• 2 Ιουνίου 2024,

Αλλάζει ο πρόεδρος του Υπεραστικού ΚΤΕΛ

 Αλλάζει ο πρόεδρος του Υπεραστικού ΚΤΕΛ

Γενική συνέλευση και μάλιστα έκτακτη πραγματοποιεί το Δεκέμβρη το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Νομού Καβάλας. Αποκλειστικό θέμα της έκτακτης αυτής γενικής συνέλευσης η εκλογή προέδρου, αντιπροέδρου και μελών του διοικητικού συμβουλίου.

Κανονικά οι εκλογές στο Υπεραστικό ΚΤΕΛ έπρεπε να γίνουν τον Ιανουάριο του 2014, περίπου μετά από ένα χρόνο. Όμως ο πρόεδρος του υπεραστικού ΚΤΕΛ Καβάλας, Χαράλαμπος Τουμανίδης συνταξιοδοτείται και λογικό είναι να επιδιώκει ν΄ αποχωρήσει κι από τη θέση του προέδρου του υπεραστικού ΚΤΕΛ Καβάλας.

Ο Χ. Τουμανίδης πρωτοεξελέγη πρόεδρος του υπεραστικού ΚΤΕΛ Καβάλας το 1999. Από τότε μέχρι και σήμερα τα περισσότερα από τα χρόνια που μεσολάβησαν, ήταν στην ίδια θέση. Είχε εμπλακεί και νωρίτερα με τα συνδικαλιστικά, ως μέλος – πριν το 1999 – του διοικητικού συμβουλίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες μέλη του σημερινού Διοικητικού Συμβουλίου ενδιαφέρονται να τον διαδεχθούν.

Πάντως για το ποιος θα είναι ο νέος πρόεδρος στο υπεραστικό ΚΤΕΛ Καβάλας, δεν υπάρχει ακόμη σαφής εικόνα. Άλλωστε έχουμε μέρες μπροστά μας. Η πρώτη πρόσκληση σε έκτακτη γενική συνέλευση αναφέρεται στο Σάββατο 15 Δεκέμβρη. Η γενική συνέλευση θα γίνει στις 9.00 το πρωί στα γραφεία του Υπεραστικού ΚΤΕΛ, στην οδό Μητροπολίτου Χρυσοστόμου 4 – Καβάλα.

Εάν όμως κατά τη γενική συνέλευση δεν υπάρξει απαρτία – που είναι και το πιθανότερο – τότε η γενική συνέλευση κι οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν στον ίδιο χώρο το Σάββατο 29 Δεκεμβρίου στις 9.00 το πρωί με τα ίδια θέματα ημερήσιας διάταξης.

Υποψηφιότητες πρέπει να υποβληθούν μέχρι τη 12η μεσημβρινή της προηγούμενης της γενικής συνέλευσης ημέρας, όπως ακριβώς ορίζει ο νόμος.

Οι μέτοχοι και τυχόν αντιπρόσωποι των μετόχων για να μπορούνε να έχουνε δικαίωμα συμμετοχής στη συνέλευση, πρέπει σύμφωνα με το νόμο και το καταστατικό του υπεραστικού ΚΤΕΛ, να καταθέσουν τις μετοχές τους είτε στο ταμείο της εταιρείας, είτε στο ταμείο παρακαταθηκών και δανείων ή σε μία τράπεζα στην Καβάλα και να υποβάλλουν στην εταιρία τα αποδεικτικά καταθέσεως των μετοχών τους ή πληρεξούσια τους, πέντε μέρες πριν από την ημέρα της συνεδρίασης της γενικής συνέλευσης.

 

 

Διαβάστε επίσης