• 19 Μαΐου 2024,

ΑΟΚ- Βύζας Μεγάρων 1-0: Τουλάχιστον επανήλθε στις νίκες…

 ΑΟΚ- Βύζας Μεγάρων 1-0: Τουλάχιστον επανήλθε στις νίκες…

Γράφει ο Τάσος Πατσίδης

Ο ΑΟΚ επανήλθε στις νίκες μετά από 7 αγωνιστικές απέναντι στο Βύζαντα, σ` ένα παιχνίδι κακής ποιότητας. Το Καβαλιώτικο συγκρότημα κέρδισε δίκαια σε γενικές γραμμές, χωρίς πάντως να δείξει πολλά πράγματα. Πάντως αμυντικά δεν έκανε λάθη και είχε αυτή τη φορά διάθεση και πείσμα για τη νίκη.

Από την άλλη οι φιλοξενούμενοι χρειάστηκε να περάσουν 93` λεπτά για να απειλήσει την εστία του Σουλογάνη. Ο Βύζαντας δικαίως παλεύει για την παραμονή του.

Με πολλές αλλαγές σε σχέση με την ενδεκάδα της Δράμας , παρατάχθηκε ο ΑΟΚ. ο Γιώργος Μαραντάς χρησιμοποίησε μετά από πολύ καιρό τερματοφύλακα τον Σουλογάνη. Στα πλάγια της άμυνας ο Παγώνης με τον Καλαγκάνη. Δυο στόπερ ο Κάργας και ο Τριποτσέρης. Αμυντικοί μέσοι ο Μαραγκός και ο Ντόσης. Πλάγιοι στην μεσοεπιθετική γραμμή δεξιά ο Μπρατσιάνι και αριστερά ο Πλιάγκας. Ο Ουσμάν Μπάρι και ο Χλωρός οι δυο παίκτες στον κάθετο άξονα της επίθεσης. Εκτός αποστολής ο τιμωρημένος Ντουτσαρίδης και ο τραυματίας Κοτίτσας. Επίσης οι ξένοι Τάσιτς, Ντος Σάντος, Κούτεφ. Στο πρώτο μέρος βλέποντας ο Μαραντάς την κακή εικόνα , έβαλε τον Παπαδόπουλο στη θέση του Μπρατσιάνι. Η αλήθεια είναι ότι δεν είδαμε τίποτα το ιδιαίτερο στα πρώτα 45` λεπτά. Παιχνίδι με αργό ρυθμό, χωρίς φάσεις. Ο ΑΟΚ είχε πρόβλημα στη ανάπτυξη. Ο Καλαγκάνης από αριστερά προσπάθησε να περάσει κάποιες σέντρες που πέρασαν ανεκμετάλλευτες. Εν ολίγοις ματς για… ύπνο. Ο ΑΟΚ ξεκίνησε με γκολ το β` μέρος. Είχε γενικά τον έλεγχο απέναντι σε μια ομάδα που δεν απείλησε παρά μόνο μια φορά στις καθυστερήσεις. Στο τέλος οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να πιέσουν με μεγάλες μπαλιές και στις καθυστερήσεις πλησίασαν στην ισοφάριση. Ο ΑΟΚ στην κόντρα επίθεση δεν είχε καθαρό μυαλό. Εκανε τα εύκολα… δύσκολα.

Γενικά το παιχνίδι μάλλον το ξεχάσαμε κιόλας.

Το φιλμ του αγώνα

37` Ο Χλωρός από καλή θέση πλασάρει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

50` Το 1-0 με πλασέ του Χλωρού που εκμεταλλεύτηκε αδράνεια της άμυνας. Η σέντρα βγήκε από τον Παπαδόπουλο.

67` Σουτ Κάργα μέσα από την περιοχή βρίσκει σε αμυντικούς και καταλήγει λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

76` Παράλληλη σέντρα Ουσμάν, πλασέ Ντόση από κοντά, κόντρα σε αμυντικό και κόρνερ.

