ΑΟΚ- Νίκη Βόλου 0-3 : Αντίδραση μόνο για 45 λεπτά

 ΑΟΚ- Νίκη Βόλου 0-3 : Αντίδραση μόνο για 45 λεπτά

Γράφει ο Τάσος Πατσίδης

Ο ΑΟΚ απογοήτευσε  το απόγευμα στο «Ανθή Καραγιάννη». Στο β` μέρος ειδικά έχασε από μια ανώτερη ομάδα, με κάτω τα χέρια. Στα πρώτα 45 λεπτά είχε καλή αμυντική παρουσία.

Όταν ανέβασε στροφές η Νίκη Βόλου, ο ΑΟΚ έκανε πολλά λάθη και δε μπόρεσε να ανταπεξέλθει. Το κυριότερο ότι δεν δημιούργησε φάσεις.

Τα δάκρυα του Χρυσόστομου Ρεβυθόπουλου στη συνέντευξη τύπου μετά το τέλος του αγώνα, αποτυπώνουν το δράμα που περνάει αυτή την εποχή ο ΑΟΚ.

Ο Απόστολος Χαραλαμπίδης επιφύλαξε αρκετές αλλαγές στο αρχικό σχήμα. Ο Γιαννίκογλου κάτω από τα δοκάρια. Δεξιά στην άμυνα ο Ρεβυθόπουλος και αριστερά για πρώτη φορά ο Καζαντζίδης. Ο Κονάτε επανεμφανίστηκε στη θέση του στόπερ, μαζί με τον Πόπτση. Στη μεσαία γραμμή, Ντουτσαρίδης και Γκαρακλίδης οι δυο ανασταλτικοί. Πλάγια ο Μαυρίδης και ο Αρτσε. Ο Μαυρίδης για πρώτη φορά στη βασική ενδεκάδα. Ο Πρίττας ελεύθερος στον άξονα και ο Αλεξίου στη θέση του σέντερ φορ. Στην ενδεκάδα της Νίκης, τερματοφύλακας ο πρώην αρχηγός του ΑΟΚ Μάνος Αποστολίδης ενώ βασικός και ο Βαγγέλης Γκότοβος.

Στα πρώτα 45 λεπτά το θέαμα ήταν απογοητευτικό. Ούτε μια ευκαιρία και από τις δυο ομάδες. Η Νίκη Βόλου είχε την κατοχή της μπάλας αλλά δεν απείλησε άμεσα την εστία του Γιαννίκογλου. Ο ΑΟΚ περισσότερο φρόντισε να κλείσει τους χώρους. Αυτό το έκανε με επιτυχία. Δεν μπόρεσε όμως να δημιουργήσει ούτε μια επίθεση της προκοπής. Το πρόβλημα του, ήταν στη δημιουργία. Αμυντικά πήγε καλά.

Στο Β` μέρος η Νίκη χωρίς φάσεις προηγήθηκε με 2-0, έχοντας όμως πάλι τον έλεγχο. Ο ΑΟΚ δε μπορούσε να κρατήσει τη μπάλα στα πόδια του. Εκεί ήταν το μεγάλο πρόβλημα του. Μετά το 0-3 με κεφαλιά του Γκότοβου, το παιχνίδι ήταν τυπική διαδικασία.

Το φιλμ του αγώνα

28` Επικίνδυνη σέντρα σουτ του Μανουσάκη, η μπάλα περνάει αουτ.

60` Ο Γιέσιτς με σουτ μέσα από την περιοχή το 0-1. Προηγήθηκε άστοχη έξοδο του Γιαννίκογλου που και στη συνέχεια δε μπόρεσε να αντιδράσει στο σουτ του Γιέσιτς.

63` Ο Ρεβυθόπουλος ανατρέπει τον Ανιέτε. Σφυρίζεται πέναλτι. Ο Γιέσιτς εκτελεί για το 0-2.

70` Φάουλ του Ανιέτε, κεφαλιά του Γκότοβου το 0-3.

72` Ο Πάλλας από κοντά επιχειρεί σέντρα σουτ και η μπάλα φεύγει αουτ.

76` Σέντρα του Ισαάκ, αστόχησε με πλασέ ο Τζιώρας.

80` Σουτ του Πάλλα, η μπάλα άουτ.

