θερμοκρασίας απο την Κυριακή που μας έφερε αγκαλιά με τον φετεινό χειμώνα αφού θα πρέπει να ξεχάσουμε οριστικά τους νοτιάδες και τις μαλακωσιές.

Απο το πρωί της Κυριακής το πήραμε το μήνυμα και πράτουμε πλέον αναλόγως αφού απο σήμερα 1η του Δεκέμβρη αλλάζει ο σχεδιασμός.

Γάντια και σκουφιά πάνω – πάνω στα ράφια και οτι έχει σχέση με θέρμανση παίρνει μπρος.

Καλομάθαμε στα σύκα αλλα ήρθε η ώρα του Γιάννη Βαλαώρα.

Δεν έχουμε κανένα παράπονο απο τις καιρικές συνθήκες που μας επέτρεψαν να την βγάλουμε αναίμακτα όλο τον Νοέμβρη όταν τις προηγούμενες χρονιές η ΄θέρμανση ξεκινούσε απο τα τέλη του Οκτώβρη.

Για αυτό και δεν θα πρέπει να έχουμε και ΄κανένα παράπονο.

Όλη αυτή την εβδομάδα ο καιρός θα είναι κρύος με ενισχυμένους βοριάδες και θερμοκρασίες νωρίς το πρωί και αργά το βράδυ κάτω απο τους 10 βαθμούς.

Στην αγκαλιά της Ευρώπης πέφτει η Τουρκία που αναλαμβάνει το φιλτράρισμα των προσφύγων και ως αντάλλαγμα παίρνει την στήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης που οδηγείται σε μια θέση που αδικεί την Ρωσία του Πούτιν στο πρόσφατο επεισόδιο με την ρίψη του ρώσικου μαχητικού.

Μάλιστα η Ε.Ε. ξεπαγώνει την διαδικασία της ένταξης της Τουρκίας αλλά αμφιβάλω αν το ζητούμενο για τον Ερντογάν είναι η ένταξη της χώρας του στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο Σουλτάνος Ερντογάν θέλει να βρίσκεται η χώρα του σε Ευρωπαϊκό οργασμό αλλα κατά βάθος δεν θέλει την ένταξη της χώρας του και κυρίως την νομισματική γιατί θα χάσει όλα τα προτερήμητα που έχει απέναντι στις χώρες αυτές.

Η Τουρκία θέλει να απολαμβάνει την στήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλα θα αποφύγει όπως ο διάολος το λιβάνι την ένταξη της σε αυτή.

Θέλει όμως απο την άλλη να συντηρείται στην επικαιρότητα μια τέτοια διαδικασία ένταξης που θα την βάζει στο κάδρο απέναντι απο τους τους εχθρούς της με ισχυρούς υποστηρικτές.

Καταλαβαίνετε οτι στην παρούσα φάση έχει μεγάλη σημασία που η Τουρκία απέναντι στην Ρωσία δεν είναι μόνη της και έχει την υποστήριξη όλης της Ευρωπαϊκής Ένωσης έστω και αν το αντάλλαγμα έχει να κάνει με το προσφυγικό.

Όπως έχουν έρθει τα πράγματα η Ευρώπη για να μην καταρρεύσει έχει ανάγκη την βοήθεια της Τουρκίας που θα πρέπει να αναλάβει απο εδώ και στο εξής όσο αφορά το προσφυγικό τον ρόλο του κόφτη.

Τώρα επί της ουσίας του προβλήματος η Τουρκία θα υποστεί όπως φαίνεται τα αντίποινα των Ρώσων που θα είναι κυρίως οικονομικά και θα πλήξουν όμως σοβαρά την εύθραστη έτσι και αλλιώς οικονομία της χώρας.

Ο Πούτιν δεν συζητά πλέον με κανέναν Ερντογάν και έχει βάλει σε λειτουργία το σχέδιο του οικονομικού αποκλεισμού της χώρας.

Να είστε σίγουροι οτι η Τουρκία τα επόμενα χρόνια θα ζοριστεί απο την εξέλιξη αυτή και αυτό που μένει να δούμε είναι αν η κατάσταση που θα προκύψει απο τις οικονομικές κυρώσεις των Ρώσων θα είναι ελεγχόμενη και διαχειρίσιμη.

Γιατί αν δεν είναι όλη αυτή η οικονομική ανάπτυξη της Τουρκίας θα καταρρεύσει ώς χάρτινος πύργος.

Πετυχημένη η ατάκα του Τσίπρα προς τον Νταβότουγλου που του είπε στο περιθώριο της προχθεσινής σύσκεψης οτι ευτυχώς που οι έλληνες πιλότες δεν ειναι τόσο νευρικοί όσο οι Τούρκοι.

Και εκείνος δεν απάντησε.

Η πρώτη δημοσκόπηση λίγους μήνες μετά τις εκλογές δείχνουν οτι η φθορά της κύβέρνησης Τσίπρα είναι μεγάλη και πλέον το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ είναι στο 18% όταν η προβληματική Νέα Δημοκρατία είναι στο 14 και κάτι ψιλά.

Καταλαβαίνετε οτι αν η Νέα Δημοκρατία δεν είχε τα εσωτερικά προβλήματα που έχει και αν δεν έβγαζε προς τα έξω αυτή την εικόνα της διάλυσης και της διάσπασης ίσως η δια φορά απο τον πρώτο ΣΥΡΙΖΑ να ήταν μικρότερη.

Λοιπόν λεβέντες αυτά και για σήμερα.

Να είστε καλά μέχρι αύριο που θα τα ξαναπούμε και να έχετε το νού σας γιατί ο καιρός άλλαξε.

Καλό μήνα και καλό χειμώνα.

Να έχετε το νού σας γιατί οι καιροί εκτός πονηροί και ύπουλοι είναι και ύποπτοι.

Σίγουρα τα καλύτερα έρχονται , σίγουρα όμως θα ζοριστούμε αρκετά τους επόμενους μήνες και μέχρι να ισορροπήσει το πράμα.

με το 1 με το 2 με το 3 :

ΑΛΟΡΑ !

 

 

 

Διαβάστε επίσης