• 19 Μαΐου 2024,

Αντιδράσεις για τις εξελίξεις περί του ΤΑΡ

 Αντιδράσεις για τις εξελίξεις περί του ΤΑΡ

Ο Σύλλογος Αγροτών Δήμου Καβάλας δεν έκρυψε την ενόχληση του χθες, από τις εξελίξεις που παρουσίασε το θέμα της όδευσης του ΤΑΡ. Ενόχληση που αφορά και την Περιφέρεια ΑΜΘ και τον Δήμο Καβάλας. (Οι δηλώσεις της Δημάρχου για το ίδιο θέμα δημοσιεύονται στην σελίδα 6)

«Πρόκειται για ανακρίβειες, οι αγρότες της επαρχίας Καβάλας δεν υπογράφουν να περάσει ο αγωγός από τα χωράφια τους» μας είπε χθες το απόγευμα ο κ. Θέμης Καλπακίδης. Εξήγησε μάλιστα ότι η προσφυγή στο ΣτΕ υπογράφηκε από 16 μόνο αγρότες σκόπιμα, προκειμένου να αποφευχθεί η καθυστέρηση και η γραφειοκρατία. «Υπέγραψαν συμβολικά 2-3 αγρότες από κάθε χωριό, όπως συμφώνησε και ο δικηγόρος που ανέλαβε την υπόθεση» είπε χθες ο κ. Καλπακίδης. Παραπονέθηκε ταυτόχρονα ότι ενημέρωση από τον δικηγόρο δεν υπάρχει αν και ο σύλλογος συχνά τον αναζητά στο τηλέφωνο. Ο κ. Καλπακίδης άφησε να εννοηθεί ότι οι δηλώσεις και οι ανακοινώσεις από Περιφέρεια ΑΜΘ και Δήμο Καβάλας έγιναν σκόπιμα τώρα. «Θέλουν να επηρεάσουν τη κοινή γνώμη. Να πιέσουν όσους αρνούνται να υπογράψουν.  Να προετοιμάσουν το έδαφος αφού ο ΤΑΡ ενδεχομένως ετοιμάζει δημοσκόπηση». Ο κ. Καλπακίδης κατέληξε: «Το ραντεβού στα χωράφια ισχύει. Η εταιρία με ποικίλους τρόπους προδικάζει την απόφαση του ΣτΕ».

*Δηλώσεις με κριτική για την «στροφή» της Περιφέρειας ΑΜΘ στο θέμα της όδευσης από την Κατερίνα Γεροστεργίου στην σελίδα 6.

Διαβάστε επίσης