• 11 Μαΐου 2024,

Ανησυχούν οι εργαζόμενοι της ΠΕ Καβάλας

 Ανησυχούν οι εργαζόμενοι της ΠΕ Καβάλας

Ανησυχούν οι εργαζόμενοι στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας, για την πρωτοβουλία της κυβέρνησης να δημιουργήσει κατάσταση διαθεσιμότητας για αρκετούς δημοσίους υπαλλήλους.

Χθες έγινε συνάντηση του νέου διοικητικού συμβουλίου με τον αντιπεριφερειάρχη Αρχέλαο Γρανά. Σήμερα το τι θα πράξει η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης για το θέμα, θα συζητηθεί στη συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής στην Κομοτηνή, που είναι προγραμματισμένη ν΄ αρχίσει στις 11.00 το πρωί.

Υπάλληλοι της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας δεν αποκλείεται να παραστούν σήμερα το απόγευμα στη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου, οπου θα συζητηθεί κι αυτό το θέμα.

Με βάση τις πρώτες εκτιμήσεις του συλλόγου υπαλλήλων περιφερειακής ενότητας Καβάλας στις εδώ υπηρεσίες δεν υπάρχουν υπεράριθμοι υπάλληλοι, που θα κινδυνεύσουν να τεθούν σε διαθεσιμότητα.

Σύμφωνα όμως με την ίδια εκτίμηση η καινούρια αυτή διαδικασία θα κριθεί σε περιφερειακό επίπεδο αφού υπολογιστεί ο αριθμός των υπαλλήλων στις πέντε περιφερειακές ενότητες Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Με λίγα λόγια το θέμα είναι ανοικτό. Ειδικά στις περιφέρειες όπου οι υπηρεσίες θα στείλουν όπως όλα δείχνουν στοιχεία που ήδη τους ζήτησε το αρμόδιο υπουργείο. Για όλο αυτό το θέμα ο νέος πρόεδρος του συλλόγου υπαλλήλων περιφερειακής ενότητας Καβάλας Κώστας Θερίου είπε στην εφημερίδα μας τα εξής:

 

«Την άποψη της διοίκησης για την ώρα δεν την έχουμε επ΄ αυτού του θέματος. Αυτό που έχουμε είναι η δική μας πληροφόρηση, που μας λέει ότι τα λεγόμενα της κυβέρνησης ότι πρόκειται για τη διαθεσιμότητα, είναι αν μη τι άλλο φαιδρά, πρόκειται για απολύσεις συναδέλφων που θα τις δούμε με το καινούριο έτος και σε πρώτη φάση αυτό που έχουμε πάρει σαν απόφαση είναι να στείλουμε από κοινού οι σύλλογοι της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, ένα ψήφισμα το οποίο μπορώ να σας το δώσω και το οποίο θα υποβάλει ορισμένα αιτήματα προς τον περιφερειάρχη και το περιφερειακό συμβούλιο.

Εν ολίγοις τα αιτήματα είναι απ΄ το να μη σταλεί ή να μην υπογραφεί κάποια διαπιστωτική πράξη για απολύσεις των υπαλλήλων μέχρι κι εφόσον πραγματοποιηθεί αυτό, μέχρι να γίνει και παραίτηση σύσσωμου του περιφερειακού συμβουλίου και της διοίκησης της περιφέρειας».

ΕΡ: Οι συνάδελφοί σας στους Δήμους σταμάτησαν τη διαδικασία να σταλούν ονόματα στην Αθήνα. Η περιφερειακή ενότητα Καβάλας θα στείλει ονόματα στην Αθήνα;

ΑΠ: «Αυτό είναι θέμα της διοίκησης. Σ΄ ένα από αυτά τα μέτρα που προτείνουμε είναι μέχρι και καταλήψεις των περιφερειακών ενοτήτων».

 

 

Διαβάστε επίσης