Απάντηση Κροκίδη στο ΕΓΕΣΥΚ

 Απάντηση Κροκίδη στο ΕΓΕΣΥΚ

Με ανακοίνωση που εκδόθηκε τα ξημερώματα της Τετάρτης, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Γιατρών ΕΣΥ Καβάλας (ΕΓΕΣΥΚ) καταδίκασε και αποδοκίμασε την πρωτοβουλία του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας να διοργανώσει συγκέντρωση ειδικευομένων ιατρών στο αμφιθέατρο του νοσοκομείου το απόγεμα της ίδιας ημέρας και με θέματα συζήτησης το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών και τους Παρατασιακούς Ειδικευόμενους.

Την ανακοίνωση κλήθηκε να σχολιάσει νωρίς το πρωί της Τετάρτης ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ξενοφών Κροκίδης, που σημείωσε ότι τα γραφόμενα θυμίζουν περισσότερο πολιτικό δελτίο τύπου. Ο πρόεδρος εστιάστηκε στη μη γενόμενη συνάντηση με το διοικητή του νοσοκομείου Καβάλας, παρά τη μακρά ατζέντα θεμάτων, τα οποία αφορούν άμεσα ή έμμεσα όλους τους γιατρούς και κυρίως τους ειδικευόμενους. Σε καμία περίπτωση, ο Ιατρικός Σύλλογος δεν όφειλε είτε να ενημερώσει είτε να ζητήσει την άδεια του ΕΓΕΣΥΚ προκειμένου να οργανώσει τη συγκέντρωση των ειδικευόμενων. Εξάλλου, με ποικίλους τρόπους ενημερώθηκαν αρμοδίως όλοι οι γιατροί, μεταξύ αυτών και οι ειδικευόμενοι.

Κατά τον κ. Κροκίδη, ο Ιατρικός Σύλλογος δε σκοπεύει να εμπλακεί σε αντιπαράθεση επί της διαδικασίας αφού προτιμά να εστιαστεί στην ουσία των προβλημάτων. Δήλωσε μάλιστα χαρακτηριστικά ότι: «Εμείς δε χρησιμοποιούμε τη δημοτικότητα για αλλότρια πράγματα. Στο νοσοκομείο βρίσκονται τα προβλήματα κι εκεί πρέπει να δοθεί η μάχη. Τα δελτία τύπου ας τα χαρούν εκείνοι που τα εκδίδουν».

 

Διαβάστε επίσης