Ανυπόστατο και δυσφημιστικό δημοσίευμα για εμπλοκή της EnergeanOil&Gas στο σχέδιο του LNG στην Καβάλα

 Ανυπόστατο και δυσφημιστικό δημοσίευμα για εμπλοκή της EnergeanOil&Gas στο σχέδιο του LNG στην Καβάλα

Mε αφορμή το πλήρως ανυπόστατο και άκρως συκοφαντικό και δυσφημιστικό για την ίδια και τους μετόχους της πρωτοσέλιδο καθημερινής εφημερίδας της Καβάλας στο φύλλο της Πέμπτης 22 Μαΐου, η EnergeanOil&Gas επισημαίνει τα εξής:

-Ούτε η εταιρεία ούτε κανείς από τους μετόχους της έχει οποιαδήποτε σχέση με το σχέδιο της δημιουργίας σταθμού LNG στην Καβάλα ούτε και με την διαδικασία μεταφοράς LNG. O εκ των μετόχων της Energean Στάθης Τοπούζογλου δεν έχει στην ιδιοκτησία του οποιοδήποτε πλοίο μεταφοράς LNG, όπως ψευδέστατα αναφέρεται στο δημοσίευμα.

– Η Energean δραστηριοποιείται στην περιοχή της Καβάλας με γνώμονα την προστασία του περιβάλλοντος, έχοντας να επιδείξει ένα εντυπωσιακό ιστορικό με μηδενικά περιβαλλοντικά ατυχήματα από την έναρξη της παραγωγής πετρελαίου και φυσικού αερίου εδώ και τριάντα τρία χρόνια. Με αυτό το δεδομένο, η Energean είναι κατηγορηματικά αντίθετη σε οποιοδήποτε σχέδιο επιβαρύνει περιβαλλοντικά τον κόλπο της Καβάλας. Σε περίπτωση κατά την οποία η προοπτική δημιουργίας πλωτού σταθμού LNG στην περιοχή αποδειχθεί επιζήμια τόσο για το περιβάλλον όσο και για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας στην ΚαβάλαOil, οι οποίες έχουν διατηρηθεί παρά το ότι δεν δικαιολογούνται από την τρέχουσα ισχνή παραγωγή φυσικού αερίου, είναι αυτονόητο ότι θα βρει αντίθετη την Energean.

– Η Energean έχει από τον Ιούλιο του 2011 παρουσιάσει και καταθέσει στην Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας αναλυτική μελέτη για επένδυση της τάξης των 400 εκατ. ευρώ, με την οποία μετατρέπεται σε Υπόγεια Αποθήκη Φυσικού Αερίου (UndergroundGasStorage) το σχεδόν εξαντλημένο κοίτασμα φυσικού αερίου στη Νότια Καβάλα. Η συγκεκριμένη επένδυση, πέραν του ότι διασφαλίζει πλήρως τις θέσεις εργασίας, θα οδηγήσει στη δημιουργία στρατηγικών αποθεμάτων ασφαλείας φυσικού αερίου (1 δισεκ. κυβικά μέτρα αποθηκευτικός χώρος με δυνατότητα ημερήσιας παροχής 7 εκατ. κυβικών μέτρων), τα οποία σήμερα δεν διαθέτει η χώρα μας, ενισχύοντας τόσο την γεωπολιτική θέση της Ελλάδας όσο και την ασφάλεια του εφοδιασμού. Επιπλέον, θα προωθήσει τον ανταγωνισμό, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για χαμηλότερες τιμές φυσικού αερίου προς τους καταναλωτές αλλά και ενισχύοντας την προοπτική έλευσης του φυσικού αερίου στην πόλη της Καβάλας.

-Επιπλέον, η Energean καθιστά για άλλη μια φορά σαφές ότι, όπως αποδείχθηκε καθ’ όλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου για τις αυτοδιοικητικές εκλογές, δεν εμπλέκεται με οποιονδήποτε τρόπο σε πολιτικές διαδικασίες και δεν επιτρέπει σε οποιονδήποτε να εμπλέκει το όνομά της σε αυτές προκειμένου να επιτευχθούν στόχοι προφανέστατα άσχετοι με την επιχειρηματική της δραστηριότητα.

Επισημαίνεται, τέλος, ότι η Εnergean επιφυλάσσεται ρητά παντός νομίμου δικαιώματος της και ήδη εξετάζει τις προϋποθέσεις προσφυγής της στην αστική και ποινική δικαιοσύνη.

Διαβάστε επίσης