Αισιόδοξος ο αντιπεριφερειάρχης για τα έργα στο λιμάνι και την ανακαίνιση του αμφιθεάτρου

 Αισιόδοξος ο αντιπεριφερειάρχης για τα έργα στο λιμάνι και την ανακαίνιση του αμφιθεάτρου

Διαφωνία σε επιμέρους σημεία της πορείας εκτέλεσης των έργων θωράκισης του προσήνεμου μόλου και της επέκτασης αυτού στο κεντρικό λιμάνι σημειώθηκε μεταξύ της επιβλέπουσας υπηρεσίας και του αναδόχου. Μεταξύ των δύο πλευρών υπάρχει μια εκτεταμένη αλληλογραφία και στο μεσοδιάστημα τα έργα παραμένουν παγωμένα επί τρεις μήνες.
Αναφερόμενος στο θέμα ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Θόδωρος Μαρκόπουλος σημείωσε ότι κάποια στιγμή ο κύκλος της αλληλογραφίας θα πρέπει να θεωρηθεί ολοκληρωμένος και να συνεχιστεί η πορεία υλοποίησης των έργων. Ο κ. Μαρκόπουλος υπογράμμισε ότι ούτε η περιφέρεια ούτε τα έργα «κρέμονται» από κάποιον ανάδοχο εργολάβο, αφού το μόνο που έχει σημασία είναι η βούληση των τοπικών αρχών ώστε να ολοκληρωθούν σημαντικά αναπτυξιακά έργα για την Καβάλα. Δυσκολίες εντοπίζονται και σε άλλα έργα οι οποίες ωστόσο σταδιακά ξεπερνιούνται.
Όντας αισιόδοξος άνθρωπος εκ φύσεως ο Θόδωρος Μαρκόπουλος, ευελπιστεί ότι τα έργα θα ολοκληρωθούν εντός χρονοδιαγράμματος και επ’ αυτού δε θα επιτραπεί οποιοδήποτε περιθώριο αμφισβήτησης. Συνάρτηση υπάρχει μεταξύ του έργου της θωράκισης και της τοποθέτησης των πλωτών εξεδρών στο λιμάνι, διότι η επιμήκυνση είναι απαραίτητη πριν την εγκατάσταση. Κατά μήκος το έργο επιμήκυνσης ολοκληρώθηκε, αλλά δεν τελείωσε η διαμόρφωση του λιμενοβραχίονα. Με μικρή επιφύλαξη, ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας προσδοκεί ότι οι πλωτές εξέδρες θα τοποθετηθούν εντός του Νοέμβρη.
Η νομαρχιακή διοίκηση του κ. Καλλιοντζή είχε εκπονήσει μια φιλόδοξη μελέτη για την ανακατασκευή του αμφιθεάτρου, έργο το οποίο είχε προϋπολογιστεί στο ποσό των επτά εκατομμυρίων ευρώ. Η υλοποίηση της μελέτης κληροδοτήθηκε στις περιφερειακές διοικήσεις, χωρίς μέχρι σήμερα να έχει προχωρήσει η διαδικασία. Σχολιάζοντας το έργο ο Θόδωρος Μαρκόπουλος καταρχήν επεσήμανε πως δυστυχώς μεγάλα χρηματικά ποσά σήμερα είναι δυσεύρετα. Σαφώς και το αμφιθέατρο χρήζει μιας σειράς γενναίων βελτιώσεων ώστε να εξασφαλίζεται μια λειτουργία σύμφωνα με όλες τις σύγχρονες απαιτήσεις. Κανείς προς το παρόν δεν μπορεί να είναι σίγουρος για την πλήρη υλοποίηση της φιλόδοξης μελέτης η οποία είχε εκπονηθεί, έστω κι αν καταβληθούν όλες οι δυνατές προσπάθειες.

 

Διαβάστε επίσης