ΑΟΚ- Δόξα Δράμας 2-0: Είχε περισσότερες δυνάμεις και έφτασε δίκαια στο πρώτο τρίποντο

 ΑΟΚ- Δόξα Δράμας 2-0: Είχε περισσότερες δυνάμεις και έφτασε δίκαια στο πρώτο τρίποντο

Γράφει ο Τάσος Πατσίδης
Ο ΑΟΚ πέτυχε την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα, με αντίπαλο τη Δόξα στο γειτονικό ντέρμπι.
Η αλήθεια είναι ότι συνάντησε πολλές δυσκολίες μέχρι να ξεκλειδώσει την αντίπαλη άμυνα. Μπορεί η Δόξα να είναι ανέτοιμη αλλά αποδείχθηκε σκληρό καρύδι. Δίκαιη η νίκη του ΑΟΚ που όμως πρέπει να βελτιώσει αρκετά πράγματα στο παιχνίδι του. Κυρίως στο επιθετικό κομμάτι.
Ο ΑΟΚ είχε περισσότερες δυνάμεις και πήρε τους 3 βαθμούς. Μπράβο στον κόσμο που βρέθηκε στο «Ανθή Καραγιάννη». Βοήθησε σημαντικά, ειδικά στο β` μέρος.
Ο Γιάννης Ισπυρλίδης ξεκίνησε με τερματοφύλακα τον Φιρινίδη. Δεξιά τον Κοσμίδη, αριστερά τον Μπαντάνη. Στο κέντρο της άμυνας ο Γκαρακλίδης και ο Ιορδανίδης.
Αμυντικοί μέσοι ο Αμβρόσιος Παπαδόπουλος και ο Γαβριηλίδης. Ελεύθερος στον κάθετο άξονα ο Διαμαντίδης. Δεξιά στην επίθεση ο Μπρατσιάνη και αριστερά ο Παππάς.
Εκτός αποστολής ο Ζουνίνιο και ο Πόποβιτς, χωρίς δικαίωμα συμμετοχής.
Στα πρώτα 45 λεπτά μπορεί ο ΑΟΚ να είχε την κατοχή της μπάλας αλλά έκανε πολλά λάθη στην κυκλοφορία με αποτέλεσμα να μην μπορέσει να δημιουργήσει ούτε μια κλασσική ευκαιρία.
Υπήρχε διάθεση αλλά παράλληλα νευρικότητα και έλλειψη καθαρού μυαλού. Η Δόξα προσπάθησε να κλείσει τους χώρους και έχασε τη μοναδική κλασσική ευκαιρία του πρώτου ημιχρόνου, με τον Κυριακίδη.
Ο κόσμος βλέποντας τη μέτρια εικόνα του ΑΟΚ, εξέφρασε τη δυσαρέσκεια του.
Στην επανάληψη ο Ισπυρλίδης έκανε την πρώτη αναγκαστική αλλαγή, περνώντας τον Μπάτζιο στη θέση του Γκαρακλίδη, που τραυματίστηκε.
Η δεύτερη αλλαγή έγινε στο 58` με τον Σταματόπουλο να παίρνει τη θέση του Κοσμίδη που είναι ανέτοιμος για περισσότερη ώρα. Ο Σταματόπουλος πήγε στα αριστερά και ο Μπαντάνης στα δεξιά.
Ο ΑΟΚ προσπάθησε να πιέσει αλλά πάλι δεν είχε τις επιθετικές λύσεις. Είχε την υπεροχή αλλά παράλληλα ήταν υπερβολικά αγχωμένος. Όσο περνούσε η ώρα η Δόξα κουραζόταν περισσότερο, ο κόσμος βοηθούσε όλο και περισσότερο, αλλά το γκολ δεν ερχόταν. Από την επιμονή του Μπαντάνη ήρθε το 1-0 και ηρέμησαν τα πράγματα. Στα τελευταία λεπτά το δεύτερο γκολ του Παππά, καθάρισε τη μπουγάδα.
Στο τέλος ο ΑΟΚ είχε τον έλεγχο του αγώνα.
Το φιλμ του αγώνα
16` Σουτ του Μπρατσιάνη άουτ.
25` Σουτ του Παππά, από πλάγια θέση άουτ.
35` Κεφαλιά του Παππά από κοντά η μπάλα πέρασε άουτ. Δεν είχε δύναμη.
37` Η πρώτη κλασσική ευκαιρία του αγώνα. Ο Κυριακίδης το σουτ από πολύ καλή θέση, εξαιρετική απόκρουση του Φιρινίδη.
45+ Σουτ του Γαβριηλίδη η μπάλα κοντράρει στον Χαριτωνίδη και καταλήγει κόρνερ.
50` Κόρνερ Διαμαντίδη, κεφαλιά του Μπάτζιου άουτ. Καλή φάση για τον ΑΟΚ.
67` Φάουλ του Παππά, κεφαλιά του Μπάτζιου μπλόκαρε ο Τιγγιρίδης.
75` Από πάσα του Μπρατσιάνη, ο Μπαντάνης κέρδισε την κόντρα και με ωραίο σουτ έκανε το 1-0.
81` Ο Παππάς με κοντινό σουτ το 2-0.
Ο διαιτητής Γκορτζίλας από τη Μακεδονία, έδειξε κίτρινες κάρτες στους Γαβριηλίδη, Αθανασιάδη, Γελαδάρη,