77` Σουτ Χλωρού μπλόκαρε ο Πουρής.

78` Κόρνερ του Πουρνού, κεφαλιά Λιόλιου μπλοκάρει ο Σουλογάνης.

94` Κεφαλιά του Λιόλιου λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Ο διαιτητής Σέζος από το Κιλκίς έδειξε κίτρινες κάρτες τους: Τριποτσέρη, Κρολ, Γκεμίση, Π. Βλάχο, Ντόση, Χλωρό.

Οι συνθέσεις των δυο ομάδων

ΑΟΚ: 30 Σουλογάνης, 33 Καλαγκάνης, 16 Μαραγκός, 92 Μπρατσιάνι, 3 Παγώνης, 11 Πλιάγκας, 4 Κάργας, 7 Χλωρός, 21 Ουσμάν Μπάρι, 99 Ντόσης, 2 Τριποτσέρης.

Αλλαγές

34` Παπαδόπουλος στη θέση του Μπρατσιάνι

46` Ρεβυθόπουλος στη θέση του Παγώνη

79` Τσομπανόπουλος στη θέση του Τριποτσέρη

Πάγκος: 1 Αποστολίδης, 24 Καζαντζίδης, 19 Ρεβυθόπουλος, 26 Θεοδωρίδης, 15 Ντομί, 27 Τσομπανόπουλος, 20 Παπαδόπουλος.

Βύζας Μεγάρων: 75 Πουρής, 6 Γρομητσάρης, 20 Θ. Βλάχος, 26 Σπαγής, 73 Λιόλιος, 5 Νικολόπουλος, 8 Γκεμίσης, 15 Μπιτσάκος, 23 Αρναρέλης, 3 Μανδύλης, 27 Κρολ.

Αλλαγές

57` Π. Βλάχος στη θέση του Σπαγή.

65` Πούρνος στη θέση του Αρναρέλη.

Πάγκος: 1 Δημαράκης, 21 Πούρνος, 12 Ταμπάκης, 2 Π. Βλάχος, 10 Σιώκος, 29 Δημητρίου, 33 Κατρανάς.

*Οι δηλώσεις στο τέλος του αγώνα

*Γιώργος Μαραντάς( Προπονητής ΑΟΚ): « Ηταν ένα σημαντικό παιχνίδι για μας αφού είχαμε να κερδίσουμε αρκετές αγωνιστικές. Μας πείραξε πολύ η άσχημη εμφάνιση με τη Δόξα Δράμας. Τα παιδιά έβγαλαν έναν εγωισμό. Σίγουρα μας βοήθησε ο Χλωρός ενώ οι νεαροί είχαν πάθος. Δεν ήμασταν καλοί στην τελική προσπάθεια ενώ αμυντικά δεν κάναμε λάθη. Στο β` μέρος βελτιωθήκαμε στο επιθετικό κομμάτι. Γνωρίζαμε πως παίζει ο Βύζαντας και θέλαμε να τον περιορίσουμε επιθετικά. Νομίζω ότι τα καταφέραμε. Ευχαριστώ τον κόσμο που στηρίζει τα νέα παιδιά».

*Μίλτος Γκόφας( Προπονητής Βύζαντα): « Για μας μετά το ματς με την Καλλονή, ήταν ένα σημαντικό παιχνίδι. Αποδείχθηκε πολύ δύσκολο αφού βρήκαμε απέναντι μας, μια ψυχωμένη Καβάλα, που δεν ήταν σε καμία περίπτωση αδιάφορη. Δεν καταφέραμε να πάρουμε ούτε ένα βαθμό. Ο Χλωρός γύρισε στο 93` και έκανε καθυστέρηση. Δεν υπονοώ τίποτα απλά η Καβάλα είχε φανατισμό και πάθος. Πιστεύω ότι στο τέλος θα καταφέρουμε να σωθούμε».

Τ. Π

 

Διαβάστε επίσης