• 9 Μαΐου 2024,

Αισιοδοξία και καλύτερη οργάνωση για την αποτελεσματική τουριστική προβολή της Θάσου

 Αισιοδοξία και καλύτερη οργάνωση για την αποτελεσματική τουριστική προβολή της Θάσου

Σύσκεψη στο νησί της Θάσου πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο με θέμα την τουριστική ανάπτυξη, όπου παραβρέθηκε και ο αρμόδιος θεματικός αντιπεριφερειάρχης ΑΜΘ Γιώργος Γερομάρκος. Είναι γνωστή η προσπάθεια που εκδηλώνεται από το δήμο του νησιού ώστε να δημιουργηθεί ένας τουριστικός οργανισμός. Αναφερόμενος στην πρωτοβουλία, ο υπεύθυνος της δημοτικής τουριστικής επιτροπής Θάσου Δημήτρης Κουτλής, σημείωσε ότι θα απαιτηθεί κάποιο χρονικό διάστημα έως την έγκριση του καταστατικού για τον οργανισμό, έτσι τοποθέτησε την ολοκλήρωση των διαδικασιών σε δύο περίπου μήνες από σήμερα.

Οι αιτίες της χρονικής καθυστέρησης για τη δημιουργία του τουριστικού οργανισμού, πηγάζουν από τις γραφειοκρατικές δυσκολίες, αλλά και από τη δυσπιστία των φορέων που κλήθηκαν να συμμετέχουν. Το εγχείρημα θα έπρεπε να είχε υλοποιηθεί πριν από πολλά χρόνια έστω κι έτσι όμως, ο κ. Κουτλής δηλώνει την αισιοδοξία του παρά τις όποιες μικροδιαφορές σημειώνονται, επί ασήμαντων θεμάτων. Έως τις 14 Φεβρουαρίου ο πρόεδρος της τουριστικής επιτροπής εκτιμά πως θα έχουν συνυπογράψει όλα τα συμβαλλόμενα μέλη, ώστε να τακτοποιηθεί γραφειοκρατικά η υπόθεση και σε επίπεδο πρωτοδικείου.

Ο κ. Κουτλής επισημαίνει ότι η αρμοδιότητα ενός τουριστικού οργανισμού δεν εξαντλείται μόνο στην προβολή ενός τόπου, ή στη συμμετοχή σε τουριστικές εκθέσεις. Μέχρι σήμερα, ο χρόνος και το χρήμα έχουν επενδυθεί μόνο στις εκθέσεις. Αντιθέτως, υπάρχουν ποικίλοι άλλοι τρόποι προβολής ενός τουριστικού προορισμού. Στη διάρκεια της θερινής περιόδου για παράδειγμα, είναι δυνατόν να δρομολογηθούν επαφές με άτομα που μπορούν να επηρεάσουν την άποψη μιας χώρας κι άρα να προσελκύσουν το ενδιαφέρον ενός target group.

Σημαντικό ρόλο επομένως θα διαδραματίσει ο σχεδιασμός και η στρατηγική για τον τομέα της τουριστικής ανάπτυξης. Επίσης, σύμφωνα με τα στοιχεία που προσκόμισε στη σύσκεψη του περασμένου Σαββάτου ο αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Γερομάρκος, αποδείχθηκε ότι πλέον το μεγαλύτερο ποσοστό των τουριστών κανονίζει τις διακοπές του μέσω διαδικτύου. Ένας στόχος δηλαδή τον οποίον θα πρέπει να επιδιώξει ο τουριστικός οργανισμός της Θάσου, είναι η δημιουργία ενός συνολικού κι οργανωμένου πλάνου προωθήσεως του τουριστικού προορισμού.

Παρουσία στην επόμενη τουριστική έκθεση της Σόφιας θα έχει ο δήμος Θάσου, που θα χρησιμοποιήσει το περίπτερο της περιφέρειας. Επιπλέον χώρο θα χρησιμοποιήσει ο δήμος από εκείνον που θα καταλάβουν οι ξενοδόχοι και οι ιδιοκτήτες ενοικιαζόμενων δωματίων του νησιού. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του κ. Κουτλή, η φετινή θερινή σεζόν θα είναι καλύτερη σε σύγκριση με τα περσινά δεδομένα. Η αρνητική περσινή διαφήμιση εις βάρος της Ελλάδας επηρέασε όλους τους τουριστικούς προορισμούς, άρα και τη Θάσο. Καταστροφικές συνέπειες προκλήθηκαν με τις περσινές διαδοχικές εκλογικές αναμετρήσεις. Φέτος όμως παρατηρείται αντιστροφή του αρνητικού κλίματος κυρίως σε επίπεδο βορειοευρωπαϊκών χωρών.

 

=

 

Διαβάστε επίσης