Ανακοίνωση σωματείου ΔΕΥΑ Καβάλας

 Ανακοίνωση σωματείου ΔΕΥΑ Καβάλας

Το Σωματείο των Εργαζομένων στην ΔΕΥΑ Καβάλας επιμένει ότι στη δίκη που έγινε προ ημερών στο πρωτοδικείο Καβάλας, η διοίκηση της επιχείρησης αντί να υποστηρίξει τα αιτήματα των εργαζομένων έπραξε το ακριβώς αντίθετο. Προκειμένου να επιβεβαιώσει αυτό το συμπέρασμά του το σωματείο προκειμένου να ενημερώσει και την τοπική κοινή γνώμη, έδωσε χθες στη δημοσιότητα την τελευταία σελίδα του δικόγραφοφου της ΔΕΥΑΚ όπου η πληρεξούσια δικηγόρος της επιχείρησης γράφει ξεκάθαρα ότι ζητά εκ μέρους της επιχείρησης φυσικά, να μη δεχθεί το δικαστήριο την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων του σωματείου. Το κείμενο, ειδικότερα αναφέρει τα εξής:

 

«Επειδή αρνούμαι την αίτηση των αντιδίκων μου, ως νόμω και ουσία αβάσιμη και αναληθή και γι΄ αυτό απορριπτέα

Επειδή το Σημείωμά μου αυτό, ενστάσεις και ισχυρισμοί μου είναι νόμιμοι, βάσιμοι και αληθινοί και πρέπει να γίνουν δεκτοί

Επειδή πρέπει ν΄ απορριφθούν η αίτηση, ενστάσεις και ισχυρισμοί των αντιδίκων και όλα τα αντίθετα

Για τους λόγους αυτούς

Και με την ρητή επιφύλαξη κάθε άλλου νόμιμου δικαιώματός μας, ΑΙΤΟΥΜΑΙ: Να γίνουν δεκτά το σημείωμά μου αυτό, ενστάσεις και ισχυρισμοί μου. Ν΄ απορριφθούν η αίτηση, ενστάσεις, ισχυρισμοί των αντιδίκων και όλα τα αντίθετα και να καταδικασθούν οι αιτούντες στην δικαστική μου δαπάνη».

Η πληρεξούσια δικηγόρος

 

Κάτω από το κείμενο αυτό υπάρχει ανακοίνωση του σωματείου, που σημειώνει τα ακόλουθα: «Μετά από απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των εργαζομένων της ΔΕΥΑΚ στις 31 Ιανουαρίου 2014, σας στέλνουμε την πραγματική θέση της επιχείρησης στην εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων στις 28ης Ιανουαρίου 2014».

 

Σημειώνουμε ότι ο πρόεδρος της Επιχείρησης Χρήστος Τσοχανταρίδης έχει υποστηρίξει σε δημόσιες τοποθετήσεις του, πριν και μετά τη δίκη της 28ης Ιανουαρίου, ότι η διοίκηση της ΔΕΥΑ Καβάλας δεν επιθυμεί νέα, 3η στη σειρά μείωση των μισθών των εργαζομένων.Το σωματείο από την άλλη πλευρά απορεί πως είναι δυνατόν άλλα να δηλώνει στα μέσα ενημέρωσης ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ και άλλα να επικαλείται η δικηγόρος εκπρόσωπος της επιχείρησης. Το θέμα έχει απασχολήσει και τα μεσα κοινωνικής δικτύωσης, όπου ο πρόεδρος του σωματείου Κώστας Χανδρουλίδης ασκεί κριτική χωρίς ν΄ αναφέρει ονόματα, τόσο στη διοίκηση της ΔΕΥΑΚ, όσο και προς τη διοίκηση του Δήμου Καβάλας.

Πολλοί υποστηρίζουν ότι αυτά τα κείμενα του Κώστα Χανδρουλίδη έχουν ξεπεράσει τα όρια. Ο ίδιος υποστηρίζει ότι δεν κάνει τίποτε άλλο, παρά να περιγράφει την αλήθεια. Στο μεταξύ ανάμεσα στους εργαζόμενους της ΔΕΥΑ Καβάλας υπάρχουν κι άλλες απόψεις, σύμφωνα με τις οποίες η εκδίκαση της υπόθεσης στο δικαστήριο στις 28 Ιανουαρίου 2014, δεν εξελίχθηκε και τόσο καλά σε σχέση με το αίτημα του σωματείου, λόγω ειδικών και τεχνικών ζητημάτων, που κατά την ίδια άποψη αφορούν και τον δικηγόρο εκπρόσωπο του σωματείου.

Όποια κι αν είναι η αλήθεια, όποια κι αν είναι η πραγματικότητα, μία είναι η σημασία, το τοπίο θα ξεκαθαρίσει με την απόφαση του δικαστηρίου που όλοι οι εμπλεκόμενοι, άσχετα από το τι αναφέρουν τα δικόγραφα, δημοσίως υποστηρίζουν ότι θέλουν να είναι υπέρ του αιτήματος του σωματείου.

 

 

 

Διαβάστε επίσης