• 4 Μαΐου 2024,

Αναβολή στη μονοδρόμηση της Βενιζέλου

 Αναβολή στη μονοδρόμηση της Βενιζέλου

Η διοίκηση του Δήμου Καβάλας ανακοίνωσε χθες ότι αναβάλλεται η μονοδρόμηση της οδού Βενιζέλου που επρόκειτο να εφαρμοσθεί από σήμερα 1η Ιουλίου.

Η αναβολή γίνεται λόγω της γενικότερης πολιτικής και οικονομικής κατάστασης, καθώς κρίνεται ότι δεν είναι ώρα για τέτοιες αλλαγές κυκλοφοριακής φύσεως.

Στο δημαρχείο θα περιμένουν την εξέλιξη των οικονομικών ζητημάτων της χώρας και είναι σίγουρο ότι θα επανέλθουν στην μονοδρόμηση της οδού Βενιζέλου.

Στο δρόμο πάντως σε βιτρίνες καταστημάτων υπήρχαν και χθες ανακοινώσεις που μνημόνευαν τη σημερινή μέρα ως πρώτη μέρα αλλαγής των δεδομένων μονοδρόμησης με κατεύθυνση από τον κόμβο Φαλήρου προς το κέντρο της Καβάλας.

Εν τω μεταξύ δύο μήνες συμπλήρωσαν χωρίς να πληρώνονται έργα του Δήμου Καβάλας που χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ.

Σιγά – σιγά οι εργολάβοι καταθέτουν στο δήμο Καβάλας τα προβλεπόμενα έγγραφα με τα οποία όπως έχουν δικαίωμα λόγω δύο μηνών που προηγήθηκαν και δεν πληρώθηκαν ζητούν διακοπή εργασιών.

Έφθασαν στο δημαρχείο πρόσφατα αιτήματα διακοπής εργασιών στα έργα του πρώην Δήμου Φιλίππων, ειδικότερα στη βιοκλιματική αλλαγή τόσο στο παλιό δημαρχείο όσο και στον παιδικό σταθμό των Κρηνίδων.

Ο δήμος Καβάλας είναι προβληματισμένος από την εξέλιξη που παρουσιάζει η χρηματοδότηση των έργων του ΕΣΠΑ, αφού ανησυχεί ότι το ένα μετά το άλλο έργα που χρηματοδοτούνται από πρόγραμμα είναι μοιραίο να σταματήσουν.

Υπό αυτή την έννοια ήταν αναπόφευκτη η αναβολή της μονοδρόμησης της οδού Βενιζέλου, καθώς αφορμή για την εφαρμογή του μέτρου θα ήταν η επέκταση των εργασιών από την Ερ. Σταυρού στην οδό Βενιζέλου.

Χθες οι εργασίες στην Ερυθρού Σταυρού συνεχίζονταν κανονικά. Φαίνεται ότι υπάρχουν αρκετά πράγματα να γίνουν ακόμη εκεί και στη συνέχεια όταν κριθεί σκόπιμο από τον εργολάβο και τον δήμο Καβάλας οι εργασίες θα μεταφερθούν στην οδό Βενιζέλου.

 

Διαβάστε επίσης