• 29 Απριλίου 2024,

Αντιπροσωπεία του ΤΕΕ ΑΜ στα Λουτρά των Ελευθερών

 Αντιπροσωπεία του ΤΕΕ ΑΜ στα Λουτρά των Ελευθερών

Στις 20 Δεκέμβρη αντιπροσωπεία του τμήματος Ανατολικής Μακεδονίας του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος βρέθηκε στα Λουτρά των Ελευθερών.

Ήταν η πρώτη επίσκεψη μετά το θέμα που ανέκυψε εκεί, την πρόταση αξιοποίησης των λουτρών, το ενδεχόμενο τρία από τα υφιστάμενα κτήρια να χαρακτηριστούν από το κεντρικό αρχαιολογικό συμβούλιο ως μνημεία.

Τώρα το τμήμα πρέπει να ξεκαθαρίσει τη στάση του απέναντι στο μεγάλο αυτό θέμα, πριν το τέλος Ιανουαρίου, να προλάβει δηλαδή τη συζήτηση του θέματος των λουτρών των Ελευθερών στο κεντρικό αρχαιολογικό συμβούλιο (ΚΑΣ).

Στην επίσκεψη της 20ης Δεκεμβρίου συμμετείχε ο πρόεδρος του τμήματος Λάζαρος Βασιλειάδης, αλλά κι άλλοι μηχανικοί, όπως ο Δήμος Γεωργούσης, ο Μπάμπης Πετανίδης, ο Δημήτρης Μητσίνης, ο Γιάννης Κατσαρός, ο κ. Αναστασιάδης κι ο κ. Βλάχος, προερχόμενοι κι οι δύο από το Δήμο Παγγαίου.

Το τμήμα Ανατολικής Μακεδονίας του ΤΕΕ συγκεντρώνει όλα τα έγγραφα που υπάρχουν γύρω από το θέμα των Λουτρών των Ελευθερών και όσο το δυνατόν γρηγορότερα αφού μελετήσει κάθε πλευρά του, θα καταθέσει προτάσεις και απόψεις.

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης