Ανάπτυξη χωρίς θέσεις εργασίας δεν γίνεται …

 Ανάπτυξη χωρίς θέσεις εργασίας δεν γίνεται …

Μια έρευνα που έγινε απο το REUTERS έδειξε οτι το τέλος της οικονομικής ΄ύφεσης για τις χώρες του Ευρωπαϊκού νότου είναι πλέον ορατό αλλα δεν θα συμβεί το ίδιο και με την ανεργία που συνεχίζει να καλπάζει.

Οι πολιτικές λιτότητας και μάλιστα αυστηρής έχουν δώσει μια φοβερή δυναμική στην ανεργία που θα συνεχίσει να την ανοδική της πορεία και να απειλεί πλέον την κοινωνική συνοχή των χωρών που πλήττονται απο αυτήν.

Στην ίδια έρευνα αναφέρεται οτι δύσκολα θα μπορέσει τα επόμενα χρόνια να ανακοπεί αυτή η δυναμική της ανεργίας και αυτό είναι προβληματίζει τους ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης που θα πρέπει να βρούνε τρόπο να την φρενάρουν γιατί το τέλος της ύφεσης δεν είναι μόνο το ζητούμενο.

Για να μπορέσουν αυτές οι ταλαιπωρημένες χώρες απο την κρίση στην οποία έχουν βουτήξει απο το 2009 και κολυμπάνε χωρίς σωσίβιο να γυρίσουν σελίδα και να αφήσουν οριστικά τα της κρίσης πίσω τους εκτός απο το τέλος της ύφεσης να δημιουργήσουν και νέες θέσεις εργασία που θα βοηθήσουν να δημιουργηθούν συνθήκες ανάπτυξης.

Ανάπτυξη πάντως με 25% και 30% ανεργία δεν γίνεται.

Το τέλος της ύφεσης δεν θα προσφέρει τίποτα απο μόνη της αν δεν συνοδεύεται και απο δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και αυτό τουλάχιστον για την χώρα μας έτσι όπως είναι σήμερα τα πράμγατα μοιάζει με όνειρο θερινής νυχτός.

Με τον ιδιωτικό τομέα να χαροπαλεύει και τον δημόσιο να αποψιλώνεται και τα επόμενα χρόνια η ανεργία μόνο θα ανεβαίνει.

Δεν ξέρω τι γίνεται με τις άλλες χώρες του Νότου αλλα εδώ στην Ελλάδα δύσκολα θα βρούμε τον δρόμο της ανάπτυξης.

Η θεραπεία που ακολουθήθηκε απο τους θεράποντες ιατρούς ήτανε λανθασμένη και έφερε τα αντίθετα αποτελέσματα απο αυτά που προσδοκούσανε κάνοντας ακόμα πιο δύσκολη την θέση της Ελλάδας.

Το 2014 που η Ελλάδα θεωρητικά θα πιάσει την βάση δεν θα αλλάξει τίποτα αν δεν πέσουν τα ποσοστά ανεργίας.

Αν οι νέοι δεν αφήσουν τις καφετέριες και τους φραπέδες για να πιάσουν δουλειά και να γίνουν παραγωγικοί δεν θα αλλάξει τίποτα στην Ελλάδα και το 2014 και το 2015 και το 2016.

Σήμερα στην Ελλάδα είμαστε αγκαλιά με ένα ποσοστό ανεργίας 30% χωρίς να υπολογίζεται στο νούμερο αυτό η διαθεσιμότητα των περίπου 8.000 δημοσίων υπαλλήλων μέχρι τον Σεπτέμβρη.

Καταλαβαίνετε δηλαδή οτι απο τον Σεπτέμβρη και μετά η ανεργία στην Ελλάδα θα εκραγεί εκ νέου και τα νούμερα θα είναι πλέον εφιαλτικά.

Πως η Ελλάδα θα ζήσει μέσα στο 2014 τις καλύτερες μέρες που μας έχουν υποσχεθεί όταν οι συνθήκες θα είναι αρνητικές δεν μπορώ να το καταλάβω.

Δεν ξέρω αλλα δεν τα βλέπω καλά τα πράγματα.

Γέννησε η δούκισσα του Κέμπριτζ

Γέννησε η Κέϊτ Μίντλετον ένα αγοράκι 3,5 κιλά και πλέον γίνεται χαμός με το όνομα του υποψήφιου τρίτου διάδοχου του Βρετανικού θρόνου.

Η μαμά που γέννησε φυσιολογικά θα μείνει στο μαιευτήριο μέχρι τα ξημερώματα της Τετάρτης και μετά θα φύγει για το σπίτι της .

Τέλη κυκλοφορίας κάθε μήνα για να αντιμετωπιστεί η οικονομική δυσκολία των ιδιοκτητών των ΙΧ

Το υπουργείο οικονομικών σκέφθεται για να διευκολύνει του ιδιοκτήτες των ΙΧ με δυσκολία οικονομική να πληρώνουν τέλη κυκλοφορίας για κάθε μήνα ξεχωριστά.

Θέλεις ρε παιδί μου το αυτοκίνητο σου να το κυκλοφορείς δύο μήνες το καλοκαίρι για να κάνεις τις μπάνιο σου.

Θα πληρώνεις τέλη κυκλοφορίας για δύο μήνες και μετά όταν έρχεται το Φθινόπωρο θα μπορείς και πάλι να τις παραδίδεις.

Καλή σκέψη αλλα στην Ελλάδα η σκέψη απο την πράξη απέχει πολύ.

Μακάρι αυτό που σκέφθονται να το εφαρμόσουν και στην πράξη αφού θα βοηθήσει ένα σωρό έλληνες να έχουν αυτοκίνητο τους μήνες που θέλουν και το έχουν ανάγκη χωρίς να χρειάζεται να πληρώνουν τέλη κυκλοφορίας για όλο τον χρόνο.

Αυτά και για σήμερα.

Να είστε καλά , καλήμέρα και

ΑΛΟΡΑ !

 

 

 

Διαβάστε επίσης