• 19 Μαΐου 2024,

Απάντηση Ν. Τόσκα για φορτηγά εκτός Εγνατίας οδού

 Απάντηση Ν. Τόσκα για φορτηγά εκτός Εγνατίας οδού

Την 1η Απριλίου βουλευτές της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης από τη Νέα Δημοκρατία, ο Τάσος Δημοσχάκης, ο Δημήτρης Κυριαζίδης και ο Νίκος Παναγιωτόπουλος, υιοθέτησαν τις ανησυχίες του περιφερειάρχη Γιώργου Παυλίδη, για την κίνηση φορτηγών εκτός Εγνατίας οδού, προκειμένου αυτή να πληρώνουν διόδια, όσο βρίσκονται στο δίκτυο της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Οι βουλευτές κατέθεσαν ερώτηση στα αρμόδια υπουργεία. Η απάντηση με ημερομηνία 26 Απριλίου, του αναπληρωτή υπουργού εσωτερικών Νίκου Τόσκα, προσπαθεί να πείσει τους βουλευτές αλλά και τον Περιφερειάρχη ότι τα μεγάλα φορτηγά, που κινούνται εκτός Εγνατίας οδού στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, για να γλυτώσουν τα διόδια, ελέγχονται. Όπως αναφέρει στην απάντησή του ο κ. Τόσκας οι υπηρεσίες της γενικής περιφερειακής αστυνομικής διεύθυνσης Α.Μ.Θ. το 2015, έκαναν 24.593 ελέγχους σε φορτηγά αυτοκίνητα ημεδαπά, 3.186 ελέγχους σε φορτηγά οχήματα αλλοδαπών ιδιοκτητών ή οδηγών, βεβαιώθηκαν 1540 παραβάσεις, εκ των οποίων μία για παραβίαση οριζόντιας σήμανσης, μία για επισφαλή προφόρτωση κ.λ.π.

Το πρώτο τρίμηνο του 2016 οι έλεγχοι που έγιναν στα ίδια οχήματα, φορτηγά Ελλήνων ή αλλοδαπών, είναι περισσότεροι από 6.000. Μέχρι τις 10 Απριλίου 2016 είχαν βεβαιωθεί 385 παραβάσεις.

Στην απάντησή του ο κ. Τόσκας αναφέρει τα εξής: «Πέραν αυτών αναζητώντας τρόπους επίλυσης του ζητήματος είσπραξης προστίμων του ΚΟΚ και της λοιπής περί αυτοκινήτων νομοθεσίας για παραβάσεις που διαπράττονται από αλλοδαπούς οδηγούς, μη διαμένοντες στη χώρα, από το αρχηγείο της ελληνικής αστυνομίας, προτάθηκε προς το αρμόδιο υπουργείο υποδομών μεταφορών και δικτύων, η συγκρότηση η ομάδα εργασίας με τη συμμετοχή εκπροσώπων συναρμόδιων υπηρεσιών και φορέων, για την εξέταση του εν λόγω ζητήματος και την προετοιμασία προς τον σκοπό της ανάδειξης σχετικής νομο9ετικής πρωτοβουλίας».

 

Διαβάστε επίσης