• 17 Μαΐου 2024,

Ανακοινώθηκε συνάντηση Παυλίδη με εκπροσώπους του ΤΑΡ, που έγινε την περασμένη εβδομάδα

 Ανακοινώθηκε συνάντηση Παυλίδη με εκπροσώπους του ΤΑΡ, που έγινε την περασμένη εβδομάδα

Δελτίο τύπου εξέδωσε χθες το πρωί ο περιφερειάρχης Γ. Παυλίδης, με το οποίο γνωστοποίησε συνάντησή του με αντιπροσωπεία εκπροσώπων του αγωγού ΤΑΡ. Μόνο που η συνάντηση δεν έγινε την προηγούμενη ή την ίδια ημέρα της ανακοίνωσης, αλλά την περασμένη εβδομάδα, Ειδικότερα το δελτίο τύπου αναφέρεται στη συνάντηση που έγινε στην Κομοτηνή, στις 27 Νοεμβρίου. Ήταν μία ενημερωτική συνάντηση εκπροσώπων του αγωγού με τον περιφερειάρχη. Μεταξύ αυτών που συνάντησαν τον κ. Παυλίδη δεν ήταν ο κ. Στάθης Θεοδωρόπουλος ο οποίος πολλές φορές έχει επισκεφθεί την Καβάλα, λόγω του προβλημάτων που υπάρχουν στην όδευση του αγωγού .

Βάσει του δελτίου τύπου ο κ. Παυλίδης ζήτησε να γίνουν δεκτά τα αιτήματα των πολιτών, εννοώντας περισσότερο τα αιτήματα από τη Δράμα, ειδικότερα από την περιοχή του πρώην δήμου Φιλίππων, Ζήτησε επίσης να προβλεφθούν στην κατασκευή του αγωγού έξι ειδικοί μηχανισμοί αναμονής λήψης αερίου, για οικιακή χρήση.

Έχει ενδιαφέρον όπως ανακοινώνει ο κ. Παυλίδης ότι οι εκπρόσωποι του αγωγού ΤΑΡ, του κατέθεσαν έγγραφο στο πλαίσιο εταιρικής και κοινωνικής ευθύνης. Αυτό σημαίνει ότι του κατέθεσαν πρόταση οικονομικού περιεχομένου, για να ενισχύσουν την περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης.

Το δελτίο τύπου αναφέρει ότι επί της συγκεκριμένης αυτής πρότασης ο Γιώργος Παυλίδης, επιφυλάχθηκε ν΄ απαντήσει. Μπορεί κανείς να σχολιάσει και να πει διάφορα πράγματα γι΄ αυτήν την ανακοίνωση, πολύ περισσότερο για τη συνάντηση, κυρίως όμως να σημειώσουμε ότι είναι περίεργο το ότι γνωστοποιήθηκε με δελτίο τύπου μια εβδομάδα μετά την πραγματοποίησή της. Το δελτίο τύπου αναφέρει τα ακόλουθα:

Ο Περιφερειάρχης σε συνάντηση με τους εκπροσώπους του Αγωγού Φυσικού Αερίου ΤΑΡ ζητά τη μέγιστη ικανοποίηση των συμπολιτών της ΑΜ-Θ. Να μην υπάρξουν αδικίες».

Ο Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ κ. Γιώργος Παυλίδης δέχθηκε επίσκεψη εκπροσώπων του Διαδριατικού Αγωγού Φυσικού Αερίου (ΤΑΡ), την Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2014 στην Περιφέρεια, με τους οποίους είχε μία συνολική συζήτηση για τα θέματα περί του Αγωγού.

Οι εκπρόσωποι του ΤΑΡ, Μr. Anton Mifsud-Bonnici Δ/ντής  Διαχείρισης Δέσμευσης Γης, κ. Αλέξανδρος Πανουργιάς Δ/ντής Επικοινωνίας,  κ. Σπύρος Νάκος Υπεύθυνος για τη Ροδόπης και η κα. Μαρκάκη Νομική Σύμβουλος ενημέρωσαν τον Περιφερειάρχη για την πορεία του έργου και συζητήθηκαν τα καίρια θέματα.

Ο Περιφερειάρχης τόνισε ότι πρέπει να ικανοποιηθούν στο μέγιστο δυνατό βαθμό οι απαιτήσεις της κοινωνίας και να μη θίγεται το περί δικαίου αίσθημα κανενός πολίτη και εφόσον υλοποιηθεί το έργο να υπάρξουν έξι (6) τουλάχιστον αναμονές λήψης αερίου στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ, στους Κήπους για το βόρειο Έβρο, στην Αλεξανδρούπολη, στην Κομοτηνή, στην Ξάνθη, στη Καβάλα και στο ύψος του Δήμου Δοξάτου για τη Δράμα, έτσι ώστε και ο συγκεκριμένος αγωγός να μπορεί να χρησιμοποιηθεί για οικιακή χρήση (θέρμανση) από όλους τους κατοίκους της ΠΑΜ-Θ.

Στη συνέχεια οι εκπρόσωποι κατέθεσαν στην Περιφέρεια έγγραφο, στα πλαίσια της εταιρικής και κοινωνικής ευθύνης, για το οποίο ο Περιφερειάρχης τόνισε ότι η κατάθεσή του δε σημαίνει αποδοχή κανενός τετελεσμένου, θα μελετήσει το περιεχόμενό του σε συνεργασία με άλλους θεσμικούς παράγοντες και θα υπάρξει τοποθέτηση επ’ αυτής. Σε κάθε περίπτωση η ΠΑΜ-Θ στα πλαίσια της απόφασης του Περιφερειακού Συμβουλίου επιδιώκει τη μέγιστη δυνατή ικανοποίηση των συμπολιτών μας.

Από το Γραφείο Τύπου της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης

 

Διαβάστε επίσης