ΑΟΚ: Φιρινίδης, Κοσμίδης, Μπαντάνης, Γκαρακλίδης, Ιορδανίδης, Α. Παπαδόπουλος, Παππάς, Γαβριηλίδης, Κανούλας, Διαμαντίδης, Μπρατσιάνη.
Αλλαγές
46` Μπάτζιος στη θέση του Γκαρακλίδη
58` Σταματόπουλος στη θέση του Κοσμίδη
82` Βιτλής στη θέση του Κανούλα
Πάγκος: Παρμαξίδης, Βιτλής, Παπαδιώτης, Αθανασίου, Σταματόπουλος, Κυγάης, Μπάτζιος.
Δόξα Δράμας: Τιγγιρίδης, Γεωργιάδης, Γελαδάρης, Χαριτωνίδης, Πετρόπουλος, Περσίδης, Σμίλιανιτς, Στόικος, Μοδούρογλου, Κυριακίδης, Αθανασιάδης.
Αλλαγές
64` Κανετίδης στη θέση του Αθανασιάδη
77` Δικαιόπουλος στη θέση του Περσίδη
Πάγκος: Κανετίδης, Τσοχαταρίδης, Μπάμπουρας, Χαραλαμπίδης, Δικαιόπουλος, Σιάμπος, Παπαδόπουλος.
*Η συνέντευξη τύπου
Γιάννης Ισπυρλίδης(ΑΟΚ): « Γνωρίζαμε ότι θα είναι δύσκολο το παιχνίδι, αφού έχει την ιδιαιτερότητα του γειτονικού ντέρμπι. Παίξαμε με έναν αξιόμαχο αντίπαλο. Είχαμε το άγχος και τη νευρικότητα. Ειδικά στο Α` μέρος δημιουργήσαμε ελάχιστες ευκαιρίες. Στο β` μέρος μετά το 70` πήραμε περισσότερα μέτρα και πετύχαμε 2 γκολ, γνωρίζοντας ότι η Δόξα είναι μια ομάδα που θα κουραστεί αφού δημιουργείται περίπου εδώ και 2 εβδομάδες. Θέλουμε βελτίωση στο επιθετικό κομμάτι. Σίγουρα δεν είναι εύκολο αφού και εμείς είμαστε μια ομάδα που τώρα φτιάχνεται. Με τους ξένους θα ξέρουμε οριστικά το τι θα γίνει μέσα στις επόμενες 2-3 εβδομάδες. Πιστεύω ότι θα παίξουν. Εχουμε περιθώρια βελτίωσης. Μην ξεχνάτε ότι τώρα, δεν έχουμε Ζουνίνιο- Πόποβιτς αλλά και ο Κοσμίδης έπαιξε για πρώτη φορά».
Μιχάλης Τσοκακτσίδης(Προπονητής Δόξας Δράμας): « Είμαστε ομάδα 2 εβδομάδων αλλά ανταποκριθήκαμε στις συνθήκες του αγώνα. Δείξαμε ένα εντελώς διαφορετικό πρόσωπο από ότι στο ματς με το Σουφλί. Είχαμε τη μεγάλη ευκαιρία να προηγηθούμε απέναντι σε μια ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό. Προσπαθήσαμε πολύ και ρισκάραμε μετά το πρώτο γκολ της Καβάλας. Το δεύτερο ήταν πολύ εύκολο γκολ.
Θέλει υπομονή, θα πάμε καλύτερα».

 

Διαβάστε επίσης