Αδειοδότηση αθλητικών χώρων – Εγκαθίσταται σύστημα πυρασφάλειας στο «Ανθή Καραγιάννη»

 Αδειοδότηση αθλητικών χώρων – Εγκαθίσταται σύστημα πυρασφάλειας στο «Ανθή Καραγιάννη»

Στο πρώτο δεκαήμερο του Φεβρουαρίου λήγει η παράταση της προθεσμίας που αφορούσε στις αδειοδοτήσεις των αθλητικών χώρων του δήμου. Η αρμοδιότητα τακτοποίησης των αδειοδοτήσεων ανήκει στον αντιδήμαρχο Καβάλας Γιώργο Φιλόσογλου, που μας θύμισε ότι κατά την ημέρα ανάληψης των καθηκόντων της διοικήσεως Τσανάκα, κανένα γήπεδο δε διέθετε άδεια. Σήμερα, δύο δύσκολοι αθλητικοί χώροι, το κλειστό των Ποταμουδίων και το αθλητικό κέντρο «Αλεξάνδρα Δήμογλου», διαθέτουν άδεια λειτουργίας. Παράλληλα, εξελίσσονται οι εργασίες για την αδειοδότηση των υπολοίπων γηπέδων.

Ωστόσο, είναι φοβερά δύσκολο έως τις 8/2, όταν και θα λήξει η παράταση της προθεσμίας, να έχει υλοποιηθεί το σύνολο των απαιτούμενων εργασιών προκειμένου να εξασφαλισθούν οι άδειες και για τους υπόλοιπους 18 -20 αθλητικούς χώρους του δήμου Καβάλας. Αδειοδοτημένο δεν είναι και το γήπεδο «Ανθή Καραγιάννη», το μεγάλο πρόβλημα του οποίου είναι η μελέτη πυρασφάλειας. Η εκπόνηση της μελέτης έχει γίνει και βρίσκεται στα συρτάρια του δήμου από το 2009 αλλά ουδέποτε υλοποιήθηκε. Εάν είχε υλοποιηθεί αυτό το κομμάτι, τότε θα ήταν ευκολότερη η αδειοδότηση. Πάντως, η μελέτη ήδη άρχισε να υλοποιείται.

Οι εργασίες στο «Βερούλειο» έχουν ολοκληρωθεί κι ενδεχομένως την Τρίτη να κληθεί για έλεγχο η αρμόδια επιτροπή ώστε να εξασφαλισθεί η άδεια. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, οι αδειοδοτήσεις θα αφορούν κατά σειρά το «Βερούλειο», το «Ανθή Καραγιάννη» και τρία γήπεδα της δημοτικής ενότητας Φιλίππων. Κάποιες από τις τελευταίες πράξεις της απερχόμενης κυβέρνησης ήταν να δώσει παράταση για τη νομιμοποίηση των αυθαιρέτων, αφού οι προθεσμίες των δύο νόμων συνέπιπταν. Με δεδομένο ότι η παράταση για την τακτοποίηση των αυθαιρέτων μεταφέρθηκε για τις 8/2/2016, η διοίκηση ευελπιστεί ότι ανάλογη παράταση θα αναγνωρισθεί και για την αδειοδότηση των γηπέδων. Το κολυμβητήριο είναι αδειοδοτημένο κι εντός του 2015 θα πρέπει να ανανεωθεί η άδεια. Αναμένεται να δοθεί στη δημοσιότητα έκθεση σχετική με τη λειτουργία του και το κόστος του.

Η εξασφάλιση των αδειών είναι το πρώτο επιβεβλημένο βήμα, προκειμένου στη συνέχεια από τη δημοτική αρχή να ετοιμασθούν οι κανονισμοί λειτουργίας και να παραχωρηθούν οι χώροι στα αθλητικά σωματεία με τον προσήκοντα τρόπο ώστε αυτή η εκκρεμότητα να τακτοποιηθεί οριστικά.

Τρεις είναι όλοι κι όλοι οι μόνιμοι δημοτικοί υπάλληλοι επιφορτισμένοι με τη λειτουργία των γηπέδων, ενώ το προσωπικό συμπληρώνεται με διμηνήτες συμβασιούχους, οι οποίοι ανοίγουν και κλείνουν τους χώρους, μεριμνώντας ταυτόχρονα για την εποπτεία και την καθαριότητα. Βάσει των εξαγγελιών της νέας κυβέρνησης πάντως, οι ΟΤΑ μάλλον δε θα ευεργετηθούν με νέες προσλήψεις. Μπορεί να εξαγγέλθηκε επαναπρόσληψη προσωπικού όπως οι σχολικοί φύλακες, αλλά απομένει να διευκρινιστούν οι όροι υπό τους οποίους θα επιστρέψουν στις θέσεις τους και εάν θα τεθούν στη διάθεση των οικείων δημάρχων για να τους τοποθετήσουν στις θέσεις όπου υπάρχουν σημαντικά κενά.

 

=

Διαβάστε επίσης