• 19 Μαΐου 2024,

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

 ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

ΠΡΟΣ

1. ΥΠΟΥΡΓΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ Κ ΑΙΓΑΙΟΥ

2. ΑΡΧΗΓΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ

 

Αγαπητοί κύριοι

Στις 13-4-2013 εγώ και η σύζυγος μου ξεκινήσαμε το ταξίδι «Γολγοθά» από Κομοτηνή προς Κεραμωτή Καβάλας, με απώτερο προορισμό τη Θάσο όπου διατηρούμε εξοχικό. Ώρα 16.34 φθάνουμε στο λιμάνι και βλέπουμε ως “εκ θαύματος” ότι το πλοίο ήταν ακόμα δεμένο καθότι γνωρίζαμε πως η ακριβής ώρα αναχώρησης ήταν 16.30. Κάνουμε νόημα στον υπεύθυνο φόρτωσης του πλοίου, κορνάροντας, και αφού μας είδε, μας κάλεσε να κάνουμε γρήγορα για να φύγουμε. Το επόμενο πλοίο αναχωρούσε στις 18.30.

Μόλις φθάσαμε στα εκδοτήρια , κατέβηκα εγώ ώστε να βγάλω τα εισιτήρια και επιστρέφοντας στο αυτοκίνητο ,το οποίο οδηγούσε η γυναίκα μου, παρατηρώ ότι επιδέχεται έλεγχο(δίπλωμα, άδεια κυκλοφορίας, ασφάλεια) από ένα κύριο του λιμενικού σταθμού Κεραμωτής. Παρακαλέσαμε να μας διευκολύνει ώστε να μη χάσουμε το πλοίο και να ενημερώσει τις λιμενικές αρχές της Θάσου ώστε μόλις καταφθάσουμε να μας ελέγξουν εκείνες. Φυσικά είχε ενημερωθεί πρωτίστως πως διαθέτουμε όλα τα σχετικά έγγραφα.

Εν κατακλείδι , το πλοίο έφυγε και ο σχετικός έλεγχος πραγματοποιήθηκε στη Κεραμωτή. Ήμαστε καθόλα νόμιμοι και βρεθήκαμε α)με ένα πρόστιμο 700,00 ευρώ για δήθεν παράνομους ελιγμούς σε κατοικημένη περιοχή, χωρίς αυτό να ισχύει μιας και το πλοίο ήταν εκεί και μας περίμενε αφού μας είχε δει το πλήρωμα που τους κάναμε νόημα. β) εγώ στο κέντρο Υγείας Χρυσουπόλεως (όπου είναι καταγεγραμμένο το περιστατικό) με υπέρταση υψηλού βαθμού .

Θεωρώ απαράδεκτη τη συμπεριφορά του συγκεκριμένου λιμενικού (του οποίου τα στοιχειά έχω καταθέσει σε έγγραφη καταγγελία μου στο λιμενικό σταθμό Κεραμωτής) που αντί να μας διευκολύνει να προλάβουμε το Ferry boat θεώρησε τη στιγμή κατάλληλη να μας κάνει έλεγχο ισχυριζόμενος ψευδώς επικίνδυνους ελιγμούς σε κατοικημένη περιοχή.

 

Ευχαριστώ και περιμένω τις ενέργειες σας ώστε τέτοιου είδους γεγονότα να μην δημιουργούνται σε τουριστικές περιοχές και ιδιαίτερα εν καιρώ οικονομικής ύφεσης πλήττοντας ψυχικά και οικονομικά τους πολίτες και κατ’ επέκταση την εικόνα της χώρας μας στους εν δυνάμει ξένους τουρίστες που πρόκειται να την επισκεφθούν.

 

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΛΕΟΝΤΗΣ , ΧΡΥΣΟΥΛΑ ΚΑΤΣΙΚΑΚΗ

Διεύθυνση: Μεραρχίας Σερρών 21, Τ.Κ 69100, ΚΟΜΟΤΗΝΗ

 

Διαβάστε επίσης