85` Κεφαλιά από τα 2 μέτρα του Γιώτα στο δοκάρι, σε κενή εστία.

90` Σουτ του Τσίτα, απόκρουση του Γιαννίκογλου σε κόρνερ.

Ο διαιτητής Σελεμίδης από την Πέλλα έδειξε κίτρινες κάρτες στους: Μανουσάκη, Τζιώρα, Γκαρακλίδη, Γκότοβο, Μπακάλη.

Οι συνθέσεις των δυο ομάδων

ΑΟΚ: 32 Γιαννίκογλου, 5 Πόπτσης, 6 Ντουτσαρίδης, 10 Αρτσε, 55 Πρίττας, 19 Ρεβυθόπουλος, 89 Γκαρακλίδης, 92 Αλεξίου, 24 Καζαντζίδης, 18 Μαυρίδης, 15 Κονάτε.

Πάγκος: 93 Τιγγερίδης, 1 Ντόσης, 16 Ντομί, 88 Κουρέλλας, 11 Πάλλας, 3 Παπαργυρίου, 17 Καπνίδης.

Αλλαγές

53` Καπνίδης στη θέση του Μαυρίδη

64` Πάλλας στη θέση του Πρίττα

69` Παπαργυρίου στη θέση του Καζαντζίδη

Νίκη Βόλου: 30 Αποστολίδης, 2 Ζουλιώτης, 3 Παπαδόπουλος, 29 Γιώτας, 13 Γκότοβος, 4 Μπακάλης, 23 Ακασού, 11 Μανουσάκης, 66 Τζιώρας, 20 Ανιέτε, 6 Γιέσιτς.

Αλλαγές

46` Ισαάκ στη θέση του Μανουσάκη

59` Τσίτας στη θέση του Μπακάλη

81` Αργύρης στη θέση του Τζιώρα

Πάγκος: 88 Ταϊρης, 18 Αναστασόπουλος, 14 Ισαάκ, 55 Αργύρης, 15 Μπιτσάκος, 28 Χαρτσιάς, 19 Τσίτας.

*Οι δηλώσεις των προπονητών

*Απόστολος Χαραλαμπίδης: « Δυστυχώς η πολύ καλή εμφάνιση στο πρώτο ημίχρονο, δυστυχώς μ` ένα λάθος που κάναμε στο πρώτο γκολ και ένα πέναλτι που για μένα δεν ήταν, χάσαμε αυτό το παιχνίδι. Μέχρι το γκολ κλείσαμε πολύ καλά τον αντίπαλο. Δε μπόρεσε να μας δημιουργήσει ευκαιρίες και προσπαθούσαμε στην κόντρα να βγούμε μπροστά. Μέχρι το πρώτο γκολ, τακτικά ήμασταν πολύ καλά.

Μετά το 0-2 φάνηκε η ποιότητα της Νίκης Βόλου και θα μπορούσε το σκορ να ήταν μεγαλύτερο. Δουλεύουμε πολύ αλλά μας λείπει η εμπειρία. Συνεχίζουμε και με τη δουλειά ελπίζω να τα καταφέρουμε στο τέλος.

Δε θέλω να πω πολλά πράγματα. Ο σκοπός είναι τι μπορούμε να κάνουμε τώρα. Η προσπάθεια γίνεται αλλά είπα ότι μας λείπει η εμπειρία.

Θα γίνουν όσες μεταγραφές πρέπει για να ανέβει η ομάδα της Καβάλας σε επίπεδο».

*Παναγιώτης Τζαναβάρας: « Ηταν για μας μια πολύ σημαντική νίκη και μ` ένα καλό σκορ. Σε συνδυασμό με την ήττα της Κασσιόπης μας φέρνει πιο κοντά στην πρώτη θέση. Ελέγξαμε από το πρώτο λεπτό τον ρυθμό του παιχνιδιού, με καλή κυκλοφορία. Είχαμε κάποια προβλήματα στο πρώτο ημίχρονο στις τελικές μας πάσες και στις διεισδύσεις μέσα στην περιοχή. Ήμασταν φλύαροι. Αλλάξαμε κάποια πράγματα στο β` μέρος και περιμέναμε να σκοράρουμε για να βγάλουμε την Καβάλα πιο ψηλά από την περιοχή της. Πήγαν όλα καλά».

 

Διαβάστε επίσης