Αντωνάκη δεν θέλει κόπο αλλα τρόπο …

 Αντωνάκη δεν θέλει κόπο αλλα τρόπο …

Το έχουμε πεί το έχουμε φωνάξει το έχουμε γράψει και το ξαναγράφουμε οτι σε όλα τα θέματα εκτός απο τον κόπο υπάρχει και ο τρόπος.

Όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις για να μην πως τις τελευταίες δεκαετίες, τα τελευταία χρόνια όμως σίγουρα επιλέγουν τον κόπο και δεν ψάχνουν να βρούνε τον τρόπο.

Απο αυτά που έχω καταλάβει εγώ ώς ένας απλός ενημερωμένος πολίτης είναι οτι η τρόϊκα πίεζε για απολύσεις 2.500 υπαλλήλων σε πρώτη φάση και η κυβέρνηση που το τρέναρε όσο μπορούσε υπο πίεση αποφάσισε να κλείσει την ΕΡΤ (τηλεόραση – ραιδόφωνο) που απασχολεί 2.650 και καθαρίζει.

Στην κρατική Ραδιοτηλεόραση είναι γνωστό οτι γινότανε εδώ και χρόνια πάρτυ με μισθούς υψηλούς έως εξωφρενικούς τους οποίους πλήρωνε ο ελληνικός λαός.

Θα μπορούσε να κάνει ξεκαθάρισμα,γιατί υπάρχουν και υπάλληλοι μέσα στο ραδιομέγαρο που κάνανε δουλειά και αξίζανε τα λεφτά που πέρνανε τα οποία δεν ήτανε και τόσο πολλά, αντί να κατεβάσει μαύρα ρολά και να τους στείλει όλους στους σπίτι του.

Αυτός είναι ο τρόπος που έρπεπε να έχει ο Σαμαράς ο οποίος με απόφαση που όντως θύμισε άλλες εποχές έκλεισε μέσα σε ένα βράδυ την ΕΤ (τηλεόραση ραδιόφωνα) και έδωσε ραντεβού για έναν νέο φορέα που θα δημιουργηθεί τον Οκτώβριο και θα λειτουργήσει με το 1/3 του προσωπικού που λειτουργούσε η ΕΤ.

Το μόνο που μένει να δούμε είναι αν η απόφαση αυτή για το κλείσιμο της ΕΤ θα προκαλέσει πολιτικές εξελίξεις αφού πολλοί κάνουν λόγο ακόμα και για πρόωρες εκλογές.

Και ο Σαμαράς κάνει το παιχνίδι του και οι δύο αρχηγοί των δύο κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση Σαμαρά θα αναγκαστούνε απο εδώ και στο εξής να κάνουν το δικό τους.

Πλέον η πολιτική κατάσταση στην χώρα θυμίζει παρτίδα σκάκι και το μόνο που μένει να δούμε είναι ποιός θα κάνει πρώτος ΜΑΤ.

Η τρόϊκα ζητούσε εδώ και μερικά χρόνια απολύσεις απο τις κυβερνήσεις της Ελλάδας οι οποίες σφυρίζανε αδιάφορα και έτσι αναγκαστικά οδηγηθήκαμε στο μακελειό της ΕΤ γιατί δεν υπήρχανε άλλα περιθώρια χρονικά και δεν μπορούσαμε να το αναβάλουμε άλλο.

Προς το μεσημέρι της χθεσινής ημέρας υπήρχε απο τον κυβερνητικό εκπρόσωπο νέα ανακοίνωση για την ΕΡΤ η οποία θα ανοίξει τέλη Αυγούστου με σαφώς λιγότερο προσωπικό και απαλλαγμένη απο σκανδαλώδεις συμφωνίες και μισθούς εξωπραγματικούς.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ το όνομα του νέου αυτού κρατικού φορέα θα λέγεται ΝΕΡΙΤ (Νέα ελληνική Ραδιοφωνία – Ίντερνετ – Τηλεόραση ).

Άντε να δούμε τι θα δούμε.

Τέλος σύμφωνα με το ρεπορτάζ απο το μέτωπο της κυβέρνησης αν δεν περάσει το νομοσχέδιο απο την Βουλή πάμε για εκλογές.

Τελεία και παύλα.

Ολα τα είχαμε οι εκλογές μας λείπανε.

Α ρε Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνες.

Δηλαδή αυτό που ζούμε είναι φοβερό.

Πάνω που πήγαμε να βρούμε τον βηματισμό μας ήρθε το κλείσιμο της ΕΡΤ να μας βγάλει και πάλι εκτός τροχιάς και να απειλεί να γίνει η έναρξη μιας νέα θολής εποχής για την Ελλάδα.

Ας αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους και ας σταματήσουν να παίζουν με τα νεύρα του κόσμου.

Και επιτέλους ας μας πούνε που την πάνε την δουλειά.

Θέλουν να τα ριμάξουν όλα και να μην μείνει τίποτα όρθιο σε αυτήν την αποδεκατισμένη έτσι και αλλιώς κοινωνία ;

Ας μας πούνε τις πραγματικές τους προθέσεις.

Ψάρια έχει αλλα δεν μπορούμε να τα πάρουμε …

Ο φίλος μου ο Γιάννης που είναι ερασιτέχνης βατραχάνθρωπας μου είπε προχθές που βούτηξε οτι ψάρει έχει η θάλασσα αλλα δεν μπορούμε να τα πάρουμε.

Λέτε να γίνανε πιο έξυπνα και να αποφεύγουν τις παγίδες ;

Λοιπόν λεβέντες αυτά και για σήμερα.

Να είστε καλά μέχρι αύριο που θα τα ξαναπούμε και να προσέχετε τον ευατό σας και τους γύρω σας.

με το 1 με το 2 με το 3 :

 

ΑΛΟΡΑ !

 

 

 

Διαβάστε επίσης