• 19 Μαΐου 2024,

Αντίδραση στο LNG από τη Νέα Καρβάλη

 Αντίδραση στο LNG από τη Νέα Καρβάλη

Δόθηκε σήμερα  στη δημοσιότητα το ακόλουθο κείμενο που απευθύνεται στον πρόεδρο του τοπικού συμβουλίου της Νέας Καρβάλης: Το Διοικητικό Συμβούλιο της Στέγης Πολιτισμού Νέας Καρβάλης ομόφωνα στη συνεδρίαση της 30ης Μαΐου 2014 υπ΄ αριθμό 419, αποφασίσαμε όπως παρακάτω: Παρακαλούμε, μέσα στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων σας αλλά και ως αγνός πατριώτης, να συγκαλέσετε επειγόντως το σεβαστό Κοινοτικό Συμβούλιο, τους φορείς της Νέας Καρβάλης, που έχουν δημόσιο λόγο, όπως και όλους τους υποψηφίους επιτυχόντες και μη όλων των συνδυασμών της Νέας Καρβάλης που κατήλθαν στις εκλογές από αγάπη και διάθεση προσφοράς για τον τόπο.
Είναι κατανοητό ότι η αγανάκτηση των κατοίκων ξεπερνάει κάθε όριο καθώς 4.000 ψυχές που αναπνέουν στον οικισμό, αισθάνονται καθημερινά την έκθεση σε κάθε είδους κινδύνους (αγωγοί – φουγάρα, ρύπανση), την σωρευτική και μόνιμη βλάβη (ηθική, οικονομική, ασθενειών) από την Άναρχη και ανεξέλεγκτη λειτουργία των ήδη υπαρχουσών βιομηχανιών, των οχλουσών δραστηριοτήτων τους, και τώρα, ταφόπλακα, εμφανίσθηκε ως δεδομένο και το υγροποιημένο αέριο (LNG).
Κύριε Πρόεδρε, γνωρίζετε ότι οι παππούδες και πατεράδες μας που έχτισαν, με μύρια βάσανα, τη Νέα Καρβάλη το 1924, δεν θυσιάσθηκαν για να είναι το παραπαίδι της Ελλάδος ούτε για να είναι η χαβούζα των Βαλκανίων. Ούτε σπιθαμή από τον αέρα που αναπνέουμε, από το χώμα που πατάμε, το χώμα που ποτίσθηκε από τον ιδρώτα και το δάκρυ των προγόνων μας, και από τη θάλασσά μας, δεν χαρίζουμε πλέον στο βωμό της χρόνια τώρα άναρχης, απρογραμμάτιστης, ανακόλουθης και αναξιόπιστης πολιτείας.Καθημερινά βουλιάζει ο τόπος μας και οι άνθρωποι σε όλα τα επίπεδα. Τα παιδιά και τα εγγόνια μας, θα μας εγκαταλείψουν και θα φύγουν. Γιατί; Η ευλογία του να είμαστε δίπλα στην Καβάλα έχει ήδη μετατραπεί σε κατάρα.
Από λόγια συμπάθειας, πρωτόκολλα, αναπάντητες αλληλογραφίες και υπομνήματα, χορτάσαμε. Ήρθε η ώρα της δράσης. Της από κοινού δράσης. Να κλείσουν για δύο ώρες όλοι τα μαγαζιά και τα καφενεία, να ενημερωθεί ο λαός του χωριού μας σε μία μεγάλη συγκέντρωση, να χαλιναγωγηθεί κάθε διασπαστική αντίληψη, να σταματήσει η λογική του «εμένα δεν με νοιάζει» ή εγώ δεν μιλώ κάνω τη δουλειά μου. Να πάρουν όλοι τις ευθύνες τους.
Ο λαός μας, όλοι μαζί, με αρχηγό την Κοινότητά μας να δώσουμε τον τίμιο αγώνα μέχρις Εσχάτων.
Έτσι νικάνε στους Αγώνες

Για τη Στέγη Πολιτισμού Νέας Καρβάλης
Καπλάνης Ιωσηφίδης
Πρόεδρος

 

Διαβάστε επίσης