• 19 Μαΐου 2024,

Ανδρέας Μκρτσιάν: « Δε θα κρίνουν τα παιχνίδια με ΑΡΗ και ΑΟΚ, τη 2η θέση»

 Ανδρέας Μκρτσιάν: « Δε θα κρίνουν τα παιχνίδια με ΑΡΗ και ΑΟΚ, τη 2η θέση»

Για το παιχνίδι της Κυριακής με τον ΑΡΗ αλλά και γενικά για τη μάχη της 2ης θέσης, μίλησε στην Αθλητική Πρωινή, ο κεντρικός αμυντικός του Νέστου, Ανδρέας Μκρτσιάν. Ο 28χρονος ποδοσφαιριστής τόνισε το πολύ καλό κλίμα που υπάρχει στο στρατόπεδο της ομάδας και εξέφρασε την άποψη, ότι θέλουν μεγαλύτερη προσοχή τα θεωρητικά εύκολα ματς, για την κατάληψη της 2ης θέσης.

Αναλυτικά.

Ερώτηση: Θέλουμε την άποψη σου, για το ματς που έρχεται με τον Αρη Θεσσαλονίκης;

Απάντηση: Είναι ένα ντέρμπι. Παίζει ο πρώτος με το δεύτερο. Θα πάμε σε μια δύσκολη έδρα, τη δυσκολότερη του πρωταθλήματος. Όσες πιθανότητες έχουμε για ένα θετικό αποτέλεσμα, θα τις εξαντλήσουμε.

Ερώτηση: Στο ματς του Α` γύρου, είχατε κοιτάξει στα μάτια τον ΑΡΗ.

Απάντηση: Είχαμε κάνει ένα πολύ καλό παιχνίδι. Στο 1-0, είχε χάσει ένα γκολ ο Σγκούρι σε τετ α τετ. Αν γινόταν το 2-0, νομίζω ότι θα είχαμε κερδίσει, ενώ στη συνέχεια ισοφαριστήκαμε με ένα τυχερό γκολ, από την πλευρά των φιλοξενουμένων.

Ηταν ένα παιχνίδι, που κρίθηκε σε μια- δυο φάσεις.

Ερώτηση: Με την έλευση του νέου προπονητή, πως αλλάζει η ψυχολογία, εν όψει ενός μεγάλου αγώνα;

Απάντηση: Σίγουρα αλλάζει. Θέλουμε να δώσουμε το 100% και όλοι θέλουμε να δουλέψουμε πιο σκληρά. Το μυαλό όλων είναι στο παιχνίδι της Κυριακής. Ποιος δε θα ήθελε να παίξει σ` ένα τέτοιο παιχνίδι.

Ερώτηση: Τα παιχνίδια με ΑΡΗ και ΑΟΚ, θεωρείς ότι θα κρίνουν τη 2η θέση για το Νέστο;

Απάντηση: Δε θα την κρίνουν, τη 2η θέση, αυτά τα δύο παιχνίδια. Θα την κρίνουν, τα πιο εύκολα, όπου πρέπει να έχουμε τις λιγότερες απώλειες. Αν μπορέσουμε βέβαια να πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα στον ΑΡΗ, φυσικά και θα είναι μεγάλο κέρδος. Πάντως η γνώμη μου είναι, ότι πρέπει να είμαστε προσεκτικοί με τις θεωρητικά πιο εύκολες ομάδες του ομίλου.

Ερώτηση: Τελικά είναι φαβορί ο Νέστος για τη 2η θέση;

Απάντηση: Στην ουσία έχουμε το ίδιο πρόγραμμα με τη Δόξα Δράμας. Είναι υπέρ μας, που εμείς κάναμε τώρα το ρεπό ενώ αυτοί θα το κάνουν μετά. Θέλουν μεγάλη προσοχή, όλα τα παιχνίδια, όταν έχεις βάλει στόχο τη 2η θέση.

Ερώτηση: Αγωνιστικά ο Νέστος, είναι έτοιμος να ανταπεξέλθει στην τελική ευθεία του πρωταθλήματος;

Απάντηση: Η ομάδα πιστεύω ότι είναι πανέτοιμη.  Κάναμε το ρεπό μας, περιμένουμε το παιχνίδι της Κυριακής.

Ερώτηση: Τι διαφορές υπάρχουν ανάμεσα στον ΑΟΚ που ήσουν πέρσι και στο Νέστο που είσαι φέτος. Στην Καβάλα υπήρχε μεγαλύτερη πίεση;

Απάντηση: Πέρσι ήταν ένα διαφορετικό πρωτάθλημα, ήταν μια κούρσα για τρεις.

Κυνηγούσαν τρεις ομάδες να βγουν κατηγορία. Δεν είναι θέμα μόνο πίεσης. Πέρσι με τον ΑΟΚ, χάσαμε στις δυο τελευταίες αγωνιστικές την άνοδο. Φέτος η ομάδα που θα τερματίσει στην 1η θέση, έχει ξεχωρίσει από την αρχή. Εμείς παλεύουμε για τη 2η θέση με το Νέστο.  Αυτή είναι η διαφορά.

Ερώτηση: Πως είναι η συνεργασία σου με τους ανθρώπους του Νέστου; Βρήκες ένα καλό περιβάλλον στη Χρυσούπολη;

Απάντηση: Νομίζω ότι συνεργάζομαι με πολύ καλούς ανθρώπους.  Υπάρχει ένα οικογενειακό κλίμα και αυτό είναι η βάση, για τα καλά αποτελέσματα της ομάδας. δεν έχω κανένα παράπονο.

Ερώτηση: Παράλληλα το κύπελλο είναι ένας άλλος στόχος;

Απάντηση: Πάντοτε θέλουμε να κερδίζουμε, είτε παίζουμε κύπελλο, είτε παίζουμε πρωτάθλημα.   Αυτή είναι η φιλοσοφία της ομάδας.

Ερώτηση: Θα επιβαρύνει την προσπάθεια της ομάδας, τα συνεχόμενα παιχνίδια, Τετάρτη και Κυριακή;

Απάντηση: Ο Νέστος έχει πολλούς καλούς παίκτες που μπορούν να ανταπεξέλθουν και στις δυο διοργανώσεις. Από εκεί και πέρα θα είναι απόφαση του προπονητή, πως θα διαχειριστεί την όλη κατάσταση, στο πρωτάθλημα και στο κύπελλο.

Διαβάστε επίσης